V cizí kůži

V cizí kůži https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354371/bmid_v-cizi-kuzi-pp4-354371.jpg 4 127 52

Allen Eskens ve svém druhém románu sleduje příběh Alexandera Ruperta, zdiskreditovaného policejního detektiva z Minneapolis. Zatímco ho vyšetřuje kárná komise kvůli podezření z korupčního skandálu s drogami, ujímá se Rupert případu, který by mu opět mohl zajistit respekt na oddělení: Muž, který před 15 lety předstíral svou smrt při nehodě lodi u Coney Islandu, nyní skutečně umírá při autonehodě v Minnesotě. Rupert chce vědět, kdo byl ve skutečnosti byl tento muž říkající si James Putnam, a proč se vydával za někoho jiného. Zatímco se jeho vlastní život bortí jako domeček z karet, podléhá Rupert stále víc a víc svodům Putnamovy bývalé přítelkyně, která má zřejmě co skrývat. Eskens opět umně stupňuje napětí až k nečekanému rozuzlení a uvádí na scénu nejen známé, ale i nové, plasticky vykreslené postavy, které slouží jako příklad toho, kam až může člověka zavést podlehnutí vlastní slabosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Guise of Another , 2015


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
03.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Už během čtení knihy Pohřbený život jsem si oblíbila autorův styl psaní. Tahle druhá kniha mě jen utvrdila v tom, že tohoto autora budu zbožňovat - škoda, že u nás vyšly jen dvě jeho knihy..
Kniha V cizí kůži mě vtáhla do děje hned na začátku, kdy jsem ještě netušila, kam se bude příběh ubírat... wau, krásně zaonačený začátek dvou lidí o kterých tato kniha ale vůbec nebyla.. :-) celý příběh si držel napětí od začátku až do konce... napínavý děj a krátké kapitoly - nemohla jsem knihu odložit. Alex byl fajn a takový konec si nezasloužil.. Ianna si naopak sama vysloužila svým chováním to, co nakonec dostala.. a vraždící maniak Drago tomu celému příběhu dodával jednu mrtvolu za druhou..
Knihu určitě mohu doporučit k přečtení.

veronika9761
28.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Mam rada tyhle zaporaky detektivy. Na konci mi jen chybela informace, kdo byla vlastne Ianna a jestli byla jeji minulost pro pribeh důležitá.


Šárka88
23.11.2022 4 z 5

Pohřbený život byl značně lepší. Od začátku, až do půlky to bylo pro mě nezajímavé čtení, až pak mi na Ianně něco nesedělo. Jasná mrcha, která mě nutila číst dál. Drago, úplně jsem viděla herce, který hrál Draga v Rocky Balboa. :-D, takže děj už začal být o něco přijatelnější. Konec byl za mě smutný, Alexe mi bylo líto a Maxe taky. Spíše čtení pro chlapa, dosti akčních chvilek.

Darja.8
10.06.2022 5 z 5

Docela dobrá knížka. Líbilo se mi napětí obsažené v knize.

Dajine
05.06.2022 4 z 5

Až na tu střílečku na závěr.

Adriena838772
04.06.2022 5 z 5

Mě se to hodně líbilo a bylo to fakt jízda.A místa mi i hodně krvavé ,drsné

pet_pet
07.10.2021 3 z 5

Takže "hm". Celkově mi to přišlo dost přehnané...

JmenujiSeZuzla
19.06.2021 4 z 5

Z autorovy prvotiny 'Pohřebný život' jsem byla nadšená. Než jsem se však dostala k této jeho druhé knize, nějakou dobu mi to trvalo. Jakmile jsem ji však otevřela, dýchl na mě úžasný autorův styl a smysl pro vyváženost textu.
Hned od začátku naprosto peckovní záležitost. Detektivní příběhy vyloženě nevyhledávám (např. Nesbo si ke mě zatím úplně cestu nenašel), avšak u Allena Eskense jsem se tímto dílem utvrdila v jeho talentu.
Příběh je napínavý od začátku do konce, autor minimalizoval jakoukoli zbytečnou omáčku kolem, čtete vyloženě jen relevantní text. Tímto si mysím, musí vynikat kniha, aby se v 21.století prosadila. Lidi dnes prostě nemají čas na zbytečnosti...
Dá se v pohodě stihnout na jeden zátah třeba na dovolené nebo při pěkném nedělním odpoledne. Moc se mi líbil námět ukradené identity, který autor dokázal krásně rozvést do květnaté story a nabídl nám pohled na situaci z více úhlů. K samotné detektivní zápletce nechybí ani vedlejší linka soukromého života detektiva, který vždy příběh osvěží. Konec zajímavý.
Obě autorovy knihy můžu s čistým srdce zařadit mezi mé nejoblíbenější thrillery. Všem doporučuji obě dvě všema deseti.

