Tři minuty věčnosti

Tři minuty věčnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23742/bmid_tri-minuty-vecnosti-XFt-23742.jpg 4 55 7

Další kriminální příběhy z 21. století. Osm zdánlivě neřešitelných kriminálních případů je situováno do USA 21. století. Geniálnímu detektivovi Timothymu Trucklovi se je podaří s pomocí svého počítače Napoleona vyřešit, ale nakonec na něj uspořádají hon právě jeho bývalí prominentní klienti. Podaří se Timothymu uniknout?

Detektivky, krimi Povídky Sci-fi
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Der Samenbankraub , 1983


více info...

Přidat komentář

jarunka54
06.05.2020 1 z 5

Njc pro mě, nějak mě to nevzalo.

Vilém234
29.04.2020 5 z 5

Tuto knížku mám stále ve své knihovně a když ji vidím, vzpomenu si na perfektní příběhy. Jen nechápu, že autor se nedočkal většího uznání a slávy.


stepan0493
08.05.2019 4 z 5

Ta kniha mi přirostla k srdci. Dodnes si pamatuji, že jsem ji začal číst "z nouze". Ale pak.. pak jsem nemohl přestat. V tomto románu je vykreslena budoucí Evropa jako místo větší svobody, než USA. Obávám se, že to je naopak. Stále víc. Napoleon a Timothy mi přirostli k srdci. BRAVO!

Malarkey
26.03.2019 2 z 5

Mrzí mě, že půjdu proti zdejším názorům, ale nějak nemůžu jinak. Při čtení jsem měl co dělat, abych vůbec udržel myšlenku na knihu. Celý námět začíná poměrně jednoduchou a údernou povídkou, ale s každou další a zároveň i delší, jsem ztrácel chuť zajímat se o tento dystopický svět, ze kterého cítíte depresi na sta honů, a kde se mezi ní snaží vybruslit detektiv detektivů Timothy Truckle a jeho počítač Napoleon. Když uvedu pár případů, které mě zaujaly, tak například jeho milostný vztah byl naprosto směšný, vyšetřování kolikrát nezáživných, a mnohdy i zbytečných případů, vysloveně zdlouhavé. Věřím, že Gert Prokop si svým přístupem ke sci-fi detektivce své fanoušky našel. Já ale mezi nimi bohužel nejsem.

gonga
15.01.2016 4 z 5

Autor bohužel spáchal sebevraždu, což je vzhledem k tomu, jak výborné knihy dokázal napsat , veliká škoda. Tři minuty věčnosti je soubor vynikajících sci-fi povídek přetékajících originalitou a imaginací, v mnoha případech zcela nadčasových. U závěrečné mám pocit, že se autor inspiroval u Stephena Kinga a jeho románu The Running Man, což je ovšem vzhledem k autorově místě pobytu v NDR velmi nepravděpodobné a o to zajímavější. Je s podivem, že kniha mohla v tehdejší NDR vyjít.

helmiczka
21.10.2012

Zdalo sa mi to trošku lepšie, než "Nohy", občas trochu naivné technologické predstavy, ale veľmi sa mi páčil dystopický svet.

Tulenik
09.07.2012 5 z 5

Nezklamala - výborné detektivní sci-fi s dávkou psychologické studie zhroucené civilizace. Místy mrazivé, místy k pláči....
Jazyk překladu je sice už lehoučce zastaralý, ale řekla bych, že dojmu z knihy to rozhodně neškodí - naopak.
Škoda, že tento autor zapadl.