Ulíbám tě k smrti

Ulíbám tě k smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445968/bmid_ulibam-te-k-smrti-mwh-445968.jpg 3 26 26

Zrovna když hotelová manažerka Annabella získala skvělé místo v Singapuru, měla by najednou zachránit hotel svých rodičů v Alpách. S pevným odhodláním že skomírající podnik prodá, odjíždí do zasněženého rodného městečka, když náhle v příkopu u silnice objeví mrtvolu. Jde snad o jednoho z investorů, kteří se snaží zadumaný kout v horách zvelebit pro turistický ruch? Jakou roli tu hraje Andi, šarmantní syn sousedů, mezi nimiž a Annabellinými rodiči vládne dávný svár? Poté co se vynoří další mrtvola, začne pro Annabellu závod o lásku a štěstí její rodiny. Vražedně humorný román o záludnostech rodinného života a pravé lásce na nepravém místě.... celý text

Literatura světová Humor Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Ich küss dich tot , 2018


více info...

Přidat komentář

Madi
09.02.2024

(SPOILER) Když si chci přečíst něco nenáročného, nějakou milou blbinu, docela ráda sáhnu E.B. Tahle knížka byla jiná, než ostatní. Chyběla tu totiž obvyklá šablona, kterou autorka používá-obtloustlá ženská 40+, zhrzena manželem, ťunťa které se moc nedaří...Anna byla naopak chytrá, pěkná ženská, která to někam dotáhla. Ani tady teda nechyběly hory jídla. Ale fajn, byla jsem ráda i za ty malé změny. No ovšem takových nelogičnosti, policajti idioti, po nekolika letech zášti otec během nekolika vteřin prijme sveho syna, propuštění několikanásobně vražedkyně...Ale párkrát mi knížka prisla docela vtipna. Suma sumárum 2 a půl hvezdy.

nikca1994
15.08.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila o trochu méně než ostatní knihy od autorky co jsem četla,ale i tak se četla dobře.Příběh se mi líbil a konec byl šťastný což bylo fajn.


yonda
12.02.2023 2 z 5

Tahle knížka byla jedním slovem ..divná! Od autorky jsem četla i jiné tituly, kdy se jednalo o příjemné oddechovky. Tohle byla změť žánrů se spoustou nelogičností a nedotažených zápletek. Ty dvě hvězdičky patří několika povedeným stránkám. Jinak za mě - Ne!

babystar
13.02.2022 4 z 5

Kdyby tento příběh napsal S. King, řekla bych, že jde o horor z horské vesnice, kde pod povrchem bublá zlo. Když se ho však ujala E. Bergová, musím napsat, že je to příběh, v němž hlavní hrdinka při záchraně rodinného penzionu v bavorských horách obnoví dávná přátelství, odhalí rodinné tajemství, zažije romantickou lásku a jen tak mimochodem "zakopává o mrtvoly". Jinak je to kniha plná dobrodružství, romantiky i se špetkou humoru odehrávající se v malé bavorské vesničce, která si chce zachovat svůj klid. A možná vás překvapí, kdo to vlastně vraždil.

narisa
14.07.2021 3 z 5

Přečteno celkem rychle. Ale. Musím říct, že na moji oblíbenou knihu od této autorky - Chci to taky! - tato kniha opravdu nemá. Zvláštní detektivní zápletka byla spíše parodií na detektivku, ale nebylo to ani moc úsměvné. Annabella byla sympatická, ale jinak mi ostatní postavy moc nepřirostly k srdci. Nejlepší byl asi Andi, to byl sympaťák. Ale babička byla na mě moc, maminka s tatínkem neměli nejlepší vztah, staří kamarádi se také pěkně vybarvovali a to nemluvím o Annabellině mužích, o kterých jsme se moc nedozvěděli, protože dostali minimum prostoru. Pro mě celkem zklamání.

attila1
07.07.2021 3 z 5

Za mě nejslabší knížka od autorky. Předchozí byli mnohem lepší.

alzbeta4340
21.06.2021 2 z 5

Víc než romantický příběh je tato kniha parodickou detektivkou. Podle obálky a názvu jsem čekala něco trochu jiného. Kdo má chuť na hodně bláznivý příběh z Bavorska, tomu se bude čtení líbit.

Tereyciiik
10.06.2021 3 z 5

Musím říct, že jsem zklamaná. Podle recenzí jsem se měla celou knihu smát a já měla nutkání tak 2x. Pro mě zatim nejslabší že všech jejích knih. Všechno mi to přišlo takové, rychle, uspěchané a nemožné.

Pralinka1910
31.05.2021 3 z 5

Ellen Bergová má dar chytit čtenáře na první stránce. Tady se jí to povedlo už v prvním odstavci. Ale po skvělém začátku následovalo až do konce čtení, které bych přirovnala k pouťovému kolotoči. Ano, tak strašně kýčovité. Celkový dojem sice vylepšovala Mary-Jo se svými fobiemi, která hledá za všemi životními osudy psychologické kulisy - jako já :)
Dále oceňuji báječné glosy:
“ Dobrá přítelkyně je jako podprsenka. Podepře tě, nenechá tě klesnout a je vždy blízko tvého srdce.”
„Dítě, to je deset vteřin slasti a třicet roků zlobení. “
Ale přesto jsem čekala víc.

Pozn. pod čarou:
Název knihy je míněn jako návod na vraždu.
Tak jsem o provedení uvažovala technicky.
Pokud dostatečně velký protějšek vášnivé sevře oběma rukama hlavu líbané a začne opravdu zuřivě líbat, pak pro nemožnost nádechu muže dojít k jakési alternativě udušení, ale musí vydržet tak dlouho, až klesne její bezvládné tělo k zemi…
To běžný vrah nedá.
Možná proto jsme se o tom na cvičeních soudního lékařství neučili.
Ale jako nápad …