Jana92
26.05.2021 5 z 5

Ze zacatku knihy jsem se v pribehu ponekud ztracela,ale potom dej nabral takove obratky,ze sem knihu mela za jedno odpoledne prectenou :) Bylo to napinave a kazda kapitola koncila tak,ze se proste nedalo knizku zavrit a odlozit,ale musela sem cist dal dokud jsem se nedozvedela jak to vsechno dopadne :) To stejne jsem mela i pri prvni knize autora,zacatek nijaky,ale potom se to rozjelo a nedalo se odlozit :) Velke plus davam za to,ze tam neni zbytecne moc jmen,ve kterych se ctenar brzo ztraci,a taky za kratke kapitoli,nwm cim to je,ale prijde mi,ze se mi pak knizky lip ctou :)
Podtrzeno,secteno,za me dalsi super knizka od tohoto autora a tesim se na dalsi jeho dila :)

Janík511
14.05.2021 5 z 5

Akční nášup až do úplného konce. Mohu doporučit.

oblakaknih
18.01.2021 3 z 5

Po této knize jsem sáhla, protože autorova prvotina Pohřbený život se mi moc líbila a patří mezi mé nejoblíbenější thrillery.
Musím přiznat, že jsem měla tendenci tyto dva thrillery srovnávat, a proto taky hodnotím tento jako horší.
Námět knihy mě moc zaujal! Krádež identity jako nejhlavnější téma knihy je pro mě originální a téměř neobjevenou záležitostí.
Hlavní vyšetřovatel mi na začátku příběhu sedl. Bavilo mě jeho jednání s lidmi, ale zároveň i to, jak moc pro něj jeho práce znamenala. S příběhem ale vyšlo najevo, že má své slabé stránky a místy na mě působil jako hlupák.
Autor má skvělý styl psaní, který jsem si oblíbila už s jeho první knihou. Ráda se v budoucnu pustím do jeho další!
V knize na mě čekalo hodně zvratů, ze samotného konce jsem byla překvapená. Příběh není ničím přikrášlený. Působil na mě, že ho autor nechal plynout tak nějak samotný a nesnažil se nic zachránit.
Knihu mohu určitě doporučit, ale co doporučuji ještě víc je sáhnout jako první po knize Pohřbený život.

gordon13
01.01.2021 5 z 5

Výborná akční kniha, děj se odehrával barvitě jako film, přestože těmto "divokým" thrillerům neholduji, tak se mi kniha hodně líbila. Konec byl opravdu překvapivý, myslím, že málokterý autor by to dokázal tak radikálně uzavřít, čímž získal značnou emotivní tečku...

Sumatrae
28.12.2020 5 z 5

Knizka se mi libila jeste o neco vice, jak ta prvni Napinave az do konce, vyborne se cetla, ze jsem dlouho do noci nad knihou sedela a druhy den byla uplne marna... Mrzi me, ze jsme se nedozvedeli neco vice o minulosti Ianny...v tomto ohledu mi to prislo takove neukoncene Doufam, ze u nas brzy vyjdou i jine knihy tohoto autora

mona.benny
03.11.2020 5 z 5

Mohu jedině doporučit. Četla jsem obě autorovi knihy a tato byla o něco lepší než Pohřbeny život.

Sabina335
28.10.2020 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazila v Levných knihách a jednoduše mě nadchla jak obálka, tak i obsah. Přečteno za pár dnů, jen těžko jsem knihu odkládala. Napětí od začátku až do konce. Doporučuji!

maličkán
22.07.2020 5 z 5

Tak to byla jízda. Zase další autor do oblíbených. Žádná hluchá místa, napětí od začátku do konce, špatně se odkládala. Moc se mi líbila.

Myrna
19.07.2020 4 z 5

Kniha dočtena :-) . Opět doporučuji! Jen se připojuji k těm, kterým se více líbil Pohřbený život a V cizí kůži jim to přišlo trochu "přemrtvolováno". Těším se na další knihu autora.

davas
10.04.2020 5 z 5

Opět a znovu se musím opakovat, spoustu bestselleru nedosahuje kvalit Eskensovych knih.. Poutavě a čtivě napsáno za 5*

šipek
30.03.2020 4 z 5

Tak mé první setkání s tímto autorem a nebyl jsem zklamaný. Kniha má spád i napětí. Jak zde na databázi knih napsala čtenářka karol.cadex - kniha na nedělní odpoledne. Za mě knihu vřele doporučuji.

Jájinka
26.03.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale na můj vkus tam bylo moc mrtvých. Pohřbený život byl o něco lepší. O tomto autorovi jsem donedávna nevěděla, líbí se mi moc jeho styl psaní. Jenom - o postavě pocházející ze Srbska napsal, že má východoevropské rysy...Přesto doufám, že brzy vyjde jeho nějaká další kniha.

Štítky knihy

americká literatura vydírání thrillery napětí korupce detektivové

Autorovy další knížky

Allen Eskens
americká, 1963
2017  83%Pohřbený život
2017  82%V cizí kůži

Kniha V cizí kůži je v

Právě čtených1x
Přečtených160x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených8x
Knihotéce160x
Chystám se číst104x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x