Vítr tvého srdce

Vítr tvého srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185571/vitr-tveho-srdce-185571.jpg 5 7 1

Emahó nepíše knihy, Emahó promlouvá k těm, kteří se zamýšlejí nad svým životem. Ukazuje jim, jak důležité je navázání osobního vztahu s vlastním životem, se srdcem. Pomocí příběhů a symbolů odhaluje tajemství jiných světů, které většina lidí nevidí a nechápe. Vysvětluje význam radosti a štěstí, zranění a zklamání, modliteb a svátostí a také připravuje na odchod z tohoto světa do říše ducha. Emahó pomáhá lidem nejen psaným slovem, které zasahuje hlubiny nitra, ale také osobně při seminářích a kurzech, na nichž už více než dvacet let přednáší a provádí obřad ohňového tance. Jeho učení si nachází mnoho příznivců ve Spojených státech, v Evropě a také v naší zemi, kterou Emahó nedávno navštívil.... celý text

Duchovní literatura Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pragma
Originální název:

The Winds of Your heart


více info...

Přidat komentář

Spajdy
23.09.2020 5 z 5

Za nenápadným názvem i obálkou se skrývá poklad. Je to poklad srdce, který nám autor s otevřeností a přímostí předkládá.
Ke knize jsem se dostal díky dobrému příteli, muzikoterapeutovi s indiánskou duší, který občas nějaké pasáže z téhle knihy předčítá při hraní na různé nástroje. A jsem vděčný, že mne k ní přivedl.
Emahó jde cestou lásky a soucitu; není přitom ale bezzubý. Jeho slova mají sílu. Vše, co říká, je odžito a protrpěno. Nepodává nějaké senzační návody. Jeho styl je jednoduchý, přímočarý, a přesto (nebo právě proto) skrz jeho slova září ta nejvyšší moudrost, schopná člověka proměnit, nebo mu přinejmenším aspoň hodně dát.
Kniha se čte krásně, skoro až sama, a přece ji neprolítnete za jedno odpoledne. Tohle je kniha se spoustou zastavení. Řadu pasáží byste si měli pročíst znovu a znovu, pomalu a s plnou pozorností, protože stojí za to.
Oslovilo mě, že Emahó dokáže ocenit vše, co život přináší, nejde cestou nadávání na to, co působí bolest. Má velmi osobní vztah k životu a to učí i čtenáře. Dýchá z něj ten opravdový život, se všemi jeho barvami a vůněmi. Nezastává nějakou konkrétní filosofii, prostě oceňuje dary života a učí nás, abychom je oceňovali také - protože život neustále daruje své poklady nám všem.

Autorovy knížky

Emahó
americká, 1947 - 2023
2013  94%Vítr tvého srdce

Kniha Vítr tvého srdce je v

Právě čtených1x
Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x