Trojhvězdí nesmrtelných - Mandlová, Baarová, Gollová

Trojhvězdí nesmrtelných - Mandlová, Baarová, Gollová https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24469/bmid_trojhvezdi-nesmrtelnych-mandlova-ba-f1b-24469.jpg 4 23 5

Podtitul: Tragické osudy největších filmových hvězd Adiny Mandlové, Nataši Gollové a Lídy Baarové Osudy tří předválečných filmových hvězd - Adiny Mandlové, Lídy Baarové a Nataši Výběr tří předválečných filmových hvězd - Adiny Mandlové, Lídy Baarové a Nataši Gollové, nebyl náhodný. Kromě toho, že významně obohatily českou kinematografii, byly všechny tři po válce obviněny z kolaborace, což trvale poznamenalo jejich další životní pouť. Tato skutečnost se Josefu Fraisovi stala východiskem k poněkud svévolnému zacházení s faktografií. Frais klade překvapivě do souvislostí různé převzaté legendy, vytvořené buď aktérkami samými nebo dodatečně vyfabulované. Výsledný obraz jejich historie, a české historie vůbec, je tedy ve Fraisově interpretaci poněkud pokřivený.... celý text

Přidat komentář

lukas5373
23.06.2021 5 z 5

Velie zajímavá kniha, kterou jsem přečetl jedním dechem. Sice obsahově nic vyčerpávající, ale pro takový zevrubný přehled o kariérách těch dam a jejich doby stačí.

n.ezn.amy
24.05.2020 3 z 5

Životopis tří našich nejznámějších hereček předválečné a válečné doby. Víceméně stručné shrnutí jejich osudů a příběhů, které autor zasadil do historických souvislostí. Kniha není špatná, ale pokud člověk četl jiné knihy, které byly o nich sepsány, nedozví se nic nového. Tato kniha je spíše pro ty čtenáře, kteří se chtějí poprvé něco o nich dozvědět.


marion1
15.05.2020 2 z 5

Kniha byla pro mě takový kočkopes od všeho něco a nic dotazeneho do konce, poměrně hodně místa bylo docela zajímavé čtení o historických souvislostech. Kdo herečky nezná poslouží jako seznámení.

Radka89
04.12.2018 3 z 5

Hezky napsaná kniha, která vystihuje to nejdůležitější ze života hereček. Přečetla jsem mnoho knih o Lídě Baarové takže jsem se nic nového nedozvěděla, ale Mandlové a Gollové jsem si hezky početla.. :)

maryzka
17.05.2012 3 z 5

Po přečtení této knihy si musí člověk vzpomenout na několik českých přísloví a jednu Ježkovu Písničku. Ježkova písnička zní: Život je jen náhoda, jednou si dole a jednou nahoře. Další přísloví:Když ptáčka lapají krásně mu zpívají nebo Pánská láska po zajících skáče. atd. Opravdu zajímavá paralela.