Utopeni ohněm

Utopeni ohněm https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273120/bmid_utopeni-ohnem-D4e-273120.jpg 4 31 12

Útvar pro zvláštní případy je povolán k záhadné oběti. V městském parku visí ve skleněné vitríně plné agresivních zmijí nahá dívka spoutaná řetězy. Zanedlouho se objeví další bizarní oběť a nad milionovou metropolí se rozprostřou temná mračna strachu. Major Ladvak se svým týmem se snaží dopadnout brutálního vraha, ale rafinovaný protivník kriminalistům uniká a navíc přes internet začne promlouvat k veřejnosti. Když odhalí své plány, ve městě propukne panika… „Proč zemřela? Abyste viděli, co vás čeká.“ Nový šokující thriller od autora 15 minus, který opět nepostrádá napětí, akci, sex ani hlubší myšlenky o lidské povaze. Kniha se v současnosti překládá do němčiny a připravuje se její vydání v Německu.... celý text

Přidat komentář

maximus13
20.05.2020 5 z 5

Detektivka, která se nebere příliš vážně. Postavy super, s typickou českou náturou. Zápletka je opravdu až do poslední chvíle detektivka a ne, že ne. Úplně mě však odboural mega akční konec jako z Ramba. Bylo to malinko přitažené za vlasy, ale bavil jsem se opravdu skvěle. Za mě doporučuji všemi deseti.

Danago
29.04.2020 3 z 5

Knížka mě zklamala. Je napsaná dobře to rozhodně, ale zápletka mi vůbec nesedla. Na rozdíl od prvních dvou knih od autora , tuto jsem klidně odkládala a nijak jsem se nehrnua do toho pokračovat ve čtení. Takový americký děj v rádoby v českém prostředí. Zápletka i nápad nebyl špatný, ale mě přesto nějak chybělo napětí nějaký nečekaný zvrat. Škoda. 2,5*


Cleo De Nile
06.06.2019 4 z 5

Já patřím k té menšině, co četla prvně Utopeni ohněm, a až potom se dostala k 15 minus. A jsem nadšená. Takhle má vypadat dobrý detektivní příběh, byť uznávám, že ta pointa mohla být lepší a méně klišoidní. Způsob, jakým pachatel vraždí oběti, je originální, alespoň já jsem ho ještě v knížkách ani v seriálech nezaznamenala. Napsané je to čtivým, lehkým jazykem, a sic jsem si nikoho z hlavních postav neoblíbila, jsou docela propracované.

bedkniha
13.08.2017 5 z 5

Zvláštní kniha...netypické vraždy...chvílemi jsem myslela, že čtu sci-fi...pro mne napínavé čtení..

pepa4081
21.09.2016 2 z 5

Autorův styl je velice čtivý a k tomuto typu knihy se hodí. Je to rychlé a svižné. Bohužel obsah mi připomíná guláš uvařený z několika jiných knih. Prostě jsem měl pocit, že už jsem to všechno někdy četl. Tenhle problém mám ale i u jiných současných detektivek. Horší bylo, že stejně jako v 15 mínus, mi hlavní postavy prostě nebyly sympatické, a ani jejich soukromé problémy mě nezajímaly. Jde o mladého českého autora a za to dávám jednu hvězdičku navíc. Knihu jsem přečetl, ale znovu už ji číst nebudu, raději si vezmu (pokolikété už ?) nějakou Mo Haider, J. Connelliho nebo M. Connoliho.

jesterka.as
11.06.2016 5 z 5

Fuj to bylo hnusný! ;) Ale právě tohle je pocta autorovi, protože to tím pádem bylo dobře napsáno a řekla bych, že hodně dobře. Ze začátku jsem si sice říkala, že na tohle téma asi zrovna nemám náladu, ale když jsem to překonala četlo se to velmi dobře a byla jsem napjatá co se bude dít dál a jak se to celé vyřeší. Jedna z věcí co mě zarazila bylo to, že Legiotown má být české město, když autor začal zmiňovat Brno a Prahu, připadlo mi vedle nich trochu nepatřičně, taková Nová ves nebo Horní dolní by mi zněla líp ;) Každopádně závěrem nemůžu říct, že by se mi kniha líbila, protože to bych si připadala trochu úchylně ;), ale rozhodně jsem se u ní nenudila a těm kdo má rád detektivní příběhy ji mohu jen doporučit :)

