Chýše v močále

Chýše v močále https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462049/bmid_chyse-v-mocale-Cyk-462049.jpg 4 33 33

Viktoria série

< 4. díl

Irsko, podzim roku 1908. Victoria a Jeremy se těší na romantickou, i když opožděnou svatební cestu na Zelený ostrov. Jeremy se ale zdrží v Anglii, protože jeho otec je vážně nemocný. Victoria cestuje se svým komorníkem a otcovským přítelem Hopkinsem napřed, než jí těhotenství cestu ztíží. Při první procházce na nádherném venkovském sídle v irském hrabství Galway zabloudí do močálu. Zachrání ji mladík jménem Ióseph. Když je o několik dní později nalezena v bažině mrtvá mladá žena, upadne Ióseph do podezření. Victoria věří v nevinu svého zachránce. Hledání pravdy ji zavede do elegantních venkovských sídel i dublinských domů, v nichž žije chudina. A přitom přijde na stopu neuvěřitelnému tajemství… Závěrečná část strhující tetralogie z viktoriánské doby na pozadí Irska usilujícího o nezávislost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Das verborgene Cottage , 2019


více info...

Přidat komentář

katka134
28.11.2023 4 z 5

Hezké, celkem napínavé čtvrté pokračování. Viktorie je opět statečná a stále zamilovaná.
Zajímavé bylo nahlédnout do nelehké doby tehdejšího Irska.

Naďa2411
13.11.2023 5 z 5

Kniha půjčená z knihovny, ač patří do série a je to poslední díl, vůbec nevadí, že jsem si tuto knihu vybrala. Napínavý příběh, který se snaží rozřešit těhotná žena Victoria se svým komorníkem Hopkinsem. V knize jsou dvě protínající se linky a to obchod se ženami, které jsou pod záminkou vychovatelky najaty a doslova uneseny, poté nuceny k hrůzným praktikám v londýnských nevěstinců. Druhá linka poukazuje na historii bojů za samostatnost Irska. Mám ráda odvážné ženy, přesto si myslím, že autorka v knize nadhonotila síly u těhotné hrdinky, nevěřím, že by poslední dny před porodem trávila a riskovala honbou za zločincem. Jinak doporučuji, kniha se mi líbila.


babystar
19.04.2023 3 z 5

V tomto posledním díle zjistíme s Victorií, že "stará láska nerezaví". Tentokrát nás autorka seznámí s historií bojů za samostatnost Irska a s obchodem "s bílým masem". Tento díl se mi zdál poněkud zdařilejší a napínavější, i když pochybuji, že žena v pokročilém těhotenství by riskovala jako Victorie.

orinka3
19.02.2023 4 z 5

Velmi příjemná četba pro ženy. Těhotná Viktoria se na přechodnou dobu ocitá v Irsku, kde se stane svědkyní zločinu na krásné záhadné ženě bez minulosti. Pouští se do pátrání po pachateli, stopuje ho i v Londýně za pomoci věrného komorníka i advokáta McEvoye. A přesně, jak je i psáno v anotaci, stopy vedou do nejvyšších kruhů i mezi chudinu. Zločinný obchod s bílým masem je zřejmě těžko porazitelný, ale občas se i zadaří. Jenom jsem trnula, aby to Viktoria moc nepřehnala, protože - upřímně - neumím si představit ženu v jejím stavu, jak pár týdnů před porodem jede na kole a stíhá zločince.

knihomol1985
22.11.2022 4 z 5

Dobře napsaný příběh který stojí za přečtení a doporučuji...

tittanie
11.09.2022

Kniha se četla strašně příjemně a měla spád a hezky odsýpala. Jenom být Miss Victorií, tak se bojím chodit ven, protože se kolem ní děje až moc nezákonných věcí.
Jenom jsem si ji půjčila v knihovně a někdo si ji rezervoval, takže jsem ji musela rychle číst, abych ji mohla vrátit dalšímu čtenáři. A vzhledem k tomu, že mám tento měsíc nějaký čtenářský blok, tak to bylo docela těžké.

cmelda26
16.05.2022 4 z 5

Dobrá historická detektivka z prostředí Londýna.

