Samet

Samet https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82275/bmid_samet-GOo-82275.jpg 4 13 2

V série

< 4. díl >

Anglie 1807. Hraběnku Gabrielle de Beaucaire připraví Velká francouzská revoluce o rodiče. Její kmotr, jímž není nikdo jiný než slovutný ministr zahraničí vlády Napoleona Bonaparta, všemi mastmi mazaný lišák Talleyrand, se ubohé siroty ujme. A právě tato skutečnost předurčí osud krásné a temperamentní rudovlásky – Gabrielle se stane francouzskou vyzvědačkou. Za dramatických okolností ji ruka tajemného vraha připraví o blízkého spolupracovníka a milence v jedné osobě, Guillauma. Talleyrand nasměruje její pátrání na iniciátora vraždy – lorda Nathaniela Praeda, britského šéfa tajné služby. Gabrielle přichází do Anglie odhodlaná pomstít se jakýmikoli prostředky, svůj půvab nevyjímaje. Nathaniel se však ukáže být příliš tvrdým oříškem – a nejen díky své bystré hlavě…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Wist
Originální název:

Velvet , 1994


více info...

Přidat komentář

helena9598
08.04.2020 5 z 5

Miluju romantické příběhy a tenhle mě úplně pohltil.
Moc hezky napsané. Mám autorku velmi ráda. Hlavní hrdinka Gabrielle i Nathaniel jsou krásně vykresleni. Knížka se čte téměř sama. Za mě výborná.

JToman
24.09.2012 5 z 5

Já dávám plný počet této knize, i když jsem původně nebyla moc nadšená, nesnáším knihy s námětem revoluce ve Francii a Napoleonské období... Sáhla jsem po ní,proto, že je od mé oblíbené autorky. Moc jsem tomu nedávala....Ale musím říct, že mě četba mile překvapila, velice se mi líbila, za sebe doporučuji !!!!