Vévodkyně a vazal

Vévodkyně a vazal https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86645/vevodkyne-a-vazal-86645.jpg 5 3 1

Německá baronesa Beata von Herold se stala svým sňatkem s Orlandem Lacostou pravou římskou vévodkyní a patří ke vznešené společnosti věčného města. Ale štěstí jí manželství nepřineslo, neboť Lacosta je namočen do pašování diamantů. Nutí svou ženy, aby ho doprovodila do Afriky, aby podpořila jeho temné plány. Díky německému pilotovi je pašerácká skupina odhalena a Beata najde štěstí svého života. Román plný vzrušujících dobrodružství, samozejmě s patřičnou dávku vtipu, který je pro knihy Friedy Birkner-Mahlerové tak typický.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Die herzogin und ihr vasal , 1981


více info...

Přidat komentář

Rose-Mary
03.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Zajímavé čtení z kruhů šlechtických rodin. Vévodkyně Beata Lacostová, bývalá baronesa z německého šlechtického rodu, se provdala za římského vévodu Orlanda Lacostu. Její manželství nebylo šťastné.
Vévoda byl zapletený do nelegální pašerácké činnosti dovozu kradených diamantů z Rhodesie. Své časté výlety do Jižní Afriky zdůvodňoval cestami na lov slonů. Tuto činnost s ním sdílela a na zisku se podílela jeho sestra, bývalá principessa Lacostová, provdaná za Angličana Bleanse.
O vévodu a jeho kriminální činnost se začal zajímat detektiv Scotland Yardu, Eduard Higgins, který byl bratrancem vévodkyně Beaty. Zároveň s jejím otcem, baronem Heraldem, přijeli do Říma. Měl se tam setkat s přítelem z doby války, s pilotem Robertem Helmbergem, kterému chtěl nabídnout zaměstnání letce na cestu do Afriky, aby zjistil, zda jeho podezření z pašerácké činnosti vévody Lacosty je pravdivé.
Vévoda se chystal odjet do Afriky „na lov slonů“ a tentokrát žádal svoji ženu Beatu, aby jela s ním. Příběh jejich cesty je plný dobrodružství, spisovatelka rovněž nešetřila vtipem, aby čtenáře zaujala. Došlo i na nečekané nebezpečné události, kde jim šlo doslova o život. Díky pilotovi Robertovi, který vroucně miloval Beatu, a jejich dalšímu členu týmu Axelovi, se Higginsovi podařilo odhalit pašeráckou činnost.

Autorovy další knížky

Frieda Birkner-Mahler
německá, 1891 - 1985
2003  60%Páté kolo u vozu
2004  35%Milostné dopisy
2010  90%Osudová žena
2004  71%Tvé smutné oči
2007  73%Knížecí diadém