Inka8
09.04.2022 5 z 5

Tento díl byl podle mne nejsilnější ze všech čtyř dílů . Tentokrát byla Victoria s Hopkinsem a Jeremym na stopě zvrhlíkům z vyšší společnosti , kteří mučili a znásilňovali krásné dívky . Jednu z nich , které se podařilo uprchnout a schovávat se v močále dokonce surovým způsobem někdo znáslinil a zavraždil a podezření padlo na jejího přítele a Victoria s ostatními se snaží dokázat , že on je nevinný . Pokud by byl jseště další díl , určitě bych si ho přečetla , protože je to žánr , který ráda čtu .

čef
01.03.2022 5 z 5

Překvapivě dobrý příběh, určitě se pokusím najít předcházející díly. Pátrání těhotné ženy po zvrhlících a obchodnících s bílým masem v Anglii a Irsku má potřebný náboj. Také reálie Irska 19. století jsou pro nás jistě zajímavé, dozvíme se více o příčinách boje Irů za svobodu a samostatný stát. Vyprávění je přehledné a soustřeďuje se jen věci podstatné, což vždy vítám.

LenaWirus
10.02.2022 4 z 5

Všechny čtyři díly působí stejně, pouze s jinou zápletku. Zpětně bych je od sebe zřejmě ani nedokázala odlišit. I tak se jedná o pěknou sérii a poslední díl byl akorátním završením.

Barbara182
22.01.2022 4 z 5

Detektivky nejsou úplně můj nejoblíbenější žánr, ale u téhle knihy mě zaujala anotace, a tak jsem si ji zkusila z knihovny půjčit. Ze začátku to bylo sice rozvláčnější, ale tempo se postupně rozhýbalo, zápletka houstla a s blížícím se koncem rostlo i napětí. Solidní historická detektivka se sympatickými postavami (např. komorník), dokonce až tak, že se nejspíš podívám i na první díl série, což jsem původně vůbec neměla v plánu :-)

Szilvia1
05.12.2021 5 z 5

Čtvrtá část Victorie Bredonové je napínavý,víc detektivní,ale ani předchozí díly nejsou špatné.Victoria tady už je těhotná a přesto se dá do pátrání,ve kterém je podezřelý mladý chlapec,který ji předtím zachránil.A tak se dostává do většího a většího nebezpečí,ale nejen ona ale i její manžel je ve velkém nebezpečí,i když ještě netuší,že Victoria vyšetřuje stejný případ ale ne bohatými lidmi ale s chudými ženami.Je to napínavá část,ale nakonec se všechno v dobré obrátí.Doufám,že ještě bude mít pár částí.

intelektuálka
22.11.2021 4 z 5

Severní Irsko roku 1908 - a panství Galway .... opět možnost pocestovat si krajem vzdáleným, plným močálů ....

A Victoria je žena nekonvenční, nebojí se vydat na procházku a hrozí jí nebezpečí ....

Najde zachránce v místním Iosephovi .... ovšem za pár dní se v močálu najde mrtvá dívka a její zachránce je obviněn ....

Victoria nevěří v jeho vinu a pouští se do pátrání .... a dostává se na stopu zločinu....

Kniha v sobě spojuje historii, romantiku i detekivní zápletku s nepěkným odhalením ....

I když jsem nečetla předchozí tituly , vyprávění bylo zajímavé ....

Arsi
24.10.2021 5 z 5

Nejlepší ze všech čtyř knih série.

Štítky knihy

vraždy pro ženy Irsko tajemství bažiny, mokřady, močály

Autorovy další knížky

Pauline Peters (p)
německá, 1966
2017  69%Rubínový pokoj
2018  77%Tajemství růžového pokoje
2021  81%Chýše v močále
2020  77%Cedrový dům