Procitnutí

Procitnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39402/procitnuti-39402.jpg 3 36 5

Tajemství zrozené ze snu. Mladá žena bez jakýchkoliv vzpomínek. Hrůzný potomek rasy staré jako samo lidstvo. Předurčení, které se má naplnit po stoletém spánku. VAMPÝRA procitla. A chystá se objevovat nepřátelský svět. Vydejte se s ní po nebezpečné a vášnivé cestě. Sledujte upíry na jejich nočních toulkách. Toto je první část cesty k pramenům života a krve. Lilith se probouzí. Dobrodružství začíná…... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Das Erwachen , 1992


více info...

Přidat komentář

Rup
04.01.2024 1 z 5

Autor měl patrně tendenci povýšit brak na vyšší literární úroveň a zmatečný blábol. Mistrům hororu se ani nepřiblížil. Knihu jsem si vybral spíše namátkou, nicméně založil jsem ji na nejzazší konec knihovny zcela účelově a s úlevou.

n.ezn.amy
12.08.2022 2 z 5

Když se mladá žena probudí na hřbitově, neví kdo je, kde je a je napadena mužem, kterému se ubrání. Snaží se vzpomenout něco o sobě, své minulosti a postupně se jí to daří. Zjistí, že je dcerou upírky a že proroctví jí předurčilo jistou cestu. Horory mám moc rád, ale tento mě vyloženě zklamal. Pátrání po minulosti, jednoduchá zápletka, proměny upíra ve vlkodlaka, prostě divné. Ale zkusím tomu dát ještě šanci, třeba další díly budou lepší.


Pasadenka
10.09.2017 3 z 5

Zajímavé intro. Manfreda znám ze série Dinoland, která patří mezi mé oblíbené. A jelikož je moje úchylka pro rodokapsové formáty v jistých kruzích dobře známá, série Vampýra si přímo koledovala o prozkoumání.

Zdejší hodnocení je vesměs vlažné. Kde je problém. Zprvu je to formát, jakým je knížka psaná. Opravdu si nevím rady, zdali je to úplně děsné, nebo překvapivě trefné. Ale rozhodně je to jiné. Můj pocit po delší úvaze je jako kdyby se kvalitní autor rozhodl psát brak, kratšího formátu, protože by širší formát neutáhl. Nápady jsou zajímavé. Zbožňuju, když mi u čtení vytanou různé nápady, jak by se to a tamto dalo rozšířit, nebo zpracovat lépe. Tempo je pomalejší a jelikož se jedná o seriál, Manfred se snaží budovat napětí pomocí náznaků a mlhy tajemna.

Řečí vizuální produkce: Slabší pilot, ale dostatečně zaujal. Z pohledu děje se nestane vůbec nic, jen se nám představí hlavní hrdinka Lilith (což je mimochodem jméno královny pekel). Tak uvidíme, co přinesou další epizody. :)

ywisek
04.03.2013 4 z 5

Propadla jsem upírům,tato kniha se velmi dobře čte,a právě že nevím,jak to bude pokračovat,těším se na další díly,už jsem u třetího.

netty.vanity
22.10.2011 2 z 5

Vampýra je psána vcelku zajímavou formou, ale neskutečně mě vytáčelo, jak člověk pořád neví, o co v příběhu vlastně jde. A protože jsem netrpělivá a celkově mě to nijak extrémně nechytlo, nedočetla jsem "Procitnutí"úplně do konce. Pokud máte rádi, když nevíte, na čem jste,plus skloubeno s mystičnem, určitě do toho jděte, ale já celkem lituji ztráty času. Možná tomu někdy jindy přijdu na chuť, ale spíš ne.

Štítky knihy

upíři

Autorovy další knížky

Adrian Doyle (p)
německá, 1960
1995  64%Procitnutí
1995  59%Moloch
1994  86%Zmizelé děti
1994  83%Následníci
2006  80%Dynastie Věčných

Kniha Procitnutí je v

Právě čtených2x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce41x
Chystám se číst13x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x