Pod rudým měsícem

Pod rudým měsícem https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133729/bmid_pod-rudym-mesicem-apI-133729.jpg 3 83 17

Vampýři série

1. díl

Láska osvobozuje, to víme všichni. Ale osvobodí nás i před dávným prokletím? Maggie Montgomeryová, majitelka elegantního butiku v New Orleans, vede spokojený život. Vše se rázně změní, když v doposud poklidné čtvrti dojde k vraždě a krvavá stopa vede od oběti až ke dveřím Maggiina domu. Šok z krvavé události ještě umocní návštěva detektiva Seana Canadyho, který jí přišel položit pár otázek… a vyvolal v ní touhu tak silnou, že si s tím Maggie neví rady. Pojí je cosi mocného, co se nedá rozumem vysvětlit. Důvod vzájemné přitažlivosti se nachází v nevyřešené minulosti: vše začalo událostí za noci, kdy na nebi svítil rudý měsíc. Před sto lety se v rodině Montgomeryových stalo něco hrozného… a Maggie nyní musí najít muže, jehož láska bude tak čistá, že ji z onoho dávného prokletí osvobodí. Je ale Sean ten pravý?... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Beneath a Blood Red Moon , 1999


více info...

Přidat komentář

essene
18.04.2024 4 z 5

Kniha se mi moc líbila,mělo to stálý děj-časové linky,upíři,krimi -a pěkné pojetí)

scarletblue
07.01.2022 4 z 5

Knížka mě bavila. Na to že to byli další upíři, tak to byl i zajímavý příběh. Jasně nejde o nic nového a neotřelého, ale i tak můžu doporučit jako oddychové čtení. Jen mě zaskočil příliš rychlý konec, autorka některá témata v knize nakousla a už nedovysvětlila, což je škoda (reinkarnace), jinak nemám co vytknout. Kdybych to měla srovnat s jinými knihami (moje oblíbená série Čas čarodějnic) tak tomu dám tak 2 hvězdičky, ale když to hodnotím jako jednodenní záležitost na zahnání nudy, tak musím jedině kladně. :D


bree177
09.05.2020 3 z 5

(SPOILER) Bylo velice zajímavé prolínání minulosti s přítomností. Stejně tak spojení vyšetřování, upírů a romantiky. Knížka se dobře četla.


Pozor spoiler!!!!!
Nemám ráda když v knížce musí být za každou cenu happyend. Navíc v této knížce byl přehnaný a vůbec tam neseděl. Jestli měli být spolu mohla ho přeměnit na upíra. Ale to že se z ní stál zase člověk a ještě k tomu s ním čekala dítě už bylo moc. Proto jen 3 hvězdy.

FairyD.
22.04.2020 5 z 5

Prelínanie histórie s prítomnosťou. Je to krásne prepracovaný príbeh v ktorom sa stále niečo deje. Čitateľ sa pri ňou rozhodne nenudí. Zároveň sú tam spomínané legendy a podivné úmrtia ktoré vznikli za obzvlášť záhadných okolnosti. Príbeh je podtrhnutý humorom, reinkarnáciou a samozrejme veľkou láskou ktorá hory prenáša.

Sabina335
06.04.2020 3 z 5

V knize mi vadilo přeskakování z minulosti do přítomnosti. Děj byl celkem tajemný a občas jsem byla i napnutá, ale znovu bych si knihu asi nepřečetla. Z části asi i proto, že jsem ji četla hodně dávno a od té doby jsem docela změnila styl knih, které právě čtu.

Barbora H
09.03.2016 1 z 5

Tak upíři, policejní vyšetřování, useknutá hlava apod. - no v červené knihovně to fakt nezvládnu...

moudivlacek
05.12.2015 4 z 5

Tak já zrovna příběhy o upírech nemusím, ale přečetla jsem to. Trošku mě vadilo neustálé přehazování minulosti a současnosti, ale aspoň to podpořilo tajemno, záhadno a trošku také nedočkavosti číst dál, aby člověk viděl, jak to vlastně vše dopadne.
Pěkná kniha na odreagování.

havrmoni
15.01.2015 5 z 5

Když jsem ji začala číst vůbec jsem si nebyla jistá jestli to vůbec chci dočíst a pak najednou jsem zjistila,že čtu a čtu.Přečetla jsem jí jedním dechem a co víc líbila se mi. Trochu jiné než historická romance.ale nenudila jsem se.

Martinabsp
12.11.2013 5 z 5

kniha se mi moc líbila, je z jiného soudku, než je u této autorky obvyklé, ale je pěkná.

pikacka
28.06.2013 5 z 5

kniha se mi líbila ,kdo má rád kombinaci úpírů a romantiky myslím, že bude spokojen. Obsahově je trochu jiná než jsme zvyklí od této autorky ,ale proč né :-)

Moňule13
22.04.2013

Nevím, tato knížka mě až tak neoslovila. Upířiny mám ráda, ale tady mi vadilo několik věcí. Vztah Maggie a Seana byl divný, nejdřív se spolu vyspí, pak jsou k sobě odměření, pak šíleně zamilovaní... A konec byl podle mě až moc kýčovitý :-)

Juliette
04.03.2013 1 z 5

No nevim, nevim. Jako román by to ještě ušlo, ale jako upířina nic moc. Tenhle směr se autorce moc nevydařil. Romantické detektivky i romace z historie jsou dobré, ale tady tak nějak nezvládla ten mystický prvek upírů. Chvílemi mi to přišlo i dosti chaotické a nepřehledné.

Pingu
14.02.2013 4 z 5

Zaj

modranka
13.02.2013 1 z 5

Neviem ako vy, ale zdá sa mi, že upírov v českej či slovenskej literatúre je už akosi veľa. Táto kniha sa mi vôbec nepáčila. Jednak preto, že upírčinu nemusím a jednak preto, že ma sklamala odborná stránka príbehu. Nepáčilo sa mi, že hlavný hrdina, veliteľ policajtov poverený vyšetrovaním sériového vraha, prezradí podozrivej podrobnosti prípadu, hneď s ňou vhupne do postele a keď nakoniec zistí, že je upírka, zaujíma ho či ho náhodou "nenakazila". Kruci! Čo je upír "prasacia chrípka"? alebo pohlavná choroba????
Ale komu sa príbehy s upírmi páčia, prosím, ČÍTAJTE! nedajte sa mojim názorom odradiť.

Nita
27.01.2013 1 z 5

Zklamání, na romanci málo romantické a úpířina? Co na to říct, ano, jsou tam upíři, to je asi tak všechno.

DdeK
07.11.2012 4 z 5

Upířina, zase trochu jinak. Rozhodně jsem si početla. Lepší průměr v tomto žánru, který mě navnadil na další díly v sérii. Doufám, že nakladatelství Domino vydá všechny díly série.

alnahu
15.10.2012 5 z 5

Tentokrát se Shannon -úplně jinak ,zavede nás do světa úpírů, v knize se prolíná minulost se současností,nechybí v ní napětí ale ani romantika.