Víno

Víno https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223393/mid_vino-RR1-223393.jpg 5 4 2

Jedná se již o 3., vydání atlasu pro milovníky vína. V této příručce je do jednoho svazku shrnuto vše, co se lze o víně dozvědět. Je to jak průvodce po zemích i oblastech, v nichž se pěstuje vinná réva, tak také ideální rádce při nákupu vína. Každý, kdo se zajímá o víno, zde najde celou řadu praktických informací počínaje pěstováním vinné révy přes základní pravidla degustace až po doporučení, která vína se nejlépe hodí k určitým jídlům. V části, jež se zabývá jednotlivými zeměmi světa, jsou názorně a i pro laika srozumitelně představeny veškeré vinařské oblasti Starého i Nového světa. Tento přehled je doplněn více než 150 podrobnými mapkami. Spolehlivým průvodcem na někdy poněkud nepřehledných cestách za dobrým vínem budou zájemcům přehledy vybraných výrobců, domén a vinařských usedlostí, jež doprovázejí etikety zajímavých vín.... celý text

Přidat komentář

ondra2
07.11.2022 5 z 5

Pro milovníky povinná četba, pro ostatní zajímavé informace o vinné révě, odrůdách, půdách vhodných k pěstování, klimatických odlišnostech pěstitelských oblastí, způsobech výroby, včetně korkových zátek. Jednotlivé kapitolky jsou poměrně stručné, základní přehled ale asi poskytují, to musí posoudit profesionál v oboru. Na autorech je vidět, že je to baví, mají již leccos vypito a rádi se o to s ostatními podělí.

Suzynka29
05.06.2016 5 z 5

Naprosto skvělá kniha pro milovníky vína. Hodně praktických rad a skvělých fotografií. Rozděleno podle oblastí, přehledně zpracováno. Knihu jsem si pořídila kvůli práci, když jsem pracovala ve firmě, která se zabývala dovozem lihovin a vína do ČR, abych měla větší přehled a vyplatilo se. Můžu jen doporučit.


Štítky knihy

víno

Autorovy další knížky

André Dominé
francouzská, 1946
2005  100%Víno
2012  98%Culinaria Francie