Trofej

Trofej https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489960/bmid_trofej-3oy-489960.jpg 4 42 42

Neměl by mrtvý manžel zůstat mrtvý? Lila Ridgefieldová žije se svým mužem, profesorem Aaronem, nerušený život v idylickém univerzitním městečku. Ne vše je ale tím, čím se na první pohled být zdá, a ani Lila není ženou, za kterou ji ostatní považují… Nejprve zmizí mladá studentka. Brzy nato i Aaron. Posléze vyplouvá na povrch, že pohřešovaná dívka je ve skutečnosti už třetí v řadě za posledních pár let a oba případy přikrývá mnohem zlověstnější stín. Souvislosti jsou nejasné a městečko je na nohou. Všichni se strachují o osud oblíbeného profesora. Všichni, kromě jeho manželky, která byla poslední, kdo viděl jeho tělo. Kam se však podělo?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Pretty Little Wife , 2020


více info...

Přidat komentář

kathla
11.04.2024 3 z 5

Poněkud rozvláčné dílo, do kterého jsem se ne a ne začíst. Až v poslední čtvrtině mne to vtáhlo a nakonec i dost překvapilo, jak se děj vyvinul.

Péťa1950
02.10.2022 4 z 5

Hra mezi paragrafy, kterou rozvíjejí právnička a vyšetřovatelka. Kdo je vítěz? To si musíte rozhodnout po přečtení. Znáte opravdu lidi ve své blízkosti?


ArwenAragorn
22.07.2022

Tak lituji, do knížky jsem se nemohla začíst, po sedmdesáti stránkách bez hodnocení odkládám.

Jenny46
29.06.2022 4 z 5

Myslím si, že tohle je hodně povedený psychologický thriller a není až tak předvídatelný. Kniha vás zaujme a drží v napětí, má plno zvratů a není jednoduché někomu věřit až do konce.
Jsem docela překvapená, že je to autorky prvotina a jako bývalá právnička nám umí zamotat hlavu, kdo má rád tajemství určitě si přečtěte, doporučuji

Knižní střípky
08.06.2022 4 z 5

Hlavní hrdinka vám asi nebude sympatická, ale stejně jí budete držet palce, to mi věřte. Nicméně si myslím, že vám bude sympatická i vyšetřovatelka Ginny, obě dvě, dá se říci, hlavní ženské hrdinky, autorka hodně dobře napsala. Několikrát mě autorka poslala do slepé uličky, měla to dobře vymyšlené. Další z knih, u kterých jsem byla nucena přemýšlet nad tím, jak mnohdy bývá pravda hluboko skrytá. Spousta z nás se spokojí jenom s povrchním pohledem a už se nezajímá hlouběji o své okolí. Což v některých případech může mít fatální dopad. Co říci závěrem – zase mě Metafora nezklamala.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Knižnítoulky
19.04.2022 4 z 5

Velmi zajímavý a povedený thriller. Kromě zbytečně vyhroceného závěru nemám absolutně, co bych vytkla. Knihu mohu jen doporučit.

mikika
28.03.2022 4 z 5

hodně zajímavý román s velmi zvláštní hrdinkou, kterou je dost těžké si oblíbit, (navíc zabila svého manžela, jak víme hned od začátku) ale přesto jí držíme palce. na knize je znát, že autorka je bývalá právnička - hrdinka vede bitvu slov a významů se stejně chytrou vyšetřovatelkou, jako kdyby byly v soudní síni.

Ivulka432
13.03.2022 3 z 5

Zbytečně rozvleklé a rozvláčné, absolutně to ztrácí "šťávu", byť je příběh vystavěn na zajímavé pointě. Naprosto by stačilo 200 stran místo 406 - 3*.