Typokniha: Průvodce tvorbou tiskovin

Typokniha: Průvodce tvorbou tiskovin https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455693/bmid_typokniha-pruvodce-tvorbou-tiskovin-BWc-455693.jpg 5 18 4

Publikace je určena studentům a začínajícím grafickým designérům, které provede základními principy tvorby tiskovin – brožur, knih, časopisů, katalogů, plakátů ad. Příručka se zaměřuje na efektivní sazbu a zlom, přináší přehled typografických pravidel, nabízí chytré postupy a rady usnadňující práci a věnuje se i korektuře a přípravě tiskových dat. Součástí projektu je i web, kde čtenáři najdou jak ukázky doporučeného nastavení aplikací, tak soubory usnadňující vytváření bezchybných podkladů pro tisk. Publikace vychází v grafické úpravě autora.... celý text

Přidat komentář

Kautokeino
16.08.2023 5 z 5

Potřebná kniha. Je dobře, že po Praktické typografii je možné opět nahlédnout do aktualizované příručky nejen pro typografy:)

bleska
11.06.2022 5 z 5

Mňam! 8-)


VeDny
27.01.2022 5 z 5

V rámci studia grafického designu a typografie jsem nasbírala mnoho knih, které se snažily o podobný obsah, ovšem Typokniha je mezi nimi králem. Je tam naprosto všechno, co člověk může potřebovat k vytvoření knihy, od úplného začátku až po konec. Ostatní tituly, které vlastním, jsou poněkud strohé, neúplné nebo příliš jednostranně zaměřené. Samozřejmě pro ostřílené grafiky a typografy nemusí být kniha dostačující, ale jako student jsem ji velmi ocenila.
Navíc jsou informace podávány čtivě, postupně a přátelsky - autor nepředpokládá, že víte všechno, a tak tedy trpělivě vysvětluje a odkazuje na jednotlivé pojmy, kdykoli se objeví. Také jsem měla dojem, že informace mají přidanou hodnotu tím, že autor čerpá z vlastní zkušenosti a doporučuje konkrétní hodnoty, weby a nástroje, zabývá se i licencemi atp.

RomanTilcer
04.06.2021 4 z 5

Ke konci, kde se řeší tiskový technologie, už to bylo jen tak letem světem, takže jsem trochu propadal hrůze, kolik mi toho asi uniká, ale jinak to byla velmi poučná publikace a odkazuje na spoustu dalších zdrojů, takže ve výsledku jsem spokojen.

Štítky knihy

typografie

Autorovy další knížky

Filip Blažek
česká, 1974
2000  94%Praktická typografie
2020  99%Typokniha: Průvodce tvorbou tiskovin
2007  0%Písmo v počítačové grafice / Předtisková příprava
2009  0%Plakáty Sametové revoluce / Posters of the Velvet Revolution

Kniha Typokniha: Průvodce tvorbou tiskovin je v

Právě čtených8x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce26x
Chystám se číst16x
Chci si koupit21x