Velká kniha biozahradničení

Velká kniha biozahradničení https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399623/bmid_velka-kniha-biozahradniceni-Esc-399623.jpg 3 5 5

Hlavní myšlenkou biozahradničení je přesvědčení, že zdravé rostliny mohou růst jen ve zdravé půdě. Půda je alfou a omegou biologického pěstování a všechno se odvíjí od ní a jejího zúrodnění. Právě jen zdravé rostliny rostoucí ve zdravé půdě působí blahodárně na lidský organismus. Nejdůležitější metody ke zvýšení úrodnosti půdy jsou zelené hnojení, mulčování a kompostování, jejichž cílem je zajištění cyklického hospodářství. K regulaci chorob a škůdců se při biozahradničení používají postupy bez použití jedovatých látek. Výpravná publikace podrobně rozebírá základní principy biologického pěstování: jak připravit pozemek, jaké odrůdy zvolit, jak osázet jednotlivé plochy, jaké jsou metody biologické ochrany rostlin, nejvýhodnější kombinace druhů či osevní postupy a mnoho dalšího.... celý text

Literatura naučná Hobby Zahrada
Vydáno: , Esence
Originální název:

Das grosse Ulmer Biogartenbuch


více info...

Přidat komentář

jprst
25.11.2020 1 z 5

Ztráta času a vyhozené peníze v případě koupi. Prostě jedna z dalších publikací vezoucích se na vlně zájmu o vše s označením BIO, ale nic převratného zde nenajdete.

Greenfingers
30.06.2020 5 z 5

Kniha se může stát neocenitelným pomocníkem a rádcem pro začínající bio-zahrádkáře. Pro nás, kteří jsme již nějaké ty desítky knih o tomto tématu přečetli, samozřejmě nepřináší mnoho nových zásadních informací. Kdyby kniha šla více do hloubky, musela by mít tisíce stránek. Ale to je problém prakticky všech encyklopedií.
Oceňuji hlavně přehlednost a grafické ztvárnění publikace.


zelena_zabicka
23.08.2019 2 z 5

Je to další vizuálně moc pěkně udělaná knížka (taková ta "listovací"), kde forma převažuje obsah. Je to kniha téměř o všem, co vás v souvislosti bio-zahradničením napadne, avšak i přes její poměrnou tloušťku je jí to zaměření "na všechno" spíše na škodu. Témata jsou zpracována spíše obecně, nejdou do hloubky, drží se takových těch povšechně známých mantinelů = to, co každý jen trochu pokročilejší biozahrádkář už dávno zná. Pokud po této knize sáhnete jako po své první četbě na toto téma, můžete z ní být i nadšeni (je hezká, rozsáhlá a obsáhlá), komukoli, kdo se o tento způsob zahradničení už alespoň trochu zajímá, asi nic moc nového už nepřinese. Já ji začala číst a po prvních 20-30 stranách jsem ji už jen prolistovala.

majáček
12.02.2019 3 z 5

Jsem z této knihy zklamaná. Je tady všeho tak povšechně všeobecně. Některé věci trošku důkladněji. Plánky zahrad, sběr dešťové vody, kompost, orba a především výběr pozemku pro biozahradničení, okrasná, zeleninová a bylinková zahrada. Tabulky výběru rostlin pro pěstování pro přírodní a biozahradu, zelené hnojení, nějaká ochrana proti škůdcům a nemocem a to jsem celkem byla zaskočená, že se zde více nevěnuje jíchám, vývarům a čajům, či jiným přírodním prostředkům na ochranu rostlin. Něco málo o zavařování a skladování. Všeobecné recepty. Spoustu fotografií.
Doporučuji, kdo se začíná o biozahradničení zajímat, přečíst více knížek o této tématice.

Štítky knihy

bioprodukty, bioprodukce ekologická zahrada, ekozahrada

Autorovy další knížky

2019  64%Velká kniha biozahradničení
2012  67%Pokojové rostliny