Zloba šíleného boha

Zloba šíleného boha https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15774/bmid_valka-temnych-zloba-sileneho-boha-aL4-15774.jpg 4 94 5

Válka Temných série

< 3. díl

V posledním dílu trilogie Válka Temných již nejsou v ohrožení jen životy obyvatel Midkemie a Kelewanu, ale následky krvavého střetu mohou zasáhnout i do rovnováhy všech ostatních existujících světů. Přiblížil se čas zkázy, kterému svou magii i ostří nabroušených čepelí nastaví hrdinové, jimž nezbývá než se vlastními silami pokusit zvrátit běh událostí. Tak se členové Konkláve, Magnus se svým otcem Pugem v doprovodu Isalánce Nakora vydávají na velmi riskantní a zdánlivě šílenou misi na území obsazená a obydlená přisluhovači Temného boha, neboť je to jediná možnost, jak se v posledním zoufalém vzepětí sil pokusit zachránit sebe, Midkénii, Kelewan a nakonec i celý vesmír… -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Wrath Of A Mad God , 2008


více info...

Přidat komentář

Luigi1
19.09.2023 4 z 5

Pomalý rozjezd ktery mě málem odradil od čtení dobré knihy

AlexandraBane
05.04.2021 4 z 5

Bylo to super. Zhuba ve třetině knížky, jsem se teda do čtení musela nutit. Ale finále bylo epic.


denniys
20.06.2020 5 z 5

Tohle je to, co chci číst a najít v každé knížce!!!!!!!...Napětí, strach, dojetí, láska, přátelství, rodina, nebezpečí, humor, bitvy, války, čarodějové, magie, bohové, světy, portály....tohle bylo počteníčko!! Tenhle díl je v mých očích epickým fantasy a jsem ráda, že jsem měla tu čest!!

"Varen se rozhlédl po síni, nyní proměněné v jatka, kde krev omývala každý kámen. S pobavením si všiml, že některá krev je oranžová, takže navzdory jejich rozhodné výhodě v síle a moci zřejmě Dasatové mají při likvidaci velení tsuranské říše nějaké ztráty."

"Kéž bychom se mohli potkat dříve." "To bych si také přál! Jsem unavený z toho, jak mě Kašpar poráží v šachu, a slyšel jsem, že nejsi v této hře nijak zvlášť dobrý." "Navzdory krveprolití dole pod nimi se Erik zasmál. Ale po chvíli ho veselost přešla, když obrátil myšlenky ke krvavé řeži, která je čekala.

" Další útok přišel po západu slunce."

"Hle, velký to muž."

"Zatraceně, je to ale úžasná parta! " prohlásil Kašpar s údivem.

p3tris
01.06.2018 4 z 5

Pravděpodobně nejtemnější kniha z Midkemie a Kelewanu. Rozloučíme se s několika postavami, které nás provázeli téměř celou ságou. Mnoho dějových linek se uzavře, některé však stále zůstávají otevřené a plné otázek. Moc magie dostává úplně nový rozměr a kataklyzmatícký závěr, kde se mrtví nepočítají na desítky či stovky, ale na sta tisíce, dosahuje opravdu galaktických rozměrů. Po této knize už Feistův svět nebude nikdy jako dříve.

Richie1
27.06.2016 5 z 5

Vynikající zakončení série a možná celé ságy o Midkemii, Kelewanu a dalších světech. Od počátku až do konce měl příběh svižný děj, postupně se rozplétaly všechny záhady a řešily problémy a konflikty, z nichž mnohé byly nastoleny již v prvních knihách a sériích o Midkemii. V příběhu dostali prostor téměř všichni hlavní hrdinové předchozích dílů a zde se také jejich osudy zakončily. Tentokrát neměl děj žádné hluché místo, akce střídala akci, magie se používala se stejnou intenzitou jako meče a jiné zbraně. Závěrečné bitvy byly opět monumentální, rozhodovalo se o celých světech.
Pokud jsem měl k některým předchozím dílům výhrady, tímto dílem Feist vše napravil a já s napětím knihu zhltal během dvou dnů. 90 %