Hulk: Srdce atomu

Hulk: Srdce atomu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303174/bmid_hulk-srdce-atomu-y9n-303174.jpg 4 22 4

Hulk si už dávno zvykl, že v lidech vzbuzuje jen odpor a strach - láska pro něj dlouho zůstávala čímsi zcela neznámým. Poté se však přenese na submolekulární planetu a objeví jemnou krásku s nefritovou pletí, princeznu Jarellu, která prohlédne skrz jeho nestvůrný zevnějšek a spatří ukrytého hrdinu. Tím začíná jeden z nejneobvyklejších marvelovských milostných příběhů... Dokáže jejich láska překonat veškerá úskalí, nebo je odsouzena k tragickému konci?... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Hulk: Heart of the Atom


více info...

Přidat komentář

ludek.n
15.01.2024 4 z 5

„Uvnitř světů existují jiné vesmíry. V pouhých atomech se mohou skrývat celé vesmíry. A napříč těmito nekonečnými mikrokosmy byl unášen Hulk.“ Série sešitů, které se pokoušejí dát dohromady ucelený příběh submolekulární planety K´ai a její vládkyně Jarelly, která v nespoutaném zeleném monstru Hulkovi rozpozná citlivého hrdinu a k překvapení všech se do něho zamiluje. Díky hned několika scénáristům (Roy Thomas, Archie Goodwin, Len Wein, Bill Mantlo) poznáváme Hulka zase z jiné strany. Pořád je to samozřejmě nemilosrdná mlátička, která nenechá nikoho na pochybách, kdo je nejsilnějším tvorem na Zemi (respektive ve vesmíru) a jakákoli invektiva vůči němu si říká o hromadu problémů, ale probleskuje tady i skrz naskrz lidská povaha ztraceného Bruce Bannera, která dovoluje tvůrcům rozvíjet zcela nový potenciál. Protože je kniha seskládána z různých sešitů, které ve skutečnosti nenavazují jeden na druhý, občas se sem vkrade jistá nespojitost (odkazy na děje, jichž jsme nebyli účastníky). Navzdory tomu se dá Srdce atomu číst jako jeden kompletní příběh, který má rozměr a někde na pozadí dokonce i „velkou“ myšlenku. Výtvarníci Herb Trimpe a Sal Buscema tomu dali líbivý kabátek, takže se tahle sbírka Hulkových dobrodružství čte skoro sama.

martinstefko
25.07.2016 3 z 5

"Ultimátní komiksový komplet 106: Hulk - Srdce atomu" je kniha dobrá hlavně proto, že se dozvíte něco o Hulkovi a o důležité postavě, která vstoupila do jeho života. Příběh je hodně roztříštěný a jsou to jen epizody, kde se Hulk v první řadě snaží Jarelle pomoct, ale mnohdy způsobí více škody. Z hlediska originality nápadů zde nic moc skvělého není, ale co se týká dějového, tak ta emotivní linka funguje. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1221-ultimatni-komiksovy-komplet-106.html


hroubek
14.07.2016 3 z 5

Tenhle příběh o Hulkovi je dost dobrý. Až mě to příjemně překvapilo a byl jsem zvědavý jak to celé skončí. Co mě naopak hodně zklamalo, bylo neustále opakování příběhu, jmen a zápletky. Fakt většina dialogů je o tom, že Hulk říká že je nejsilnější a všechny zbije. To by mě tolik nevadilo, jelikož je to podpořeno velmi dobrým příběhem. Jenže ono se to skoro v každém sešitě opakuje. Jarrella je v nebezpečí Hulk zachrání a pak se zvětší a zmizí, a tohle se stane asi třikrát. Je to dáno tím, že sešity od sebe dělí desítky příběhů a jiných sešitů. Přesto díky tomu mě, pak komiks nebavil tolik jako zpočátku a vyloženě jsem si pak užíval výstupy jiných superhrdinů a postav, než stále opakujícího Hulk. Nicméně poslední tři sešity jsou velmi dobré. Hulk: Srdce atomu je dobré čtení, které kdyby bylo lépe uspořádané, tak mohlo být o dost lepší.

Pazďa
09.07.2016 4 z 5

Příběh Hulkovy lásky z mikrovesmíru, princezny Jarelly si ode mě nezískal příliš velké očekávání. Proto mě o to víc překvapilo když jsem se po úvodním sešitě začal poměrně příjemně bavit a nakonec mi Srdce Atomu přirostlo k srdci. Celý příběh je rozdělený do více než 100 čísel Neuvěřitelnýho Hulka zhruba z roku 1979, proto mezi sešity probíhá zvláštní vývoj vedlejších postav který není úplně dobře vysvětlený ale jejich záměry se dají pochopit takže je i tento faktor přijatelný. Příběh Hulka a Jarelly je uzavřený a i když už jste asi slyšeli i lepší lovestory, fakt že se jedná o zatracenýho Hulka všechno spraví.

Autoři knihy

Harlan Ellison
americká, 1934 - 2018
Roy Thomas
americká, 1940
Archie Goodwin
americká, 1937 - 1998
Len Wein
americká, 1948 - 2017
Bill Mantlo
americká, 1951
Sal Buscema
americká, 1936

Kniha Hulk: Srdce atomu je v

Přečtených26x
Knihotéce32x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x