Tři jízdenky do Dobrodružství

Tři jízdenky do Dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57291/tri-jizdenky-do-dobrodruzstvi-57291.jpg 4 80 80

Kniha popisuje výpravu do Britské Guyany, kterou Gerald Durrell podnikl roku 1950. Důvodem cesty byla snaha obstarat pro řadu britských zoologických zahrad ptáky, savce, plazy i ryby, pocházející z tohoto kouta Jižní Ameriky. Během takové výpravy se odehrávají mnohá dobrodružství, tu zábavná, jindy napínavá, jindy zase rozčilující.. Ilustrace: Ralph Thompson... celý text

Literatura světová Humor Příroda, zvířata
Vydáno: , BB art
Originální název:

Three singles to adventure , 1954


více info...

Přidat komentář

Elea
22.10.2023 3 z 5

Kniha je zajímavá, dobře se čte, ale trochu mi vadil příliš hovorový překlad.

DzordanoChruno
07.02.2022 2 z 5

Pomerne nezáživné. Neviem, či tie príbehy boli natoľko dobrodružné či pútavé, aby stáli za knižné vydanie. No a samotné metódy lovu zveri mi prišli dosť barbarské. Predpokladám, že autor taktne vynechal nejeden príbeh, kedy to skončilo rozpučenou alebo obesenou zvieraťou.


KatkaLas
24.10.2021 5 z 5

Takhle si představuju pojetí dobrodružství v literatuře. Není přítažené za vlasy, nikdo neumírá, ale přeci jen je to dobrodružství, a to díky vzdáleným krajinám a spoustě zvířat, které musel Durrel v rámci své cesty pochytat a dovézt do zoo. Krásné, místy vtipné.

bruntal
16.06.2021 4 z 5

Pro mne jedna z nejlepších Durrelových knih o výpravách za zvířaty.

mikika
21.01.2021 5 z 5

návrat k četbě ze základky je spojený se zvířaty, díky Durrellovi jsem málem šla na ošetřovatelství zvířat do zoo... málem.

Aykiru
03.01.2021 4 z 5

Tři jízdenky do dobrodružství jsou mým malým návratem do dětství, kdy jsem Durrellovy knihy přímo hltala. A co je báječné, za ta léta se vůbec nic nezměnilo. Tři jízdenky jsou stále stejně plné radosti z objevování, lásky ke zvířatům, humoru a laskavosti.
Jediné co bych novému vydání chtěla vytknout je špatné odsazování odstavců (nový odstavec opravdu nezačíná v půlce věty).

Vydrýsek
20.10.2020 4 z 5

Opravdu se čte kniha jedním dechem. Humorné situace, do kterých se muži v Guyaně dostávají nejen při odchytu zvířat, ale i jejich následné přepravě. "Nikdy bych nechtěl žít ve světě bez ptáků, lesů a zvěře rozličných tvarů i podob. " Ani já ne. Díky Durrelle za další poodhalení jejich tajemně nádherného světa.

luthien
07.10.2020 5 z 5

Čtivá a zábavná kniha o Durrelově výpravě za zvířaty do Guyany. Seznámíme se tam s pimplačunětem, sakivíčky, psem krabožroutem a dalšími pozoruhodnými zvířaty. O absurdní příhody tu není nouze, skvělé je noční chytání uprchlého lenochoda, hon na mravenečníka, ale nejvíc mě pobavila historka o kapybaře. Ta v noci dělala na zahradě hotelu šílený hluk, takže všechny probudila a Gerry s Bobem se snažili vymyslet, kam by ji mohli uklidit.
"Když jsme zahnuli za poslední roh a před námi se objevil vchod do muzea, narazili jsme na strážníka. Zastavili jsme a vzájemně na sebe hleděli značně podezřívavě. Policajtovi jsme zřejmě připadali jako dva cvoci, kteří v době, kdy slušní lidé spí, vláčejí po ulicích rakev..."
"Dobrou noc, konstáble," pravil jsem odhodlaně. "My jenom neseme kapybaru do muze, víte?"

PWM
13.05.2019 3 z 5

Ačkoli se rozhodně nejedná o nejlepší knihu Geralda Durrella, je to milá a laskavá kniha plná humoru a lásky ke světu a všemu živému. Útlá knížečka se čte jedním dechem a báječně se hodí na proslunění kdejakého deštivého dne.

Riccia
07.01.2017 5 z 5

Prima čtení o výpravě Geralda Durrella do Britské Guyany plné dobrodružných setkání s tamní zvířenou i humorných situacích, které "sběratele zvířat" na jejich cestě potkaly . Kniha napsaná velmi čtivě, přitažlivě a s láskou ke všemu živému.