Ve dvorech slunce

Ve dvorech slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86927/bmid_ve-dvorech-slunce-ddu-86927.jpg 1 7 5

Roku 2012 – konkrétně na Čtyři Ahau, Tři Žluť – má skončit svět. Alespoň to tvrdí kodex starých Mayů, ale Jed DeLanda tomu nevěří. Konečně, nějaký ten konec světa je ohlašován téměř neustále a navíc… Jed je sám potomkem Mayů a rozhodně nehodlá podléhat panice. Pak se ale věštby začnou naplňovat a Jed zjistí, že jedinou nadějí světa je prastará Obětní hra, pomocí které Mayové nahlíželi do budoucnosti. Jenže jak se hru naučit, když všichni, kdo ji znali, jsou již několik staletí po smrti? Jedovi nezbývá, než se účastnit odvážného projektu cestování časem… Brian D'Amato ve svém románu vážně i nevážně spojuje několik atraktivních témat – cesty časem, exotické civilizace, vědecký román, nebezpečí terorismu – a jeho hrdinové nesměřují pouze k záchraně světa, ale především k šokujícímu odhalení…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

In the Courts of the Sun , 2009


více info...

Přidat komentář

Aredhelka
02.08.2016 2 z 5

Dalo by se říct, že kniha zklamala. Možná je to ale tím, že steně jako spousta jiných knih má zavádějící hodnocená, a anotace, které až moc přikrášlují skutečný obsah knihy. Kniha nebyla zklamáním jako takovým, ale rozhodně se nejedná o povedený kousek

Spajdy
12.08.2015

Se vší úctou k autorovi - možná jsem jen nepochopil jeho záměr - mi přijde tahle kniha jako guláš z padesáti druhů jídla = nepoživatelná a přeplácaná. Opravdu jsem se knihu snažil dočíst, ale nějak to prostě nešlo, skončil jsem někde v půlce. Nutit se ke každé další stránce mě nebavilo, navíc mi asi unikl smysl mnoha šíleně natahovaných kapitol. Jestli chtěl autor obsáhnout tolik témat, měl radši napsat pár samostatných knížek... a abych jen nekritizoval - jediné, co mě bavilo, byl popis mayské civilizace, ten se místy povedl a byl fajn.


kalache
27.12.2013

zachoval jsem se jako zbabělec,knihu jsem nedočetl...autorovi se omlouvám a nehodnotím,nebylo by to fér....

Thanyss
22.06.2013 1 z 5

Jak bych to shrnula... Asi jedním slovem - zklamání.
Námět má docela potenciál, i když šílení okolo konce světa se mě netýkalo (přeci jen konec světa se koná každou chvíli, že), řekla jsem si, že podle anotace by to nemusela být špatná kniha.
Po přečtení můžu říct, že něco tak zmateného jsem ještě v rukou neměla. A navíc takový děj roztahat do 700 stran, to už je docela síla. Hromada hluchých míst, kde se nic neděje nebo přinejmenším nemáte páru, co se vlastně děje. Hlavní hrdina je (asi) nadprůměrně inteligentní, s emoční poruchou a ve druhé polovině se cpe herní drogou stejně hojně jako bonbóny žužu. Prostě máte za chvíli pocit, že čtete interní mozkové pochody psychicky labilního člověka.
Abych jen nekritizovala, bonusové body si knížka získala popisem staré mayské kultury, tedy alespoň v těch částech, které jsou srozumitelné. Uvítala bych rozvedení některých prvků této kultury - například míčové hry apod., myslím, že by to vyplnilo stovky stran mnohem lépe než věty typu "LEON táhl. Já táhl. On táhl."
Pane D´Amato, touto knihou jste mě opravdu, ale opravdu neoslovil.

ferda
30.10.2012 1 z 5

Knížku jsem bohužel nedočetl i když jsem se fakt!! snažil.Těch 700 stránek je doopravdy moc.A obzvlášť, když jsem ani nevěděl co čtu.Podle mě je to moc rozvláčné a nezáživné.