Včelařit jako včela

Včelařit jako včela https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416050/bmid_vcelarit-jako-vcela-gZE-416050.jpg 5 3 2

Po mimořádně úspěšném prvním dílu nazvaném Myslet jako včela přichází autor s další přelomovou knihou, v níž se tentokrát zabývá včelstvy jako biologickými celky. Podrobně popisuje ekologické požadavky včelstev, dutinu stromu jako jejich přirozené prostředí a přirozenou dynamiku včelího díla. Úvodní teoretická část pak ústí v řešení úlové otázky, optimalizace technologií včelaření i prevence chorob včelího plodu. Autor razí názor, že je třeba přejít od pracného a násilného včelaření nástavkového k přirozenému včelaření modulovému. Kniha vyvrací mnohé mýty o moru včelího plodu a radikálně polemizuje s názory zastánců nástavkového včelaření. Dílo graduje podrobnými metodikami efektivních, biologických optimálních a téměř bezpracných technologií chovu včel.... celý text

Přidat komentář

1871
22.01.2023 5 z 5

Porovnání života divokých včel s různými metodikami včelaření. Samozřejmě autor dochází k závěru, že jeho je nej, protože ji dle divokého vzoru vytvořil. Určitě některé věci vyzkouším, protože jsem "líný" včelař.

Jonny
25.08.2022 4 z 5

Stejně jako první díl, je kniha prodchnuta adorací termosolárních úlů. Tady je navíc propagován i modulový systém včelaření.

Přesto jsem nadšený. V té knize totiž není jen tupá metodika, všechny úkony jsou zdůvodněny.

Taková spousta věcí na, které bych se pana Linharta rád doptal... škoda, že to už není možné.


Štítky knihy

včely včelařství, včelaření

Autorovy další knížky

Roman Linhart
česká, 1973 - 2021
2018  92%Myslet jako včela - Včelaření bez rojů a varroázy
2019  93%Včelařit jako včela