Uživatelská příručka k vaší mysli

Uživatelská příručka k vaší mysli https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220114/uzivatelska-prirucka-k-vasi-mysli-JAS-220114.png 5 20 4

Jak se mysl snaží omezovat vaše chování a potenciál? Jak mysl využívá pesimismu jako systému řízení chyb? Jak nad myslí převzít vládu, když se vás pokouší blokovat? Jakým způsobem s vámi mysl promlouvá? Jak si od svých myšlenek a pocitů vytvořit odstup? Proč byste neměli věřit všemu, co si myslíte? Kniha Uživatelská příručka k vaší mysli je jako mapa, která vás provede pozoruhodnými zákoutími lidské mysli. Zjistíte, jak mysl funguje, jak nepodléhat myšlenkám a pocitům, které vás blokují, či jak převzít kontrolu nad svou myslí i životem. Díky řadě cvičení se naučíte ovládat své obavy, sebekritiku a strach. Tato knížka vám pomůže žít v souladu s vašimi hodnotami a v emoční pohodě – a to dokonce i tehdy, když má vaše mysl jiné plány.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Grada
Originální název:

The User´s Guide to the Human Mind , 2011


více info...

Přidat komentář

Eldar80
03.11.2023 4 z 5

Příjemně mě to překvapilo. Autor umí jasně mluvit o lidské mysli. Praktická užitečnost je horší. Záleží jaké máte problémy, co přesně vás trápí a co od toho očekáváte. Co kniha nabízí z anotace není moc zřejmé.
Nadprůměrné hodnocení dávám, protože to pro někoho může být hodně přínosné. Já jsem si jen ověřil, že je správné, co už znám. Mě to míjí jako čtenáře esoteriky a člověka na spektru. Zas čtu, co bych neměl. :(
První třetina mě bavila, protože jsem spoustu argumentů slyšel už mnohokrát na buddhistických přednáškách. Bylo vtipné sledovat, jak se popis mysli shoduje v buddhismu a u moderního psychologa.
Popravdě jsem zatím nečetl buddhistickou knihu, která by se tak moc věnovala běžné mysli jako tahle brožurka. Ve výsledku věda došla k tomu, co buddhismus zná přes dva tisíce let. Některé techniky jsou stejné, jiné se liší.
Je to hlavně pro lidi, kteří příliš důvěřují vlastním myšlenkám a kteří si moc berou svoje emoce a nálady. Autor vysvětluje, jak dosáhnout určitého odstupu a nadhledu nad automatickými pochody naší sebekritické mysli.
Mně tady chybí autenticita, kterou mají tradiční duchovní systémy. Z velké části se to totiž shoduje. I zde se na začátku objevuje meditace. Později se už se cvičení liší. Kdysi dávalo hodnoty náboženství, dnes si je musíme ujasnit sami.
Záleží na odhodlání a jak koho to osloví. Aby to pomáhalo, je užitečné číst to opakovaně a připomínat si to. Dobré pro všechny, kteří chtějí lépe zvládat svou mysl. Jen vám musí vyhovovat uvedené techniky. 75% 3,5*

Honey0105
15.08.2018 5 z 5

Děkuji mnohokrát! Velmi čtivé, zajímavé, poučné a i značně motivující. Knihu mohu doporučit všem, kteří se chtějí trochu pohnout z místa a už je nebaví vést neustálý souboj se svojí myslí. Pokud jste se sebou samými spokojeni, tak po knize nesahejte, zbytečné jí dávat špatné hodnocení, jen protože vám nepřinesla žádný užitek.
Jestli chcete něco ve své hlavě změnit, je to výborný tahák a průvodce na začátek. Jen to chce číst trpělivě a postupně. Není to kniha na jedno odpoledne. :)


mautina7
16.06.2016 4 z 5

Knížka, která obsahuje několik dobrých tipů, jak se vymanit z obvyklých vzorců chování, které nám často znepříjemňují život. Oceňuji i to, že autor ukazuje příklady na lidech se jmény a proto se s výroky lze lépe ztotožnit. Maličko jsem jen bojovala s délkou knihy.

Mr.Fox
27.07.2015 5 z 5

Knihu jsem zakoupil ve své "slabé chvilce" za pár korun v knižním výprodeji, a rozhodně jsem od ní neočekával nic zázračného - spíše nějaké laické rady, tipy a triky, jak ustálit svou věčnou náladovost a občasné nepochopitelné chování.

Knihu bych doporučil lidem, kteří cítí, že mají se sebou samotnými nějaký "problém". Psychologii jsem jako předmět studia nikdy neměl, a o svou mysl jako takovou jsem se nikdy ani okrajově nezajímal. Bylo to pro mě tudíž takové "první setkání" se svou myslí, nahlédnutí a její částečné pochopení. Kniha pracuje se čtyřmi ukázkovými typy lidí a jejich životními příběhy, v nichž jsem se v mnohých směrech ztotožnil, a které dále rozpracovává na jednotlivá odvětví mysli, čímž navádí čtenáře k pochopení té vlastní.

Mám-li knihu celkově shrnout, tak se sice našlo pár kapitol, u kterých jsem absolutně nechápal, o čem je řeč, a rovněž některá cvičení bych zpochybnil, ale každá mysl je jiná, originální, a těžko v knize hledat "lék" právě na tu svou. Nicméně nelituji, že jsem si knihu přečetl, a hodnotím pozitivně.

Štítky knihy

psychologie příručky myšlení modely chování osobnost člověka člověk - chování, etologie

Autorovy knížky

Shawn T. Smith
americká, 1967
2014  93%Uživatelská příručka k vaší mysli

Kniha Uživatelská příručka k vaší mysli je v

Právě čtených2x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce17x
Chystám se číst21x
Chci si koupit2x