Úvod do filosofie

Úvod do filosofie https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73193/uvod-do-filosofie-73193.jpg 5 2 2

Kniha úvodu do filosofie, sestávající jednak z přednášek k jednotlivým filosofickým pojmům a v druhé části pak z rozboru některých z klasických textů.

Přidat komentář

tomas1291
17.04.2020 5 z 5

V podstatě souhlasím s tím co napsal eraserhead, mě se kniha moc líbí, je to takový ztracený zapomenutý poklad, kterému ani počínající normalizace neuškodila, teda až na zařazení excerpta z Lenina, ale to je asi úlitba době.

eraserhead
02.04.2011 4 z 5

Už jsem to tu snad někde psal, někdo, kdo se filosofií zabývá jen jako samouk amatér, zřejmě nemůže důkladně, věcně a objektivně posoudit jakoukoliv knihu věnované filosofii, myšlenkovému oboru, který stojí a padá na jednotlivých a individuálních názorech jednotlivých oponentů. Ze zcela laického hlediska však musím říci, že mě kniha dost bavila a poskytla mi spoustu námětů na přemýšlení. Obzvláště oceňuji závěrečné dlouhé citace různých filosofů a myslitelů (Platón, Descartes, Helvétius, Hegel, Carnap či Sartre s jeho krásnou myšlenkou: "Existencialismus není tak ateismem ve smyslu, že by se vyčerpal dokazováním, že bůh neexistuje. Prohlašuje spíše: i kdyby bůh existoval, nic by se tím nezměnilo."