Vesmírné ostrovy - chvála kosmonautiky

Vesmírné ostrovy - chvála kosmonautiky https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156094/bmid_vesmirne-ostrovy-chvala-kosmonautik-Uz0-156094.jpg 4 7 2

Známý popularizátor kosmonautiky a televizní reportér v zajímavé knize, provázené mnoha dokumentárními fotografiemi a ilustracemi, přibližuje současné poznatky moderní techniky a poukazuje na její nesmírné možnosti a význam pro řešení řady vědeckých problémů. Výklad oživuje vyprávění sovětských a amerických kosmonautů o přípravě letu a o práci na palubě kosmických lodí.... celý text

Přidat komentář

ijcro
18.11.2020 4 z 5

Knihu jsem spíš považoval jako pokračování "Vesmíru dokořán". Má trošku jiný půdorys, ale množstvím obrazového materiálu na křídovém papíru rozhodně nezklame. Prostě jedna bichle z tehdejší doby.

Protiva
18.01.2020

Tuto knihu jsem dostal jako žák deváté třídy r. 1978 za pomoc při stěhování školy. Spolužák mne přitom upozornil, že "když Remek vyletěl do vesmíru, tak autor této knihy se ožral ...." :-)
Jinak na tu knihu mám dobré vzpomínky. Přišel jsem o ni až po mnoha letech přistěhování, kdy bylo nutno z prostorových důvodů zredukovat knihovnu.