V pasti

V pasti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508345/bmid_v-pasti-Y2G-508345.jpg 4 40 13

Karla se potýká s dávným traumatem, Madlen se snaží odpoutat od despotického partnera a Irena překonává zklamání z nevydařeného manželství. Většina z nás se alespoň jednou za život setkala s problémem, jenž se jevil jako neřešitelný. Mnohdy se do takové situace dostaneme vlastním přičiněním, někdy jsou ale na vině nemilosrdná kola osudu, která nás zastihnou nepřipravené. Hrdinové této povídkové sbírky na takové zdánlivě nepřekonatelné překážky narážejí – ocitají se takzvaně v pasti – a každý z nich se s tím pere po svém. Sbírka povídek V pasti odkrývá lidské slabosti, trápení, ale také odvahu jim čelit. Upozorňuje na nebezpečí internetových seznamek a sociálních sítí a poodhaluje svět dnešní mládeže, který je temnější a komplikovanější, než se na první pohled zdá. Klára Janečková při psaní zúročila léta praxe v roli dětské psycholožky a čerpala z životních příběhů skutečných lidí.... celý text

Přidat komentář

Máca216
17.02.2024 4 z 5

První kniha od autorky, kterou jsem četla. Povídky moc nevyhledávám, ale musím říct, že až na dva nebo tři poslední příběhy se mi kniha četla dobře.

whiolet
31.12.2023 3 z 5

Některé povídky byly lepší jiné horší, přesto všechny byly ze života a z některých jsem měla opravdu husí kůži.
Jinak autorka zmiňuje 13 příběhu,ale napočítala jsem jich jen 9,tak nevím:)


Nymfadora.T.
30.12.2023 3 z 5

Trochu jiné než ostatní knihy od autorky, některé povídky mi vyloženě nesedly, ale celkem to šlo. Občas až mrazivé, ale rozhodně pro dnešní generaci (závislou na sociálních sítích) velmi poučné.

karaliene
26.09.2023 3 z 5

Ano, i takový je život (též jsem psycholožka a příběhy z ordinace člověka donutí přehodnotit náročnost vlastních - trapně ordinérních - potíží), ale škoda stylistiky, ta mi přišla opravdu slabá.

Aiden888
29.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Váhala jsem, jestli udělit čtyři nebo pět hvězd. Knížka se četla výborně, rychle a tak nějak se od ní nedalo odtrhnout, ale určitě jsem v podobné oblasti četla i lepší díla. Hlavní postavy jednotlivých povídek se vyjadřují až skoro neuvěřitelně a šroubovaně. Na druhou stranu, i když to ve vás při čtení vře, tak konce jsou vždy pozitivní. A určitě je to poučné čtení. Kéž by takhle fungovali a přemýšleli všichni.

L.Helena
13.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Knihy této autorky čtu ráda, proto jsem ani předem nečetla anotaci, a tak mě trochu překvapilo, že se jedná o povídky, což je žánr, který moc nemusím. Nakonec mi to vůbec nevadilo, do každé z povídek jsem se začetla prakticky po několika řádcích, jejich náměty byly hodně zajímavé, celou knihu jsem přečetla opravdu s chutí. Akorát mě trochu vadí, že prakticky každý příběh má dobrý konec, navíc někdy to úspěšné vyřešení bylo docela rychlé ve srovnání s tím, jak problematickou situaci předchozí děj popisoval. Vzhledem k tomu, že autorka je psycholožka, mi to ve výsledku přijde jako takové terapeutické čtení, které má ukázat, že i ta velmi těžká a zdánlivě neřešitelná situace může mít za určitých podmínek svůj dobrý konec.

Danago
26.04.2023 4 z 5

Já doufám, že život není jen krutý, jak by to mohlo vypadat po přečtení této knihy. I když každá z povídek má svůj šťastný konec.
Já povídky moc nečtu , takže jsem zpočátku byla zklamaná, když jsem zjistila že se jedná o povídkou knihu, ale nakonec jsem knihu přečetla za večer. Nejmíň se mi líbil poslední příběh, ten mě opravdu nebavil. Jinak mě bavily všechny.
Na styl autorku jsem zvyklá, takže to mi nevadilo, i přes závažnost témat to bylo odpočinkové čtení.

Lo3ce
23.04.2023 1 z 5

Naivní dílko, těžko uvěřitelné černobílé příběhy, sloh jako v maturitní písemce z češtiny. Kniha plná faktických nesmyslů. Navíc má autorka mládež buď za zlé lidi závislé na sítích a působící zlo na spolužácích nebo za manipulovatelné nesvéprávné osoby, nic mezi tím. Divná řeč jakou se běžně nemluví, např. mobil opakovaně nazývá aparátem. Škoda. Škoda číst a já jsem dočetla jen kvůli výzvě.

MiraRunaway
21.04.2023 5 z 5

Velmi silná kniha. Každý příběh měl něco do sebe. Nejvíce mě dostal 2. a 3. příběh a byla jsem překvapená, jak jsem v prostředí kyberprostoru a sociálních sítí vlastně neznalá. Některé příběhy by byly na celou knihu a ráda bych věděla, jak to bylo s hrdiny dál.

Lucie_1986
08.04.2023 5 z 5

Velice mi sedl autorcin styl psani. Jedna se o devet pribehu dle skutecnych udalosti. Pribehy jsou pomerne narocne, zvlastne v prvni polovine knihy. Ja osobne jsem si mezi pribehy musela dat vzdy alespon den pauzu, abych je nejak vstrebala.

gargamelka
08.04.2023 5 z 5

Devět příběhů z pera života.

lalela
27.03.2023 4 z 5

Několik povídek, kde jsou v pár stránkách shrnuty bolístky ale také kostlivci několika lidí. Každý z nich se s tím vyrovnává po svém, jak může. Dá se říct, že mně tato knížka trochu v pozdním věku rozšířila obzory. Vůbec jsem netušila, kolik aplikací například mezi mladými koluje a k čemu slouží. Docela bych si přečetla více takových knížek.

Pípasek
19.02.2023 5 z 5

Jak se vyrovnat s krutými podmínkami, které přináší život? Kniha je ukázkou jen několika případů lidské krutosti, bezohlednosti a doslova zhovadilosti vůči slabším a důvěřivým. Nečte se to lehce.