V Agia Galini číhá smrt

V Agia Galini číhá smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127979/v-agia-galini-ciha-s-127979.jpg 3 10 4

Soukromý detektiv Jak Anatolis se nudí. Jeho přítelkyně Marika odcestovala a ve známé turistické destinaci Agia Galini na jihu Kréty zatím není žádný velký ruch. Jenže pak najdou na pláži po útesem mrtvého turistu. Byla to nehoda, sebevražda, nebo dokonce vražda? A pak se začne situace zamotávat… -- zdroj: www.pitaval.cz --

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

In Agia Galini wartet der tod , 2007


více info...

Přidat komentář

Špekyn
21.07.2020 3 z 5

Oddechová nenáročná detektivka. O něco lepší než první díl, vzhledem k tomu, že je v příběhu více mrtvol. Chybí však napětí a celkový spád, vše je pomalé, ale zase to zapadá do krétského horkého prostředí. Vyšetřovatel v podstatě nic nedělá, jen popíjí a poptává se po známých (vždy má kupodivu známé zrovna na správném místě). Rozuzlení je pak najednou nějaké rychlé. A detektiv Jak je taková rozporuplná postava...

konicekbily
13.09.2019 3 z 5

Průměrný příběh vyprávěný majitelem detektivní kanceláře z prázdninového letoviska. Kromě alkoholického opojení se stihne detektiv zapojit do vyšetřování a dospěje k řešení. Nic moc!


Majdule
03.03.2017 2 z 5

Já a tahle detektivka máme problém. Vlastně jich máme víc, ale jeden je skutečně klíčový. Dialogy! Dokud je kniha v rovině vnitřního monologu hrdiny, je to relativně v pohodě. Žádná hitovka, ale jde to a najdete i vyloženě světlejší chvilky. Jak začnou hrdinové, včetně vypravěče, mluvit nahlas, změní se v lepším případě v polointeligenty (doplň si ostřejší slovo), v horším v postavy čpící papírem. Příběhu to skutečně ubližuje. Drobnějším problémem je hrdina, který se stylizuje do krétského Phila Marlowa, ale je to parazit (a to, že to o tom otevřeně hovoří, to nezmění). A nakonec je problém i zápletka, čím jsme dál, tím míň táhne. Chybí jí šťáva a je jak … z německé kriminálky :-). A to nás ještě čeká unfair porušení pravidel bez důvodu, když má detektiv k dispozici informace, které čtenář nemá (páter Knox se v hrobě obrací :-) Plusem je prostředí a záblesky humoru, které sem tam čtenáře zahřejí. A koneckonců, ta hlavní postava je sice nechutný parazit, ale umí to být docela i sympaťák.

soukroma
18.05.2014 3 z 5

Nenáročná detektivka ze zajímavého prostředí jižní Kréty. Poněkud příběh sice poněmčelý (od Němce pro Němce?) - hlavní hrdina (soukromé očko) Němec, klienti Němci, mrtví (hlavně) Němci, hodně pití (především pivo!), ale přesto z toho stihne proniknout po všech stránkách příjemný řecký styl a záviděníhodný přístup k životu.

Autorovy další knížky

Klaus Eckhardt
německá, 1949
2016  43%Omamná chuť anýzu
2012  64%V Agia Galini číhá smrt