Vizita s Oscarem

Vizita s Oscarem https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89946/vizita-s-oscarem-89946.jpg 4 34 12

Podivuhodné vyprávění o kocourovi, který dokáže předvídat smrt. Může mít zvíře telepatické schopnosti? Dokáže předvídat smrt? Nebo ji snad vycítit zvláštním šestým smyslem, který lidem chybí? Zpočátku se zdá, že Oscar je pouze další roztomilý kocour, který zpříjemňuje život obyvatelům léčebny dlouhodobě nemocných. Ale netrvá dlouho a vrchní sestra si všimne jeho zvláštního chování: Oscar navštěvuje zásadně ty pacienty, jimž zbývají už jen hodiny života – náhle se objeví u nich v pokoji, lehne si u postele nebo posedává na parapetu. A to v případech, kdy lékaři ještě jejich smrt v tak brzké době neočekávají...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Making Rounds with Oscar , 2009


více info...

Přidat komentář

Renike
18.04.2021 5 z 5

"Kočka je jako hádanka, která nemá řešení." Hazel NICHOLSON

EvJa
02.10.2019 5 z 5

Před lety kniha upoutala mou pozornost v knižním katalogu svým přebalem i anotací; krátce nato jsem zhlédla televizní dokument o kocourovi Oscarovi, který předvídá smrt. To, že je příběh inspirován skutečností, mě přimělo knihu si pořídit. A nelituji. Kniha čtivou formou podává základní informace o projevech stařecké demence, jako bonus pro milovníky záležitostí mezi nebem a zemí se tu a tam objeví záhadný kocourek, přičemž pohnutky jeho konání zůstávají tajemstvím (osobně si myslím, že si zkrátka jen hověl ve „vůni smrti“).


lilastorm
01.10.2019 5 z 5

Nádherná knížka.Zvířata ví víc než lidi.

helenkan
23.10.2017 5 z 5

Na mě knížka velmi silně zapůsobila. Myslím,že nikdo neprohloupí když si jí přečte. Už z důvodu,že se dozvíte hodně o nemoci,která pomalu a jistě lidi ničí. Zároveň nám napoví, jak se zachovat při takovém onemocnění svých blízkých.
Věřím tomu,že kocour blížící smrt vycítil. Jsou to sice smutné příběhy,ale moc pěkně napsané.

Merynkaw
06.06.2017 3 z 5

Klidný příběh s žádným závěrem.

Luci_in_books
24.03.2017 5 z 5

Kniha s velmi silným poselstvím, které ve mně vyvolalo velmi silný dojem. Po přečtení jsem knihu nemohla dostat z hlavy. Kniha nejen o životě a umírání, ale především o schopnosti zvířat vnímat daleko hlubší věci, které lidi vnímat nedokáží. Kniha je navíc doplněná velmi hezkými citáty. Doporučuji.

Elern
25.11.2016 5 z 5

Miluji knihy o kočkách, takže byla jen otázka času, kdy po tomto kousku sáhnu.
Mile překvapila, čekala jsem trošku něco jiného. Hlavní děj se obvykle točil kolem obyvatel léčebny, kocour byl tak trošku dá se říct v pozadí. Jakoby by byl centrem pozornosti i nebyl. A je to tak dobře, protože poselství této knížky je právě v těch lidech a v jejich rodinách. Je velice těžké dívat se na nemocné příbuzné, kteří nás stěží poznají. Vidět v nich toho člověka, jakým býval. Oskar v této knize nám pomůže se s tím vyrovnat. Doporučuji si tuto knihu přečíst, protože každý z nás se s alzheimerem setkal a Oskar s úžasným doktorem Dosou nám ukážou jiný pohled na věc a příběhy, které nás chytnou za srdce a donutí se zamyslet nad námi sebou.

Kurka
30.06.2016 5 z 5

Hezká kniha. Žádné veledílo, ale příběhy ze života, kde i věc, která se zdá být náhodnou, může něco znamenat. Pro milovníky citátů, hlavně těm o kočkách, je každá kapitola uvedena jedním citátem. Co mě osobně trošku mrzí jen to, že kniha obsahuje jen jednu fotku Oscara.
Pro mě z toho plyne, že je třeba se dívat kolem sebe a nebýt lhostejný.

morticia175
06.10.2014 5 z 5

Kniha je jedna z tych, ktore Vas uz po prvych riadkoch chytia za srdce. Cita sa sama. Oskar je neskutocny, pomaha ludom na druhy breh a zaroven pomaha tym co ostali vyrovnat sa so stratou... a v neposlednej miere sa nam cez jeho pribeh dostava do povedomia nemoc, ktora ludi definitivne a nezvratne nici...

knihamouder
16.09.2014 5 z 5

Kniha mě chytla za srdce. Pěkně napsaná. City, stáří, nemoci a hlavně smrt, to v knize najdete. To, že je vše součástí života, ale lidé to stále neumí přijmout.

Fallen
24.02.2013 4 z 5

Knížku by si měl přečíst každý, komu není lhostejný závěr jak jeho života, tak jeho blízkých.. Není to jen kniha o zvláštním kocourovi.

memory
18.11.2012 4 z 5

Kocour je opravdu pozoruhodný, v knize ale působí jen jako spojovací prvek jednotlivých příběhů. Velice rafinovaně je tak ukryto poselství knihy, což bylo podle mě velmi chytré. V době, kdy stáří a demence je prakticky tabu a většina dělá, jakoby se jich to netýkalo, by po té knize asi málokdo sáhl.

Štítky knihy

kočky nemocnice, špitály

Autorovy knížky

David Dosa
americká
2011  86%Vizita s Oscarem

Kniha Vizita s Oscarem je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených5x
Knihotéce21x
Chystám se číst13x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x