Věž hrůzy

Věž hrůzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57239/bmid_vez-hruzy-y6X-57239.jpg 3 4 4

Jako by mne něco přinutilo, abych přistoupila k oknu a pohlédla do parku. Slyšela jsem hukot silného vlnobití tříštícího se o útesy. Poryvy divokého větru skučely v korunách stromů. Pojednou z tmavého stínu mezi kmeny vystoupil muž. Světlo měsíce ho na okamžik ozářilo. Strnula jsem hrůzou. Přes jedno oko měl pásku...

Přidat komentář

Aghatte
08.08.2022 2 z 5

Historická romance, kde hlavní hrdinka neustále omdlévá nebo ji někdo přitiskne kapesníček s omamnou látkou na ústa, případně majzne po hlavě, takže je nonstop v mdlobách.
Pokud v nich není, dělá vše proto, aby zase byla...
Stále si myslí, že je chudá, ale nakonec se ukáže, že je bohatá.
Miluje toho nesprávného, ale naštěstí to včas pochopí a zamiluje se do toho správného.
Tím, že se i do ni zamiluje ten nesprávný, všechno pokazí (on), a tím pádem může všechno dobře dopadnout, a zachránit ji za 5 minut 12 ten správný. A ejhle i policie už je na cestě...
BOže, bože, mínění o ženách nemá lidstvo vysoké...
Ale, přečetla jsem to a dokonce jsem chtěla vědět, jak to dopadne, tudíž hvězda bude.

pet-kyval
15.01.2011 2 z 5

[005/11] 'Věž hrůzy' je naprosto bez hrůzy. Což ale nic nemění na tom, že se to dá pokládat ze strany zápletky za celkem solidní detektivku. Do zhruba poloviny až tří čtvrtin si nejste jistí, jestli ti zlí jsou opravdu zlí, ale jakmile dojdete k těm pár indíciím, konec už odhadnete vcelku slušně.

(012) ,,Později, až budeš stará jako já, poznáš, že mládí je velice krátké. Člověk má využívat, plně využívat každé hodiny a minuty."

Hlavní hrdinka se neustále babrá ve stejných "životních otázkách". Jasně nám sděluje, že ji její nevlastní sestra nenávidí, ale neustále se snaží s ní navodit přátelský ozón. Každý koho potká ji varuje před nebezpečím a ona samo sebou neposlouchá a naivita s jakou se "zaláskuje" do kdekoho je až zarážející a snad i trochu odrazující. Je jí zhruba dvacet a při tom tak trochu působí, že je stále ještě postižena pubertou.

Co se autorce rozhodně nepovedlo, tak pojmenovat kocoura jako nebožtík Poe a to Pluto. Samo sebou kocourek musel být černý a velmi vtíravý. K tomu abych dala tři hvězdičky mě odradila směšnost scény, která měla působit nejspíše velmi dramaticky a nervy drásajíc. Nahota a řeči zloduchů se staly jednou velkou parodií na drama.