Víš, že jsem hrozná

Víš, že jsem hrozná https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477552/bmid_vis-ze-jsem-hrozna-LS0-477552.jpg 4 37 12

Překročí zlobivá holka Mia svůj stín? O Mie všichni říkají, že je problémová teenagerka - kašle na školu, přehání to s večírky a s kluky zachází až příliš daleko. Nakonec nad ní její rodiče zlomí hůl a odešlou ji do internátní školy pro problematické dívky kdesi uprostřed lesů. Mia se musí postavit čelem ke své minulosti a zároveň si klade otázky, k čemu takové zařízení vlastně je? Poslali by ji do něj vůbec, kdyby nebyla holka, ale kluk? Dokáže překročit stín vlastní minulosti a vypořádat se s předsudky, které ji obklopují?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

You Know I'm No Good , 2020


více info...

Přidat komentář

Koktejl23
22.08.2023 4 z 5

Rozhodně kniha, která stojí za přečtení. Víc než příběh samotné hrdinky mne bavily příběhy ostatních holek, se kterými se setkává v Red Oaks. Obsah byl lepší, než co slibovala anotace i obalka.

Lucidita
11.02.2023 3 z 5

3.5/5 ⭐ — Je pěkné vidět příběh, který se nebojí pojednávat o tématech mentálního zdraví. Prostředí i postavy se mi líbily a hlavní hrdinka byla taky moc fajn! Bohužel mi však přijde že její charakter je celkově takový uspěchaný. Navíc mě docela dost zarazil konec, ale i přesto mi mnoho scén opravdu vykouzlilo úsměv na tváři!


MollyCornelia
11.12.2022 5 z 5

4,5*/5*
Tak tohle byla bomba. Čekala jsem poměrně dobrou heavy contemporary a dostala jsem absolutně úžasnou knihu zabývající se více těžkými tématy, než se na začátku může zdát.
Prvních asi 70 stránek mi Mia byla celkem nesympatická, ale jakmile se začalo rozebírat, co se jí v životě stalo, začala jsem s ní soucítit.
Styl psaní mi vyhovoval, šlo o hodně čtivý příběh. Ani jedna kapitola navíc, bez významu v příběhu. Pomohlo mi to se dostat ze čtecí krize, kdy jsem nečetla kvůli problémům s rodinou.
Doporučuji všem. Ale asi od 15 let.

knihomolkaMist
28.05.2022 4 z 5

Tahle kniha byla... zvláštní. Ale dobrým způsobem. Příběh o psychicky nemocných lidech, které si zamilujete. Krásná kniha, kterou mohu vřele doporučit.

Akléda_
18.04.2022 5 z 5

Je velká škoda že je tahle knížka tak málo známá, protože je skvělá. Pojednává o několika důležitých tématech a hlavně všechno podává surově a bez příkras. Chápu, že to není čtení pro každého, ale mě to velmi bavilo a přišlo mi to o to reálnější. Mia je dost neobvyklá hlavní hrdinka, což se mi také líbilo. I přes to, že je knížka surová jsem se u ní dokázala i zasmát a po celou dobu čtení jsem se nedokázala odtrhnout. Čtení mě bavilo, čemuž přispívaly i krátké kapitoly. Konec je možná více sluníčkový než by mohl být, zvlášť v kontrastu zbytku knížky. Nemůžu ale říct že by se mi nelíbil. Jediné co mi trochu vadilo byly poznámky pod čarou, které klidně mohly být klasickou součástí textu. Nad knížkou budu dlouho přemýšlet a autorku budu mít díky této skvělé záležitosti v merku.

voody99
13.02.2022 5 z 5

I přesto že nejsem cílová skupina jsem ráda že sem jí přečetla. Kniha mě dostala svoji syrovosti a hlavně tím jak když jsme mladí vidíme a cítíme svět jinak.
Snad přijdou i další knihy od autorky.

Jirikk
11.01.2022 4 z 5

Tohle mne bavilo docela číst, mam rad takovyto prostredí lidi co jsou na okraji spolecnosti , nebo se tam dostanou. Libilse mi popis Akademie i ty holky co tam byli a jaky pravidla se tam musi dodrzovat.. Bohuzel konec knihy mi přjde az moc rychly a malo vysvětlený... Tam to chtělo tu knihu víc dotáhnout...

LilianaFalcon
02.01.2022 4 z 5

Mile mě knížka překvapila, bylo to mnohem emotivnější, než jsem čekala.

Jaehyun
16.10.2021 5 z 5

Pěkně napsané. Je to takový případ toho, když kolem sebe člověk nemá nikoho, komu by se mohl svěřit a kdo by ho poslouchal. Líbilo se mi, že to bylo psané z pohledu hlavní hrdinky a mohli jsme tak vidět co se jí děje v hlavě. Také se mi líbilo jak bylo popsané prostředí 'školy'.
Určitě to bylo drsnější než jsem čekala ale jsem ráda že jsem si to přečetla.

Krchnaida
15.10.2021 3 z 5

Ať se během našich životů stane cokoliv, naslouchat svým dětem a věnovat se jim - je prostě základ. Pak to nemusí tak dopadat. Bohužel to všichni rodiče nedělají a tak mládež hledá útěchu, porozumění a uklidnění často právě v alkoholu, drogách, v sebepoškozování…

Niamh15
15.10.2021 4 z 5

Na YA docela drsné. Což je fajn, protože život nejsou jenom selfíčka a kafe s mlíkem, že ano. V čem to do YA spadá, je intenzivní hledání vlastní identity, akorát s tím rozdílem, že Mia to má poněkud komplikovanější než "běžný" teenager. A ač vám, především ze začátku, může dost lézt na nervy, vlastně je její chování naprosto pochopitelné.

Na tenhle žánr mi trvalo dost dlouho to přečíst, asi protože to tematicky není tak lehkovážné, a nemůžu říct, že bych se nějak zvlášť bavila, ale bylo to fajn. Zvlášť proto, že to bylo dost jiné...

knihavmemzivote
25.09.2021

Tahle knížka se mi strašně líbila. Bavilo mě jak vidím hlavní hrdince do hlavy, sleduji její myšlení a chápu její chování.
Kniha velmi surově ukazovala její problémy a byla plna důležitých myšlenek, které nezněly úplně krásně, ale byly velmi pravdivé.
Nečekala jsem, že když hlavní hrdinku dají na školu pro problémové dívky, tak že se k ní budou budou chovat takhle surově až nelidsky. Když ji tam přivezli tak nastala prohlídka, kde se vlastně musela úplně slíknout, aby se přesvědčili, že u sebe nemá třeba drogy.