Večeře Páně

Večeře Páně https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151826/vecere-pane-151826.jpg 5 4 1

Fundovaná, prakticky pojatá kniha o jedné z křesťanských svátostí Významné biblické téma z pohledu zkušeného teologa a pastora. Nejde jen o biblický výklad, ale také o dopad do života církve. Autor řeší důležité otázky: Proč Ježíš Večeři Páně ustanovil? Je potřeba liturgie? Jaká je její úloha? Má se používat víno, či hroznová šťáva? Co se při Večeři Páně děje s chlebem a vínem? Kdo ji smí vysluhovat? Koho smíme odmítnout? Jak často se má slavit? Večeře Páně a děti. Přílohou knihy je návrh liturgie Večeře Páně (v češtině, slovenštině a angličtině). Předmluvu napsali Pavel Černý (emeritní předseda Rady CB) a Karel Řežábek (KS Plzeň).... celý text

Přidat komentář

KCSvitavy
26.06.2022 5 z 5

Na Danovi Drápalovi se mi líbí, že se nevyhýbá žádným tématům (včetně kontroverzních) a informace podává srozumitelně a s teologickou hloubkou a bohatými zkušenostmi, které za svoji pastorskou dráhu nasbíral. Kniha má přehlednou strukturu a rozebírá všechny zásadní okolnosti, které s Večeří Páně souvisí.
Kniha mi velmi mi pomohla při zpracování článku na toto téma, když jsem si sám potřeboval ujasnit skutečný obsah Večeře Páně https://www.sanceprosvitavy.cz/vecere-pane/ .