Vánoční tramvaj

Vánoční tramvaj https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424867/bmid_vanocni-tramvaj-Exb-424867.jpg 4 42 42

Venku sněží, prvňáček Víťa se těší na Ježíška a na tatínka, který se vrací domů z daleké ciziny. Vánoce oslaví všichni tři spolu! Večer, než Víťa usne, ještě vyskočí z postýlky, aby se podíval na konečnou stanici pod okny. Víťa má totiž rád tramvaje – a zrovna jedna přijíždí! Když zastaví, pan řidič vystoupí, jde k blízkému křoví a jakoby s někým mluví. Druhý den se vše opakuje. Kdo se skrývá v houští? A co se Víťovi přihodí v čarovném předvánočním čase?... celý text

Přidat komentář

Lenka339
15.01.2024 5 z 5

Milý příběh s nádechem tajemství, kouzlem Vánoc a šťastným koncem. Krásné ilustrace, pro někoho možná trochu moc "moderní", ale děti je milují. A skoro povinná četba pro všechny malé milovníky tramvají.

Becca_books
30.12.2023

Krásná vánoční knížka pro malé školáky. Ideální velikost písma, pěkné ilustrace. Milovníci tramvají si přijdou na své.


Knihotyna
08.12.2023 5 z 5

Další tip na čtení s dětmi! :)
Pro malé školáky má knížka ideální formát - jak velikostí písmen, tak délkou jednotlivých kapitol :).
Knížečka nás seznámí s příběhem malého Víti, nechci prozradit v čem přesně se skrývá kouzlo a tak pouze prozradím, že se jedná o předvánoční příběh jedné české rodiny, okořeněný o vánoční atmosféru a kouzlo! :)
Velmi oceňuji, že je v knížce i jistá dávka napětí - ne vše se vždy vyvede a stane tak, jak si naplánujeme - a mnohdy se to docela zvrtne! Důležité je, že všechno dobře dopadne :). A zvlášť, když pomůže Ježíšek! :)

Vendyorit
19.03.2023 5 z 5

Krasne ilustrace i text. Neni co vytknout.

Hanina61
24.11.2022 4 z 5

Někdy si prostě potřebuju přečíst něco i pro úplné mrňousy... A tahle knížečka plná půvabných obrázků, napsaná mojí oblíbenou autorkou a s obrázky mojí oblíbené ilustrátorky je prostě vánočně kouzelná... :-)

Ladis777
29.12.2021 1 z 5

Hodně mě to zklamalo. Pravda, při čtení jsme se chvílemi smáli, ale spíš hlouposti textu. Je to dost schematické, naprosto neoriginální a velice nudné. Na to, že to má být dílo od už renomované autorky pro děti, je to slabota.

Pokorna_Praha
04.08.2021 4 z 5

Jako máma malých dětí jsem se při čtení dost bála. Když jsem si představila situaci, že bych nechala dítě v tramvaji...šmarjá. A další bonus - dítko se rozhodne, že trefí domů samo. No děs :-) Ale jinak pěkné, čtivé a napínavé jak to dopadne.

Shashlick
21.05.2021 4 z 5

Jednoduchý milý příběh, akorát pro začínající čtenáře. Úskalím je, že je text určen pouze pro ně. Předčítal jsem knihu synkovi před spaním a nemohl jsem se srovnat s extrémně krátkými větami. Uvidíme, až si ji synek přečte sám.

Atlantis
03.04.2021 4 z 5

Milé, krátké čtení. Myslím, že hlavně pro děti z města, které třeba žijí podél tratí tramvají a doslova těmito "vláčky" žijí, bude mít i přidanou hodnotu. Vánoční tramvaj je navíc napsaná i takovým stylem (krátké věty, jednoduchá slova), že se bude dobře číst i začínajícím čtenářům.

maminkoutek
09.02.2021 4 z 5

Netradiční vánoční příběh, kde nechybí napětí, záhada, zvrat, dobré srdce a především šťastný konec. Kniha vypráví o malém chlapci, který rád kouká z okna na tramvaje. A přitom si všimne podivného chování pana řidiče, který tajně nosí někomu svačinu...

Šebestová3
20.01.2021 5 z 5

Knížka má všechno, co děti milují: dopravní prostředek, vánoční atmosféru, napínavý příběh a šťastný konec. Navíc oceňuju opravdu velká písmena pro snadné první čtení a pracovní sešit pro další rozvinutí práce s knihou. Paráda!

Mína161
04.01.2021 5 z 5

Je nejlepší. Mám ji moc ráda.

broskev28
23.11.2020 5 z 5

Už dávno nejsem dítě, ale při čtení téhle krásné knížky jsem si tak připadala. Těšení na Vánoce, výprava pro stromeček a moc se mi líbila ta točna, prvňáček Vítek bydlel na úžasném místě!
A jelikož mám syna jménem Vítek, mám ráda vánoční čas, obdivuju práci obou autorek - paní Krolupperové i paní Dvořákové, a navíc advent klepe na dveře, pět hvězdiček sem dokonale (a zaslouženě) patří.

"Víťa valil oči. Strašidlo pořád nikde. Zato se zničehonic objevil strážník. Přistoupil k panu řidiči. Vypadal přísně. No jasně, pomyslel si Víťa. Krmit strašidla je jistě zakázané."

sinamona
13.10.2020 5 z 5

Dalsi mila detska knizka s nadechem zimy. Lakavy pribeh pro male i velke ctenare, skvely je i pracovni sesit,nejen pro pedagogy,ale i rodice :)

Lucissia
10.02.2020 5 z 5

Knížku nám donesl Ježíšek a tentokrát jsem si užívala já, že mi syn předčítal. Líbil se nám příběh i ilustrace, písmenka jsou tak akorát velká, jen mohlo být k předčítání více sněhu, za což tedy kniha nemůže, tak právem pět hvězd. :-)

rysavas
04.01.2020

Líbí se mi,že ke knížce je přiložený malý pracovní sešit s úkoly, které se vztahují k obsahu knížky. Písmena jsou velká a obrázky moc pěkné. Příběh je takový vánočně-milý, ale nevím, pořád mi tam něco nesedí nebo možná chybí...nevím... proto hodnotit hvězdičkami raději nebudu, ale počkám, co na knížku řeknou moje děti.