Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky

Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513150/bmid_adam-ze-zbraslavi-a-pripad-kralovsk-6415935c8bf52.jpg 4 26 8

V královských službách série

< 3. díl

Eliška Přemyslovna v ohrožení! Třetí díl ze série napínavých historických detektivek. Šlechtic Adam ze Zbraslavi je po krátkém pobytu v klášteře opět povolán ke královskému dvoru. O pomoc ho tentokrát požádala jeho chráněnka Alžběta, která se strachuje o život své tety Elišky Přemyslovny. Dvě dvorní dámy za podivných okolností zemřely – a zdá se, že nešlo jen o zločiny z vášně. V královské rodině se totiž rozhořel boj o korunu. Podaří se Adamovi ze Zbraslavi rozplést politické pozadí zločinů a dopadnout pachatele dřív, než sáhne smrt i po samotné Přemyslovně?... celý text

Přidat komentář

Madelisi
16.04.2024 3 z 5

Tři hvězdičky za čtivost. Zápletka je zajímavá, ale Adam ze Zbraslavi mi přidal s prominutím jako blbec. Aby se musel dozvědět až v cizině, že Jan Parricida je synovec Václava II. mi k němu nesedí. Zvlášť když má blízko k opatu Konrádovi.
Oslovováni královská výsosti či fakt, že snad každý tu umí číst a psát ani neřeším.
V mých očích tato série zaostala za svým potenciálem.

lenyleny
13.03.2024 5 z 5

Tento díl se mi líbil nejvíce. Není tak překombinovaný , četl se velmi dobře . Asi bych si uměla představit další díly.


hanap
17.02.2024 4 z 5

Moc pěkné čtení.

surikata246
17.09.2023 5 z 5

Moc hezky se četlo, zvláště po dnech strávených v přírodě .Určitě doporučuji.

Modrina
07.09.2023 5 z 5

Velmi pěkné. Ale tedy cestu, kterou Adam za pár dnů zvládl na koni, bych nechtěla absolvovat ani coby VIP pasažér v limuzíně. :) I já doufám, že se z ohlášené trilogie stane mnohologie.

Marla
07.07.2023 5 z 5

Výborná kniha dobrodružství Adama ze Zbraslavi, četla jsem s častým vyhledáváním historických reálií a tleskám autorce a doufám, že snad, možná...bude i další díl.

alnahu
17.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Již třetí případ,kdy je Adam ze Zbraslavi povolán ke kralovskému dvoru.Tentokrát někdo usiluje o život Přemyslovnám -sestrám Elišce a Anně.Opět v tomto případě jde o vládu a královskou korunu.Za záhadných okolností zemřou dvě zvědavé,vypočítavé dvorní dámy.Opět velmi čtivá historická detektivka.Doufám,že touto knihou nebude tato výborná série končit.

SSTknihy
21.05.2023 3 z 5

Rytíř Adam ze Zbraslavi opět zasahuje! Tentokrát je v ohrožení nejen princezna Eliška, ale všechny žijící Přemyslovny. Zdá se, že kdosi touží po královské koruně. Ale možná je za všemi těmi zločiny něco docela jiného. Tihle pachatelé se očividně nezastaví před ničím. A Adam si je moc dobře vědom toho, že ho tlačí čas. Tam, kde jiní vyšetřovatelé spoléhají na šedé buňky mozkové, psychologii a dedukci, vsází na rychlost svého koně. Jejich tempo je vražedné, jejich revírem je půlka Evropy :-) Naštěstí i tentokrát dostojí Adam svým rytířským povinnostem, i když doslova pět minut po dvanácté!
Doufám, že původně ohlášená trilogie opravdu nekončí a dočkáme se dalších případů. Intrik na královském dvoře bylo určitě víc než dost!