Závod o život

Závod o život https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145171/zavod-o-zivot-145171.jpg 4 233 19

V říši Lorů série

< 3. díl >

Lykaj Bowen McRieve je v životě hodně málo šťastný. Celých sto osmdesát let truchlí pro svou milovanou manželku. Ještě horší než samota jsou pocity viny, které ho pronásledují na každém kroku. Právě proto se přihlásí do závodu Kvapík za talismany, aby získal hlavní výhru: klíč k cestě do minulosti. Chtěl by se vrátit v čase a zachránit ženu, kterou tolik miloval… Od té doby obrnil sebe i své city a žádnou jinou ženu do svého života nepustil. Jenže na výhru si brousí zuby i čarodějka Mariketa Očekávaná. Chce ostatním čarodějkám dokázat, že má na víc, než si ony myslí. V sázce je nejen její pověst. Nepočítá však s tím, že se s Bowenem začnou vzájemně přitahovat. On ji pochopitelně odmítá, protože Lykajové čarodějkami opovrhují, ale srdce mu říká něco jiného než rozum. Srdce nakonec zvítězí a Bowen nasadí veškerý svůj um nikoli na získání trofeje, nýbrž na záchranu Mari.... celý text

Romány Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Wicked Deeds on a Winter's Night , 2007


více info...

Přidat komentář

havrmoni
08.11.2023 4 z 5

Tak tohle mě bavilo. Konečně už to začíná mít spád. Jen ty ženský mi dávají zabrat, mohly by být pohodovější. Mám pocit, že furt jen ječí a vztekají se. I když tahle mi byla asi zatím nejsympatičtější.

VonDracek
04.05.2022 4 z 5

Za mě zatím nejlepší díl. Po předchozích přišel zajímavější děj, svým způsobem s momenty napětí od začátku. Navíc konečně přišly na řadu nějaké jiné bytosti!
Je fajn, že se tu věnujeme postavě Bowena, který se objevil ve všech předešlých dílech a v minulém dosáhl poněkud nemilé brutální pověsti. Tady si to naštěstí o moc vylepšil. Oceňuji správné dávkování odhalování minulosti a přísun informací o čarodějkách a pár informací o dalších bytostech.
Závěr byl opravdu povedený, převážně nečekaný a vysvětlilo se tu dostatek otázek získaných během (i minulého) děje. Peprné momenty se mi líbily i díky zajímavějšímu prostředí, které mě osobně moc sedlo ;)


Ameeiz
05.11.2020 5 z 5

super a super ta vášeň.. vrr

marie2577
28.09.2020 5 z 5

Překvapilo výborně.

Catyna
09.03.2020 5 z 5

Výborná série doporučuji

jinbr
06.01.2020 5 z 5

Zase moc hezké. Děj Kvapíku byl velmi zajímavý, zejména jak každá bytost k tomu jinak přistupuje. A ano, s uzarděním přiznávám, že Lykajové jsou mi velmi sympatičtí :-D

TerezaMondeková
08.04.2019 5 z 5

Neměla jsem v plánu tenhle díl číst, protože mě popisem moc nezaujal, ale přečetla jsem už všechny ostatní díly ze série a nějak mi to nedalo. Moc jsem od knihy nečekala, ale nakonec jsem byla mile překvapená.... hodně mile překvapená. Kniha se mi opravdu líbila. Sice mám nejradši jiné díly, ale tenhle rozhodně nezaostává. V knize opravdu nechyběla jiskra, touha a vášeň mezi hlavními hrdiny. V knize nechybělo nebezpečí, napětí, dobrodružství, akce, romantika, sex, překvapení a ten zvrat v knize, to odhalení, jak to všechno vlastně bylo, proč to tak bylo.... to byl opravdu velký šok a musím říct, že to měla autorka opravdu brilantně vymyšlený.

Maruš.D
02.10.2018 5 z 5

Bowena jsem si zamilovala už v předchodím díle a Moc jsem se těšila na jeho příběh. A vůbec mne nezklamal! Příběh mne bavil, ale celou dobu jsem čekala na něco víc... Ať při pohledu do zrcátka či jejich putováním džungle a vyhýbání se nepřátelům, Stále jsem čekala nějakou větší akci. Asi tak ve třičtvrtině knihy příběh získal úplně jiný spád, zápletka byla nepředvídatelná a konec fantastický. Já jsem zase moc spokojená s “Říší Lorů”

Ivanka83
22.02.2017 5 z 5

Další krásný příběh. Určitě jsem ji nečetla naposledy :-) Doporučuji

Xena011
21.02.2016 5 z 5

Život a příběhy valkýr, upírů, čarodějek, vlkodlaků a dalších, které se v jednotlivých dílech prolínají a stojí za to je poctít svým časem.

Haňulec
12.10.2015 5 z 5

Moc pěkný příběh Bowena a Marikety. Velmi mě překvapil sled událostí s Häxe. Autorka nedá člověku vydechnou, když už člověk začne číst, není možnost se od knihy odtrhnout. Knihu mohu jen doporučit.:-)

SoniaShadow
07.08.2015 5 z 5

Pro mě rozhodně lepší díl než předchozí. Ne že bych neměla Kaderin a Bastiana ráda, ale kombinace Bowena a Marikety byla pro mě zajímavější. :)

angelbooks
04.03.2015 5 z 5

Protože jsem přeskočila 3 a šla číst 5 a 4 díl, tak musím dodat - samozřejmě i tato kniha se mi líbila - že další díly (krom 4 ) a i úplně 1. a 2.díl je lepší než tento.
Moc jsem Bowena nemusela za to, že je zavřel v tý jeskyni, ale... on nevěděl, že tam budou tak dlouho, to ho u mě trochu ospravedlnuje :D.
A hodnocení je následovné. Opět 5*, i když se mi třeba "Hlad jako žádný jiný" líbil víc, tak i tato kniha měla něco do sebe.

dendy.252
04.02.2015 5 z 5

Z celé série nejlepší díl. Skvělá oddychovka :)

NeliQ
17.01.2015 4 z 5

Uz od predchadzajucej knihy som sa tesila na pribeh o Bowenovi a samozrejme ma nesklamal. Mari ma obcas stvala a ten koniec by som si predstavovala snad trochu rozpisanejsi, ale inak to bola skvela kniha.

liletka_a
19.06.2014 5 z 5

Toto je moje první knížka ze série Lorů a musím přiznat i ze sci-fi, fantasy/romány pro ženy od K. Cole. Narazila jsem na ni náhodou a i když to není moje obvyklá četba tak jsem se rozhodla jí zkusit. :) Díky bohu, za to. :) Od začátku knihy jsem byla pobavená, napnutá a správně naložená až do konce. ;) Nevšimla jsem si, že už je to třetí díl, ale ráda si přečtu v budoucnu i další díly. Doporučuji všem i těm, kteří stejně jako já příliš těmto příběhům nefandili a jsou zvyklý na historické romány nebo romány ze současnosti. :)

Majafa
13.11.2013 5 z 5

Knížku jsem přečetla během dne, příběh jsem si velmi zamilovala. Okamžitě jsem ji zařadila mezi mé favority, ke kterým se po čase zase vrátím.

sisulisa
25.09.2013 5 z 5

Kniha ma bavila od začiatku do konca. Kúpu neľutujem.

psirena
15.09.2013 5 z 5

Příběh, kterak Bowen svoji lásku našel, nemá chybu. Už v knize "Hlad jako žádný jiný." se mi postava Bowena moc líbila. Je to správný týpek. Je to vtipný příběh, kde nechybí akce, napětí, ani vášeň.