Varíme pre dojčatá a batoľatá

Varíme pre dojčatá a batoľatá https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350901/bmid_varime-pre-dojcata-a-batolata-RfX-350901.png 4 17 17

Kedy a čím začať prikrmovať dojčatá? Aká strava prospieva batoľaťu? Na čo budú mať chuť deti v 7. až 9. mesiaci, v jednom a dvoch rokoch? Aké sú správne dávky jednotlivých živín, zásady prípravy pokrmov či základné požiadavky na hygienu a vybavenie kuchyne? Odpovede na tieto otázky spolu s vyše dvoma stovkami overených receptov uľahčia mamičkám rozhodovanie, čím v správny čas nasýtiť najmladšieho člena rodiny. Kuchárska kniha skúsenej špecialistky na výživu je rozdelená do dvoch základných častí venovaných strave dojčiat a batoliat. Ponúka návody na mliečne a nemliečne príkrmy z ovocia a zeleniny, kaše z obilnín či s ovocím a pokrmy zo zemiakov, s mäsom či vajcami. Recepty na polievky a hlavné jedlá z hydiny, rýb i mäsa alebo bezmäsité sladké i slané jedlá dopĺňajú kapitoly zamerané na prílohy, šaláty, múčniky a slávnostné pokrmy. V knihe nájdete aj základné pravidlá ako zostaviť zdravý, pestrý a chutný jedálny lístok vrátane správneho pitného režimu a rady, ako dieťa zapojiť do rodinného stolovania.... celý text

Přidat komentář

Guarnere
19.02.2023 3 z 5

Super recepty - kombinace, co by mne samotnou nenapadly a vše hezky na jednom místě. Pokud s příkrmy opravdu začínáte, doporučuji dělat poloviční porce, zvlášť, když daný recept zkoušíte u mimča poprvé, jinak toho zbytečně moc vyhodíte. A taky doporučuji dávat větší množství vody, někdy jsou to strašně husté kejdy.

MinaHawke
08.08.2021 5 z 5

Přehledná kuchařka, rozdělená podle kategorií. Plná receptů pro nejmenší děti i pro starší. Recepty hezky doplňují fotografie.


Silmaria
23.10.2020 odpad!

Za mě naprosto nepoužitelná knížka. Jako třetina vejce, co to jako je???? Občas v postupu prostě zmizí suroviny, které jsou v seznamu, nebo se jich v postupu použije míň. A není to rozdělené podle věku a taky spousta receptů není použitelná pro děti, co mají jen čtyři zuby.

Lamička
10.11.2019 5 z 5

Na knížku jsem narazila náhodou za pár kaček a jsem z ní nadšená! Výborně popsané co, jak a kdy začít dávat. Pro mě jako prvorodičku k nezaplacení! Spousta receptů i pro větší děti a pěkně popsané. Doporučuji všem maminkám!

Knihomolová
08.05.2018 5 z 5

Skvělá knížka do začátku. Spousta informací a receptů, od těch jednoduchých, základních (jako např. uvař mrkev a rozmixuj) až po ty složitějsí. Vaření pro mláďata nemusí být nuda.

sirah
25.03.2018

Knihu jsem koupila v akci a nelituju, pěkně přehledné, rozepsané zvlášt recepty pro kojence od prvních příkrmů , až po složitější recepty pro batolata. Recepty jsou rozděleny podle druhů jak miminko postupně jí. V knize jsou rady ohledně výživy, co miminka smí a nesmí v určitých měsících. Skvělé pro maminky, které začínají s příkrmy, hlavně pro začátečnice.