Věroměr

Věroměr https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112997/mid_veromer-iCS-112997.jpg 4 16 3

Často nám chybí objektivní kritéria, která by nám pomohla poznat, jak jsme na tom se svou vírou. Pronikavé a zároveň laskavé a vtipné postřehy, pomáhající ven z bludného kruhu křesťanského sebeuspokojení, jsou jádrem této knížky, která nám pomáhá oživit a uzdravit naši víru.

Přidat komentář

Shindo
30.12.2018 4 z 5

Pobaví, poteší, vzdelá.

IchLiebeLesen
13.12.2016 5 z 5

Říká se : nesuď knihu podle obalu. A já jsem soudil. Říkal jsem si, bude to sranda, ale s humorem byly napsány asi tři kapitoly, za což jsem rád.
Kniha je takové zrcadlo, které má za účel obrátit ty "méně věřící" na cestu k Bohu a ty "více věřící" motivovat k trpělivému vykonávání této cesty.
Tato knížka je ohromě krátká a pro svoji čtivost se dá za hodinu přečíst. Bavila mě a četl jsem ji s radostí. Proto uděluji 5 hvězdiček.


WEIL
05.01.2013 2 z 5

Věroměř je spíše sešitek, než brožura.

jak již název napovídá, tak si mistr Kašparů (absolvent několika vysokých škol, snad jeden z rekordmanů v zemi), bere na paškál otázky míry víry každého člověka v Boha.
Bohužel pomíjí ono hlavní - tedy co je to v mysli člověka - Bůh. Říká-li se, že je to láska, což neopomene připomenout, tak současně se dostáváme vždy do pranice, neb kdekdo má pocit, že je láskyplný, i když je opak pravdou.
Ti, od kterých by se láska očekávala - kněží - tak předhazují lidem často velmi svérázná kázání, aniž by to věřícím vadilo.

Věroměr je napsán se snahou být vtipný, chápu tenhle humor, ale nesměji se.
Co nelze autorovi upřít, tak je čtivost, takže kdo se do tohoto textu pustí, tak má za hodinu hotovo. A jak to u takových knih bývá, rychle do toho, ale moc toho v člověku nezůstává.
Pokud to bude číst ale čtenář dětský, co se ale vyzná v náboženských pojmech, tak ho to může zaujmout.