V zahradě Bredovských

V zahradě Bredovských https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16193/v-zahrade-bredovskych-16193.jpg 5 17 2

Básnická sbírka Radka Fridricha je inspirována motivy z jeho rodného děčínského kraje. – Ačkoliv Radek Fridrich debutoval již v roce 1995 (společně s Tomášem Řezníčkem) sbírkou Druhá strana, teprve jeho novou sbírku je možné pokládat za skutečné objevení se básníka. Právě ve sbírce V zahradě Bredovských jako by totiž Fridrich našel „své“ téma a básnický výraz. Jeho poezie je poezií dvojdomou, a to nejen v přeneseném slova smyslu. Kromě vertikálního napětí mezi „nebem“ a „zemí“ a z toho plynoucího pocitu vyděděnosti, se zde setkáváme i s napětím horizontálním, které konkrétně kotví v krajině Sudet. Právě domov, krajina Děčínska, se v jeho poezii stává místem stále znova a znova hledaným. Básník jako by se rozpomínal na sudetské Němce, kteří zde žili, snaží se hledat jejich stopy a budovat svou osobní historii.... celý text

Poezie
Vydáno: , Host
více info...

Přidat komentář

Katja31
21.10.2017

Upřímně tuto sbírku považuji za jednu z nejlepších co Radek napsal. Ostatní ne že by byli špatné, ale nejsou už tak dobré.
Jako básník a malíř je Radek skvělý a jako člověk a učitel ještě lepší. Jsem strašně vděčná, že jsem dostala možnost Radka poznat.

kristijan
16.05.2016 4 z 5

Nejlepší básnická sbírka Radka Fridricha, kde je Fridrich ještě skutečně básníkem. Ostatní jeho výtvory považuji spíše za více či méně zdařilé experimenty.


Štítky knihy

básně poezie

Kniha V zahradě Bredovských je v

Přečtených18x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x