Ve službě republice

Ve službě republice https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78529/ve-sluzbe-republice-78529.jpg 2 2 1

Autor nám v knize nechává nahlédnout do vysoké mezinárodní politiky. Nabízí také osobní pohled a názor na zahraniční vysoké politické představitele,s nimiž se v letech 2005-2010 setkával.

Přidat komentář

tandula
16.11.2011 4 z 5

Původně jsem si tuhle knížku půjčila, protože studuju politologii, tak abych měla přehled, jaké mají naši politici spisovatelské kvality. Udělala jsem tu chybu, že jsem knihu četla hned po knize od M. Zemana, protože ve stínu Paroubkovy knížky najednou vypadá ta Zemanova jako levný, nedistingovaný brak.
Od Paroubkovy knihy jsem neočekávala takřka nic, možná spíš to horší. Hned poté, co jsem se podívala na obsah a jednotlivé kapitoly mi přišla typicky paroubkovská - že se "vytahuje", koho všechno potkal, a působilo to na mě, že spíš ty zahraniční osobnosti mají tu čest setkat se s Jiří Paroubkem. Po přečtení prvních ze spousty osobností, o kterých v knize píše, jsem ale změnila názor. Přišlo mi to jako dobrý nápad čtenáři a českému občanovi ukázat a připomenout, co je vlastně politikovou náplní, jak vypadají zahraniční cesty, jací politici jsou, atd. Když už k tomu mají tu příležitost a setkají se s tolika osobnostma, proč toho nevyužít a nenapsat o tom.
Navíc v písemném podání na mě působil Jiří Paroubek mile a příjemně a na rozdíl od zmiňovaného Zemana, který je mým oblíbeným politikem i jaksi distingovaně a vstřícně. Hezká a milá kniha.