V zajetí zlaté řeky

V zajetí zlaté řeky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394797/bmid_v-zajeti-zlate-reky-4nm-394797.jpg 5 17 5

Adam Stark narazil na zlato. Spolu se ženou a sestrou se snaží vytěžit co nejvíce, zatímco se jim ve spleti vyprahlých kaňonů daří unikat pozornosti Apačů. Znenadání se objeví psanec Taggart pronásledovaný lovcem odměn a vášnivý boj o zlato i lásku rozpoutá mezi hrdiny románu nevídané peklo.

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Taggart , 1959


více info...

Přidat komentář

Jack Bauer
21.03.2023 4 z 5

Velice jednoduchý kratičký kvalitně a barvitě napsaný western, ve kterém mě zaujali charaktery různých postav, víra v poctivost a pevné přátelství.

Kakho-Oto
25.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Napínavý a kvalitní western - první, co jsem od tohoto autora přečetl. Apači, mistři partyzánské války, zde však dostali příliš na frak. V reálu by partička bělochů dopadla zcela jistě o poznání hůře. Když srovnám s Mayovými indiánkami, nevychází z toho německý autor vůbec špatně. Například tato díla: trilogie Vinnetou, Syn lovce medvědů, Duch Llana Estacada, cyklus Old Surehand jsou podle mě ještě lepší než L Amourovo V zajetí zlaté řeky.


Luigi1
11.08.2020 5 z 5

(SPOILER) V úplném srdci apačského území doluje Adam Stark zlato.Jeho žena mexičanka Consuela a jeho sesta Miriam se starají o vaření a domácí práce
vyplněné pozorováním okolí,jestli neuvidí nějaký pohyb.K nim přijíždí psanec Swante Taggart jemu na stopě je šerif Pete Shoyer,který vyděl tisíce dolarů za jeho dopadení.Po útoků Apačů se Adam rozhodne opustit toto místo i s pěti pytly zlata.Zde se ukazuje chamtivost šerifa,který se neštítí ničeho,naopak Swante je rozhodnut tuto skupinu dopravit do bezpečí.

soukroma
26.11.2019 5 z 5

Skvělé čtení: dobrodružný příběh až skoro komorní psychothriller z kaňonů Arizony, nejen s nebezpečnými Apači v zádech (mistry partyzánského boje - pozor na čupřinu!). Čtení jak pro muže, tak pro ženy, které v tomto příběhu tvoří zásadní součást - tři muži a dvě ženy, s vyvíjejícími se vztahy a názory na život. Ženy stejně schopné se bránit a bojovat jako muži.

Právě díky tomuto autorovi teprve přicházím literárním westernům na chuť. Dobře že jeho romány vycházejí (poprvé nebo znovu) i po půl století od jejich vzniku.

Jen zase překladatel/vydavatel přestřelil s titulem: o žádnou zlatou ani zlatonosnou řeku nejde.

Hospodyňka
11.12.2018 5 z 5

Knihy od tohoto pana autora slouží už mnoho let jako dárek tchánovi k vánocům. Ponožky, pyžamo a léky na prostatu se můžou jít zahrabat. Tohle je dárek, který mu umožní cestovat, snít a bavit se.

Štítky knihy

westerny zlato

Autorovy další knížky

Louis L'Amour
americká, 1908 - 1988
2000  77%Sackettova zem
1992  85%Vzdálené modré hory
1993  89%Jubal Sackett
2005  87%Osamělý jezdec
1992  89%Hondo