V záblesku světla

V záblesku světla https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112659/v-zablesku-svetla-112659.jpg 4 12 12

Fotograf Ian Jarett se při své práci ve Vídni náhle a zoufale zamiluje do ženy, kterou potkal za zvláštních okolností. Po společně stráveném týdnu si on a Marian slíbí, že se opět sejdou. Ian se vrací do Anglie, rozvádí se s manželkou a jede na schůzku s Marian, aby se dozvěděl, že Marian nepřijde. Pak z jeho života zmizí stejně záhadně, jako do něj vstoupila. Tímto okamžikem se roztáčí kolotoč hledání, rozkrývání dávných tajemství a objevování nových záhad. Ian Jarett ztratil rodinu a nyní ztrácí i práci a pověst vynikajícího fotografa, neboť zběsile hledá ženu, pro kterou všechno obětoval. Když už je zoufalstvím bez sebe, nachází na hřbitově náhrobek Marianiných předků a potkává Daphne, psychoterapeutku, která mu vysvětluje, že Marian Esguardová žila v době regentství a vynalezla fotografii deset let před Foxem Talbotem. Je-li tomu tak, proč ji – Marian Esguardovou – nikdo nezná? A kdo je ta žena, jež se za ni vydává?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Caught in the Light , 1998


více info...

Přidat komentář

Han-nah
27.03.2022 2 z 5

Asi jako příspěvek "alsae". Když už jsem se první polovinou knihy nějak zorientovala, druhá část mi to zhatila. Děj je sice zajímavý, tajemný, ale rozháraný.

DuncanIdaho
04.07.2017 3 z 5

Tuto knihu jsem četl na služební cestě ve chvilkách volna. Rozhodně tu nudu tam vyvážila celkem dobře. Děj by se sice měl trochu učesat, ale nebylo to až tak hrozné.


Thebookman
28.07.2015 5 z 5

Sice to bylo trošku složitější udržet "nit" a neztratit se v ději, ale přesto jsem za tuto knihu velice rád. Tajemno, napětí, minulost, no prostě zajímavý příběh. Smekám před panem Goddardem. Takovou knihu napsat muselo dát velkou práci.
Podle mého je to nedoceněná kniha. Když se to vezme celkově, tak je to velmi pěkné počtení. :-)

alsae
06.10.2014 2 z 5

Knížka, ve které se příběh tak v polovině změní na něco úplně jiného. Musím přiznat, že se mi osobně moc nelíbila a příběh mi přišel takový popletený. Kdyby pokračovala v duchu první, takové tajemné části líbila by se mi víc.

Autorovy další knížky

Robert Goddard
britská, 1954
1997  70%Obrysy v temnotě
2001  72%V záblesku světla
2002  92%Krach - Katastrofa Jihopacifické společnosti