Velká domácí kuchařka

Velká domácí kuchařka https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298550/bmid_velka-domaci-kucharka-wNQ-298550.jpg 5 29 29

Kniha zkušených autorů z oblasti gastronomie vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně, zajímavé lidové pokrmy, oblíbené recepty od sousedů, trochu exotiky, recepty na využití méně známých surovin, jednoduché recepty na každodenní vaření, slavnostní recepty na oslavy, Vánoce, Velikonoce či Nový rok. Najdete v ní vše od studené kuchyně, polévek přes maso, ryby, a plody moře, zeleninu, brambory, těstoviny až po moučníky a konzervování. Obsáhlá kuchařka vás v úvodu seznámí se základy bourání masa, poskytne vám informace o bylinkách a méně známých druzích zeleniny a ovoce a pak vás už čeká přes 2000 receptů s více než 500 barevnými fotografiemi. Adepti kuchařského umění by měli nejprve projít Školou vaření, která na více než 40 stranách nabízí základní postupy vaření, pečení a konzervování. Začátečníkům, ale i pokročilým při vaření pomohou stovky rad, přehledně uspořádaných v bodech. Umožňují vyvarovat se chyb, popř. je šikovně napravit. V poznámkách za recepty jsou informace o méně známých surovinách i postupech a stovky obměn přímo vyzývají k uplatnění fantazie a vybízejí k experimentování. Odkazy mezi jednotlivými kapitolami umožňují kombinovat jednotlivé chody a přílohy. Pokud se pomocí Velké domácí kuchařky denně se opakující rutina pro vás změní v zajímavou a oblíbenou činnost, splnil se záměr, s nímž autoři domácí kuchařku připravovali.... celý text

Přidat komentář

MOu598
15.04.2021 5 z 5

Množství - 1000 - receptů z normálních surovin. Chybí mi pouze rejstřík a fotografie. Jinak pěkně uděláno.

MíšaS.
07.06.2020 5 z 5

Naprosto skvělá kuchařka. Koupila jsem si jí, když jsme se sestěhovali s mužem, to už bude pomalu 9 let, a když nevím co vařit, kouknu do ní ještě i dnes.


originál
28.01.2019 4 z 5

užitečná kniha, jen mi tam asi dva základní recepty chyběly, myslím že žemlovka je jeden z nich

JancaMia
18.07.2018 5 z 5

Opět jedna z královen mojí kuchyně, jasně , stručně, názorně, vysvětlení a doporučení . Od studené kuchyně k zavařování .

DádazPrahy
30.12.2017 5 z 5

Dovolím si upozornit, že jsou zde nesprávně uvedeni autoři (Poláčkovi).Autoři této kuchařky jsou Ladislav Nodl - Jarmila Mandžuková - Karina Havlů.

Stručně řečeně - nejlepší moderní kuchařská kniha, jakou znám (samozřejmě chválím i klasiku, jako např. "Kuchařka naší vesnice", ale na ní už je přeci jen trošku znát její "stáří").
Kuchařku velmi doporučuji, zejména je vhodná pro ty, kdo zatím nemají s vařením moc zkušeností. Narozdíl od většiny kuchařek, které nabízí recepty se stručným pracovním postupem a tedy předpokládají už jisté zkušenosti, tato uvádí i cenné praktické rady (např. jak vařit rýži, jak připravit různé druhy těsta atd), i foto pracovních postupů (např. příprava hovězích závitků, příprava rolády atd.). Pracovní postupy jsou vysvětleny jasně v jednotlivých krocích. Velmi přehledná grafická úprava (např. stránky s radami jsou barevně odlišeny), logické a přehledné uspořádání jednotlivých kapitol knihy, hezké fotografie, formát menší než A4 - kniha je "šikovná do ruky".
Mám samozřejmě i jiné kuchařské knihy, ale toto je moje nejoblíbenější. Určitě doporučuji.

Pivísek
16.01.2016 4 z 5

Našli jste tam někdo recept na žemlovku? Jinak musím říct, že kromě internetu je to můj oblíbený pomocník do kuchyně! :o)

Rendolet
23.12.2014 5 z 5

Obsahuje opravdu vše :)

MartinaF
14.07.2013 5 z 5

Tato kuchařka u mě patří mezi nejčastěji používané, je opravdu perfektní a už jsem tady našla mnoho inspirace.

petka-2007
03.01.2013 5 z 5

tuto kuchařku používám nejčastěji. Velmi povedená!

Kaety
30.11.2012 5 z 5

Pro mě jako začínající kuchařku je tato kniha alfou a omegou vaření.
Je napsána velmi dobře i pro úplného začátečníka.
Každý si v knize najde své.
Vařím z ní velmi ráda a i když mám ostatní knihy o vaření, dívám se jen do této. V knize jsou klasické recepty našich babiček i modernější recepty, ale žádná extravagance. Přísady v těchto receptech nakoupíte v normálním obchodě a nemusíte pro ně chodit do specializovaných obchodů.

Štítky knihy

kuchařky studená kuchyně česká kuchyně

Autoři knihy

Karina Havlů
česká, 1951 - 2018
Ladislav Nodl
česká, 1929 - 2008