Nelidé

Nelidé https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334622/bmid_nelide-MvU-334622.jpg 3 24 24

Hleďte, nelidé - vzdálení bratranci lidstva, jejichž genetický potenciál byl odemčen pomocí terrigenové mlhy. Po celá tisíciletí zůstávali skryti ve Velkém útočišti, nyní jej ale opouštějí. Zjistěte, jak nelidé vznikli, a sledujte Black Bolta, Medusu a další členy královské rodiny při jejich dobrodružstvích mezi lidmi!

Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Inhumans , 2016


více info...

Přidat komentář

ludek.n
22.01.2024 2 z 5

„Nejdříve byli vyhoštěni ze své skryté domoviny na rozkaz Black Boltova šíleného bratra Maxima. Pak se stali cílem všemožných divokých útoků ze strany takzvaných lidí. Útoků, které nijak nevyprovokovali jenom svou odlišností.“ Série minipříběhů zpod pera Stana Leeho, Jacka Kirbyho, Roye Thomase a Garry Conwaye, které mají v hledáčku partu Inhumans v čele s mlčenlivým vládcem Black Boltem, by pro mě možná byly daleko zajímavější, kdyby to nebyla týmovka, která se přes všechny možné, rádoby psychologické a vážně míněné, přihrávky, zabývá jen bojem každého s každým. Myšlení na úrovni troglodytů a celková averze k jednotlivým členům (snad s výjimkou Medusy a samotného Black Bolta) mi udělala ze čtení těchto příběhů doslova očistec na Zemi, při němž jsem neomluvitelně, nespolečensky zíval. Jacka Kirbyho a Roye Thomase jsem ještě zvládal, ale úvodní jednohubky Stana Leeho byly (při vší úctě k tomuto velikánovi) tak dementní, až se mi chtělo trhat knihu na kusy. Nemohu souhlasit s Marcem Lupoiem z předmluvy, že se jedná o intenzivně podmanivou knihu, kterou budete chtít číst dál a dál, abyste zjistili, co všechno se tady bude dít. Jedinou touhou, kterou jsem měl já, bylo, aby už to trápení skončilo.

Kopta
11.03.2017 4 z 5

Lehce se vždy bojím těch komiksových kompletů, které už mají nějaké ten věk a byly u zrodu celého Marvelu. Jsou super v tom, že jsou originální a v podstatě je to totální prvotina, ale přijdou mi mnohdy dětinské a nebo zdlouhavé. Původní Doctor Strange měl tento menší problém. Inhumans ale tento problém neměli. Byly tam sice momenty, které mi nějak nezapadaly, ale i přesto dle mého šlo o skvělé uvedení do světa těchto dalších Marvelovských hrdinů a já jsem za to jenom a jenom rád, že to bylo podáno takhle hezky. Za mě nadprůměrná spokojenost.


Lenka.Vílka
25.02.2017 5 z 5

Své první "papírové" setkání s Inhumans (sorry, mě ten překlad nejde do huby) jsem si užila a dopadlo to na jedničku. Jenom doufám, že vyjde ještě něco, protože takhle byl příběh roztrhaný a proto mě napadlo, že tomu do 100% spokojenosti vždy něco chybělo. Ale jako seznámení super. Na pět to nebylo, ale čtyři dát s klidným svědomím nedokážu...takže pět...

hroubek
23.02.2017 3 z 5

První věc, která mě fakt štve je ten název. Proč se to proboha nemůže jmenovat Inhumans. Nelidé z ní prostě divně a to mi nikdo nevymluví. Komiks začíná velmi dobře a během těch krátký příběhu se seznámíme se všemi důležitými postavy a rozkryjí se nám vztahy mezi postavy, jejich motivace, zášť a taky původ. Pak se najede na příběhy od Kirbyho, které jsou docela fajn. Problém je, že to dlouho nevydrží a příchod Roy Thomase a Gerryho Conwaye je spíše na škodu, než k užitku a nezahrání to ani kresba Neal Adamse. Ty příběhy po Kirbyho části nejsou špatné a mají dobré nápady a myšlenky. Jen je nikdy nedotáhnou úplně do konce a místy vyšumí do prázdna. A zamrzí to více, že fakt stačilo málo a mohlo to být o dost lepší. Inhumans nejsou vůbec špatný komiks, bohužel ztráta tempa je tady hodně znát.

Autoři knihy

Stan Lee
americká, 1922 - 2018
Jack Kirby
americká, 1917 - 1994
Roy Thomas
americká, 1940