Tři tatínci a maminka

Tři tatínci a maminka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35630/tri-tatinci-a-maminka-35630.jpg 3 35 8

Na počátku všeho bylo slovo nakladatele, který si přál vydat knihu příběhů o kouzelných bytostech mezi námi. Nápad, aby se nad zadáním sešli tři spisovatelé a aby oněmi kouzelnými bytostmi byly maminky, šel s prvním ruku v ruce. Nejprve se tedy zdálo, že každý z oslovených napíše svůj příběh pro děti z pohledu tatínka, který vypráví svým vlastním potomkům o jejich mamince. Naši tatínkové, Pavel Šrut, Michal Viewegh a Martin Reiner, ale velmi rychle povznesli své ambice a námět se jim začal zdát příliš jednoduchý. Přitažlivější jim přišlo, aby maminka byla v příbězích jen jedna... Vlastně nejen maminka, taky jeden strýček, a celá rodina, kolem které se jejich vyprávění točí. A tak vznikly tři příběhy, které zachycují tutéž maminku v různých obdobích života. Knížku, která představuje překvapivě spojitý celek, dovedla k dokonalosti Galina Miklínová svou grafickou úpravou a ilustracemi. Můžete ji chápat jako vydařený kolektivní literární experiment, anebo jako volnou sbírku povídek balancujících na hranici mezi světem dětí a světem dospělých. Ale především se můžete spolehnout, že pokud z ní budete předčítat svým dětem nebo i známým, nebudete je ani na vteřinu nudit. ... celý text

Přidat komentář

ivka7708
10.02.2024 2 z 5

Ako čítanie pre dospelých je to len taká jednohubka, ktorá ma ale extra nenadchla. Ako čítanie pre deti ma to tiež veľmi nepresvedčilo. Plusovo hodnotím pekné ilustrácie. Kniha sa skladá z 3 častí od rôznych autorov a každá obsahuje ešte kratšie kapitolky. Najviac sa mi páčila asi posledná časť knihy, ktorá je venovaná deťom na prázdninách u strýka. Číta sa rýchlo ale znovu sa už do nej nepustím a pošlem radšej knihu ďalej.

sarahmoon
14.08.2023 3 z 5

Audiokniha - Načteno Libuškou Šafránkovou.

Kniha pro děti i dospělé. Což je v závěru knize spíše na škodu. Milé, rychle, ale nenadchlo.


Eliot30
07.09.2022 4 z 5

Četla jsem jen kvůli Vieweghovi a jen Viewegha. Dobré :)

simviki
14.02.2018 3 z 5

No já bych to řekla slovy jednoho dobrého přítele ( používá to v souvislosti s událostmi, jídlem, věcmi..): uspokojí, ale nenadchne. Pro dospělé je příliš dětská, pro některé děti je zas docela málo akční, kromě posledního dílu Tajemství klíčů. Psáno je to ale milým, nekomplikovaným jazykem, takže se určitě líbit bude.

magnolia
02.02.2014 3 z 5

Je to přecejen spíš knížka pro děti - a při předčítání si i rodiče počtou. Mně se líbila, snad se bude líbit i těm menším dětem (občas budou muset rodiče vysvětlovat).

lennyd
08.06.2013 3 z 5

Tato knížka padla mé ženě do oka v knihovně, když vybírala nějaké pohádky pro dceru. Po přečtení trochu tápu, pro koho je vlastně určena - děti z ní nic moc mít nebudou, a pro dospělé je zase napsaná trochu moc dětinsky. Napadají mne pak jen babičky a dědečkové v domově důchodců či členové fanklubu Michala Viewegha. Ale ne, dělám si srandu - je jako dělaná pro rodiče, kteří se chtějí zase jednou vrátit do dětských let. Knížka se čte docela dobře, jednotlivé příběhy jsou kraťoučké a i nečtenáři by tuto knížku přečetli než řeknou švec...

adajka
09.03.2013 3 z 5

Knížka pro děti i pro dospělé. Řekla bych, že je o kouzlech a dobrodružstvích, které bychom neměli zapomenout z generace na generaci předat.

Verrrunka
09.03.2011 2 z 5

Tato kniha je spíš pro děti, vypráví pohádku o mamince a pak o maminčiných dětech. Více mě nadchla kniha Tři maminky a tatínek.

Štítky knihy

pohádky

Autoři knihy

Pavel Šrut
česká, 1940 - 2018
Michal Viewegh
česká, 1962
Martin Reiner
česká, 1964

Kniha Tři tatínci a maminka je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x