Úvod do metodologie psychologického výzkumu

Úvod do metodologie psychologického výzkumu https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57580/uvod-do-metodologie-psychologickeho-vyzkumu-57580.jpg 4 28 7

Autor charakterizuje dnešní chápání psychologické vědy a vědecké metody, psychologických teorií a modelů, představuje projekty psychologického výzkumu, metody získávání empirických dat a jejich interpretace. Kniha může sloužit jako učebnice pro studenty psychologie a sociálních věd, ale i jako příručka pro odborníky v praxi, jimž poslouží při plánování vlastní výzkumné práce, zpracování dat a formulování výsledků. Text je doplněn řadou konkrétních příkladů, které pomáhají porozumění a schopnost aplikování probírané látky.... celý text

Přidat komentář

hu_87
27.05.2020 5 z 5

Asi úplně základní literatura, kterou je až nutný mít doma, pokud studujete obor, kde je metodologie prim; samozřejmě nepokryje veškeré oblasti metodologie a je potřeba nastudovat i z jiných zdrojů (alespoň moje zkušenost). Čte se to dobře, vysvětlený je to polopaticky a na různých příkladech.
Z málokterý knihy se mi vyloženě dobře učí a tahle patří mezi ně.
Nehraje si na přílišnou vědu, spíš se to snaží podat čtenářům širokýho okruhu a hlavně srozumitelně.
Takže za mě dobrý, určitě doporučuju.

Allmina
04.01.2019 5 z 5

Velmi srozumitelně napsané s dostatečným množstvím ilustračních příkladů pro lepší pochopení. Tak snad mi to u zkoušky k něčemu bude... :)


Shindo
13.12.2017 4 z 5

Dosť dobre napísaná kniha, ktorá vysvetľuje aj tak nudný a nezáživný odbor ako metodológia dostatočne zrozumiteľnou formou. Ferjenčík bol jeden z mála autorov, ku ktorým som sa v prípade potreby vracal aj po skončení štúdia.

Ivy_9
11.07.2017 5 z 5

Skvělá kniha! Několikrát jsem ji využila na všechny možné zkoušky na VŠ a vždycky spolehlivě posloužila :)

Zlajda95
18.06.2016 4 z 5

Tahle knížka mi přípravu na zkoušku z metodologie psychologie hodně zjednodušila i zpříjemnila, jak už to bylo zmíněno i níže. Kniha poskytne potřebné základy a skoro u všeho se vyskytují příklady, někde i kreslené - takže to člověk pochopí a není to šprtání nazpaměť :-)

Mr. Sova
21.08.2014 5 z 5

Pan Ferjenčík mi učení velice usnadnil a zpříjemnil. Velice doporučuji studentům, kteří si neví rady s předměty, jako je např. úvod do metodologie psychologie :).

Otto von Pluto
13.05.2012 5 z 5

Metodologie nebývá zrovna nejoblíbenějším předmětem studentů společenskovědních oborů, avšak pan Ferjenčík dokázal dát nezáživné teorii líbivou a přehlednou podobu, navíc doplněnou o vtipné, funkční ilustrace. Nedokážu si představit, že by to šlo napsat lépe.

Štítky knihy

učebnice vysokých škol, skripta metodologie úvod do ...

Autorovy další knížky

2000  85%Úvod do metodologie psychologického výzkumu
2012  0%Úvod do metodologie psychologického výzkumu
2009  100%Základy štatistických metód v sociálnych vedách

Kniha Úvod do metodologie psychologického výzkumu je v

Právě čtených1x
Přečtených39x
Knihotéce22x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x