Avengers vs. X-Men. Část první

Avengers vs. X-Men. Část první https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325647/mid_avengers-vs-x-men-cast-1-YCU-325647.jpg 4 41 7

Napříč vesmírem se k Zemi řítí Phoenix, připravená spojit se se svým novým hostitelem, takzvaným mutantským mesiášem jménem Hope. Pro X-Meny znamená její příchod potenciální znovuzrození jejich tolik zkoušeného druhu, ale pro Avengers je Phoenix obrovskou hrozbou, která by mohla vyhubit celé lidstvo. Vyjednávání mezi oběma skupinami selhala a hrdinové nyní stojí proti sobě. Zbývá jediná možnost - boj!... celý text

Přidat komentář

ludek.n
26.12.2022 5 z 5

Neskutečně mocná, vesmírná entita zvaná Phoenix se z vesmírných dálek vrací na Zemi. Jedni se jí obávají jako smrtelné hrozby pro všechno živé, druzí ji vítají coby spasitele vlastního druhu. A někde uprostřed nich je ještě nedospělá Hope Summersová, která se má stát pro Phoenix novým hostitelem. Lidstvo stojí na prahu konfliktu, který v novodobých dějinách nemá obdoby. Superhrdinové se postaví proti mutantům a zdá se, že neexistuje síla, která by dokázala oba tábory usmířit. Dva nejmocnější marvelovské týmy v zápase o bytí a nebytí. Máte-li pocit, že jste už ve světě komiksu zažili všechno, měli byste zvážit přehodnocení svých postulátů. Tohle je tak velkolepé představení, že slovíčko monumentální je na tento příběh zcela nedostačující. Dohromady ho dávalo hned několik scénáristů, plejáda těch nejlepších kreslířů, linkeři, koloristi… výčet všech, kteří se zasloužili o vznik tohoto díla, nebere konce. Současně je to jeden z nejpřístupnějších crossoverů v marvelovské historii. Nepotřebujete znalosti světa Avengerů, nepotřebujete znalosti světa X-Menů, přesto okamžitě pochopíte, o co tady jednomu každému jde. Navíc je to tak parádně nakreslené, že už jen za to si tahle kniha zaslouží být v síni slávy a na tom nejčestnějším místě v knihovně.

ArkAngel
18.07.2022 4 z 5

AvX je velkou parafrází na události, které v komiksovém světě probíhaly v minulosti, ale i tak jeho event, který je zábavou číst. Máme tu odkaz na přicházející hrozbu v podobě hrdiny, který spadne z oblohy, máme tu obrovskou ničivou sílu Phoenix a Logan je opět tím lidským charakterem, který chce nejdříve vraždit, ale potom se nebojí vzít to tou mírnější cestou. Dodatečné příběhy, ve kterých jsou souboje rozvedeny, jsou fajn, alespoň to neruší během hlavního děje a čtenář si to může užít ještě dodatečně. Jo a Cho s Romitou prostě válí.


jarynek
02.10.2018 3 z 5

Motiv sporu ohledně Phoenix je dobrý, pro X-Meny je Phoenix určitě navždy otevřenou bolavou ránou, za to určitě palec nahoru, tak uvidíme, kam se to rozvine. Jinak je to zatím spíše pouze mlátička, kde mi nesedlo chování hlavních postav obou táborů (Capitaina i Scotta), kteří namísto jakékoliv snahy io dohodu hned přistupují k prosazování svých názorů silou. Jinak kresba výborná.

DennisMoore
27.03.2017 5 z 5

Akční šlupka, která si v ničem nezadá s legendární Občanskou válkou. Motivace postav na obou stranách jsou uvěřitelné a lze je snadno pochopit, nicméně jejich střet je nevyhnutelný... A je velký. Hvězdou tohoto prvního dílu je jednoznačně Wolverine.

Kopta
10.02.2017 5 z 5

Vrcholné dílo možné komiksu. Úžasně zpracované skoro do filmových poměrů, při čemž si každý geek nebo nerd si prostě ucvrnkne do overalu. Spojení X-Menů a Avengers a ještě ke všemu ve znamení bitky mezi nimi je suprové. Navíc s dobrou zápletkou a příběhem. Sice je fakt, že kdyby si postavy sedli a promluvili si o kompromisech, tak by tenhle příběh nemusel vůbec existovat. Ale to samé platí i u Občanské války. Prostě natěšenost na další díl.

martinstefko
17.01.2017 4 z 5

Je vidět, že u novějších amerických komiksů ze superhrdinského ranku se hodně hraje na dynamiku, což v tomhle případě skvěle zafungovalo. "Ultimátní komiksový komplet 82: Avengers vs. X-Men, část první" vás nebude nudit a uteče velmi rychle. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/01/1352-ultimatni-komiksovy-komplet-82.html

hroubek
23.12.2016 4 z 5

Tohle je mainstreamová pecka, v tom nejlepší možném smyslu slova. A já jsem rád, že první část funguje velmi dobře. Je to dobré a rychle čtení, které má spoustu nádherných scén a panelů. Je doslova radost koukat kolik postav se na panelech objeví a jak moc si mezi sebou dají po tlamě. Dost se mi líbilo, že má komiks hodně syté barvy a působí "jako omalovánka". I ta zápletka je dobře rozvržená a já se těším jak to bude pokračovat dál. Za mě velký palec nahoru a těším se na další části.

Štítky knihy

akční superhrdinové

Autoři knihy

Brian Michael Bendis
americká, 1967
Jason Aaron
americká, 1973

Kniha Avengers vs. X-Men. Část první je v

Právě čtených1x
Přečtených51x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce47x
Chystám se číst6x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x