Velký a praktický bylinkář do každé rodiny

Velký a praktický bylinkář do každé rodiny https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537299/bmid_velky-a-prakticky-bylinkar-do-kazde-662df09785856.jpg 4 1 1

Praktická a přehledná publikace, zabývající se přírodní medicínou a rostlinami, které můžete zařadit do své domácí lékárničky. Na každé straně najdete povídání o léčivce i podrobný návod, jak její účinky co nejlépe využít v praxi. Poradíme, jak umíchat vlastní čajovou směs i bylinkové sirupy a mnoho dalšího. Doufáme, že se kniha stane vaším věrným průvodcem na cestě vedoucí ke zdraví a duševní pohodě.... celý text

Přidat komentář

Snoopi
28.04.2024 4 z 5

Zajímavě řešená koncepce celé příručky - nestojí klasicky na abecedním řazení jednotlivých léčivek, ale kapitoly jsou rozděleny tematicky podle neduhů, s nimiž se setkáváme. Najdeme zde bylinky pro ženy, bylinky pro muže, bylinky na dnu a revmatismus, na cukrovku, kožní neduhy, srdce a cévy... A k tomu všemu i návody na vytvoření různých tinktur, kosmetických přípravků - a nechybí to nejzákladnější: jak bylinky sbírat, sušit a skladovat.
Zjistíme, že to není nic složitého, a navíc nás takový domácí lék vyjde mnohem levněji než předražené přípravky z lékárny.
Mnoho rostlin dobře známe ze svého okolí - měsíček lékařský, kostival lékařský, mateřídouška obecná... názvy jiných rostlin nám však napoprvé asi nic neřeknou: mydlice lékařská, komonice lékařská, routa vonná, srdečník obecný, kozinec sladkolistý, popenec obecný, zemědým lékařský, drmek obecný, peťour maloúborný... Určitě stojí za to je blíže prozkoumat a podívat se blíže na jejich účinky: publikace těch zajímavostí přináší dostatek.