V některém z příštích žraloků

V některém z příštích žraloků https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487557/bmid_v-nekterem-z-pristich-zraloku-ALk-487557.jpg 4 2 2

Rozsáhlý trojgenerační román Josefa Prouzy V některém z příštích žraloků mapuje období cca 40 let v postavách dětského Choudi z uvolněných let šedesátých, studenta Ondry v normalizačních osmdesátých a vrcholového manažera Remeše v „divokých“ devadesátých letech.

Přidat komentář

FMMMM
12.07.2022 2 z 5

Natěšen na příběh prolínající se několika desítkami let zpět, jsem byl uzemněn obyčejným románem sepsaným pro mě až moc Svěrákovými milostnými postavami a scénáři 80. let. Nejblíže měl ke mně příběh mladého chlapce Choudi, který končí opravdu nešťastně. Naproti tomu příběh Ondy a jeho „normalizačního“ období, ještě působí jako vychloubání pubertálního autora nějaké prvotiny. Celé to doslovně autor „zazdil“ svým posledním „devadesátkovým“ příběhem bonviána Remeše. Ve skutečnosti v posledních dvou případech nešlo o normalizační, ani divoká devadesátá léta, jak by se z popisu knihy mohlo zdát. Ale příběhy byly jen uměle vsazeny do tohoto období, bez jakéhokoliv většího zapojení tehdejších událostí.

Autorovy další knížky

Josef Prouza
česká, 1957
1985  0%Zvláštní znamení
2021  70%V některém z příštích žraloků