groula
14.05.2016 4 z 5

Nebylo to spatny. Melo to spad, ctivy atd, ale na 15 minus to nema

Aurorita
25.02.2016 3 z 5

Za sebe musím bohužel říct, že kniha mě nijak nenadchla. S 15 minus se rozhodně nedá vůbec srovnávat. Nehledě na pravopisné chyby, které byly na téměř každé straně. Přišlo mi, že děje okolo případu zas tolik nebylo a celkově příběh postrádal dynamičnost. Vadily mi až zbytečné popisy postav, které ve výsledku stejně nikam nevedly a příběh nikam neposunuly. A ještě detail, ale tuto knihu bych rozhodně nezařadila mezi "šokující thrillery", jak je uvedeno na knize.

Fíbí
21.02.2016 3 z 5

Nebudu mluvit o milionu pravopisných chyb (čárka před spojkou a??), ale o obsahu. Napsané je to solidně, je to učesaná próza. Jsou tam originální nápady, hezké formulace, ale jako detektivka je to podprůměrné. Padouchy jsem odhalila hned. Bavily mě vedlejší postavy - policistka a manžel, minulost policisty. Autor mi víc seděl v Návratu, měl by psát romány pro ženy, psychologické romány, povídky. Neseděl mi v dialogu, nemám ráda výkřiky a ječení.

May
17.02.2016 5 z 5

Kniha se čte takříkajíc sama a moc mě baví, že nedokážu odhadnout, jak celý příběh skončí .... Opět báječný zážitek stejně jako u "15".... Kdo váhá, zda číst, neváhejte a jděte si pro ni .-)

803
02.02.2016 3 z 5

Knihu jsem přečetl jedním dechem. Čte se výborně, autor dokazuje, že psát rozhodně umí. Děkuji za ní.

Bohužel mi několik věcí na díle vadilo. První bylo posazení děje do "vymyšleného" města. Přijde mi velmi rušivé představovat si někde v ČR další milionovou metropoli. Autor si to měl celé vymyslet a přesunout jinam, nebo pojmout realisticky. V knize to člověk přetrpí, ale přijde mi, že si tím zavírá cestu k potenciálnímu využití Ladvaka do budoucna v jiné detektivce. Čím více se o tomto částečně vymyšleném prostředí mluví, tím více nabourává naše geografické vědomosti a působí jako pěst na oko.

Další věc byla až moc velká nahuštěnost děje. Spousta zajímavých myšlenek nebo situací nemá čas vyznít, autor chce být stále na vrcholu a jenom šokovat. Možná to funguje někde v DaVinciho kódu, ale tam kniha bohužel jednoduše nedosahuje. Někdy o trochu méně je více. Přijde mi, že kniha mohla být klidně o 100 "volnějších" stran delší. To mi ve výsledku nakonec asi nejvíc vadilo - že byla za chvíli pryč.

Mám pocit, že autorovi trochu chyběla pevná ruka nějakého zkušeného "producenta", který by mu řekl: "zvolni", "tohle udělej trochu jinak" atd. Pak by to bylo dílo srovnatelné s jakýmkoliv současným světovým bestsellerem.

kniznistranky
26.01.2016 5 z 5

Tomáš Zářecký opět nezklamal. Po jeho 15 minus jsem měla velká očekávání a i od této jeho další knihy jsem čekala něco extra, něco co mi vyrazí dech... a taky že jo! Bylo to čtivé, napětím přímo přeplněné a jak je u tohoto spisovatele zvykem, rozhodně se s žádnou postavou nemazlí a dává jim co proto, pokud by se to tak dalo nazvat. Prostě klasický Zářecký, jak ho známe z 15 minus.

Autorovy další knížky

Tomáš Zářecký
česká, 1988
2011  87%15 minus
2011  69%Návrat na Longstray
2015  71%Utopeni ohněm
2017  92%Krysí requiem