Úplně nová mysl: Proč budoucnost patří pravým hemisférám

Úplně nová mysl: Proč budoucnost patří pravým hemisférám https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71506/uplne-nova-mysl-proc-budoucnost-patri-pravym-hemisferam-71506.jpg 4 12 3

Právníky. Účetní. Programátory. To z nás tatínek s maminkou chtěli mít. Ale mýlili se. Pryč je doba nadvlády levé hemisféry. Budoucnost patří jinému druhu lidí s jiným druhem mysli: designérům, vynálezcům, učitelům, vypravěčům, zkrátka kreativním, empatickým, pravohemisféricky myslícím osobám, které disponují právě těmi vlastnostmi, jež oddělí ty, kdo se proderou do čela, od těch, kdo zůstanou pozadu. Daniel Pink na základě výzkumů z celého světa předkládá čtenáři šest bytostně lidských schopností, které jsou nezbytné pro profesní úspěch i osobní naplnění a prozrazuje, jak se jim naučit. Úplně nová mysl seznamuje čtenáře s množstvím smělých počinů – od klubu smíchu v Bombaji přes designérskou školu v chudinské čtvrti až po návod, jak rozpoznat neupřímný úsměv – a nabízí nový, provokativnípohled na budoucnost, která už se stala přítomností. ... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Ideál
Originální název:

A Whole New Mind: Why Right-Brainers Will Rule the Future , 2006


více info...

Přidat komentář

janulka1310
15.01.2018 4 z 5

Nejvíce jsem na knize ocenila celé to téma, které je pro mě nové. Nové v tom smyslu, že jsem doposud nečetla žádnou knihu, která se tak konkrétně zabývá pravou hemisférou mozku. Kniha se četla dobře a rozhodně jsem načerpala nějaké nové náměty na další literaturu.

vlkcz
23.04.2016 3 z 5

Praktická cvičení a tipy jsou fajn, i když některé z doporučovaných webových stránek již nejsou funkční. Samotný obsah je slušně napsán, autor v mnoha případech vychází z vlastních zkušeností. Nevím jestli je to pro knihu klad nebo zápor, ale v podstatě kontinuálně jsem při četbě s autorem polemizoval. Autor v knize řeší rozdíly mezi přístupem a myšlením levé a pravé mozkové hemisféry (ponechává stranou, že samotná problematika je mnohem složitější) a snaží se "rehabilitovat" pohled na dnes upozaďované pravostranně řízené myšlení. Hlavní důvod mých námitek je v tom, že celá kniha, přestože je věnována především pravostranně řízenému myšlení, je psaná příliš optikou levé hemisféry a na pravou hemisféru kouká hlavně jako na nevyužité zdroje, které jsou v současném paradigmatu hanebně nevytěžované.
Také by mě zajímalo, jak by kniha vypadala, kdyby ji autor psal dnes, s desetiletým odstupem od vydání se zdá být řada tehdy formulovaných očekávání a závěrů příliš optimistických až naivních.
Neodpustím si ještě poznámku k překladu titulu. Domnívám se, že přesnější překlad by zněl Úplná nová mysl, ostatně v textu je několikrát tento obrat použit. Použitý český překlad je tak poněkud manipulativní, na druhou stranu není tak zavádějící, protože při nejlepší snaze, to co autor předkládá, model celistvé (úplné) mysli není.


LavinaVRovine
31.10.2013 2 z 5

I když s hlavní pointou víceméně souhlasím, kniha neobsahuje příliš mnoho informací. Pouze nadhodí jeden fakt a ten podporuje až příliš velým počtem příběhů atd. Jediný důvod proč přečíst jsou "praktická" cvičení.

Štítky knihy

sebevzdělávání

Autorovy další knížky

Daniel H. Pink
americká, 1964
2013  77%Prodávat je lidské
2018  78%Kdy - Věda a umění dokonalého načasování
2008  72%Úplně nová mysl: Proč budoucnost patří pravým hemisférám
2011  81%Čo nás poháňa Drive
2024  70%Síla lítosti

Kniha Úplně nová mysl: Proč budoucnost patří pravým hemisférám je v

Přečtených18x
Knihotéce7x
Chystám se číst21x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x