O kousek dál napravo

O kousek dál napravo https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92964/bmid_o-kousek-dal-napravo-OWo-92964.jpg 4 25 9

Tři evangelisti série

< 2. díl >

O kousek dál napravo je volným pokračováním autorčiny řady o třech Evangelistech, i když tentokrát nás budou četbou provázet jenom dva z nich – medievalista Marc a pravěkář Mathias; zato k nim ale přibude svérázný vyšetřovatel na volné noze Louis Kehlweiler. Právě on při jedné ze svých pátracích akcí objeví na pařížském náměstí na stromové mříži cosi zvláštního, jakousi bílou „titěrnost“. Ukáže se, že jde o lidskou kůstku, o poslední článek ženského palce u nohy, a třebaže případ vypadá zpočátku zcela beznadějně, Kehlweiler se nedá a stopu si najde. Ta ho zavede až do jednoho malého přístavního městečka v Bretani…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Un peu plus loin sur la droite , 1996


více info...

Přidat komentář

kolacky
07.04.2024 4 z 5

Zajímavé čtení... Louis Ludwig byl správně potřeštěný a jeho ropušák mu dodával šmrnc. Kluci evangelisté nezklamali, byli pořád příjemně moudře nedokonalí. Zápletka kriminální byla zašmodrchaná a vyřešila se moc narychlo, ale vyřešila. Jenom nechápu titul - proč O kousek dál napravo? Ani přešlápnutí nepomohlo.

Chesterton
26.03.2024 3 z 5

Rozhodně vargasovsky zajímavý styl a humor, jen zprvu rozvláčné až hanba a v závěru překotné a malinko chaotické. Bavilo mě to, hlavně zápletka s kůstkou, ale autorka má lepší kousky :o)
3/4


drakamena
02.02.2023 4 z 5

Zajímavá detektivka, hlavně mě však zaujal styl. Skoro celou knihu jsem se culila, protože je napsaná naprosto skvělým humorným stylem. Ne že bych se přímo řehtala jako kůň, ale pokaždé, když jsem ji zaklapla, jsem se usmívala. Navíc měla skvělý překlad do češtiny. "Čvachtací terapie" mě dostala!

kap66
01.08.2022 5 z 5

Tak, a teď už mám vážně šlus. Poslední knížka mé nej z nej vydaná u nás. U koho jiného najdu tak kouzelné spojení logiky (dané vědeckou stránkou případu i jeho vyřešením) a nelogičnosti (dané zvláštními lidskými vztahy a promluvami)? Kdo jiný mi nabídne tak specifické postavy, jež jsou naplno zažrané do toho, co umějí, a jejichž myšlenky putují naprosto překvapivými mozkovými cestičkami? Kdo jiný umí rozvinout případ vraždy z takové blbůstky (tento případ), jako je psí hovínko? Kdo další mě přinutí zapnout vůli, abych odložila knížku, protože si chci ten úsměv během četby uchovat víc dní než jen jeden?
Nikdo. Takhle dokonale nikdo. Doprkvančic, fakt nikdo.

Luciefever
30.05.2018 4 z 5

Francouzský humor, nedbalý šmrnc, vykreslení postav i zápletka činí v mých očích tuto čtivou detektivku vhodným společníkem do postele, milým rozptýlením pro světlá období bdělosti v promaroděném a prospaném týdnu.

TomTomis
12.09.2017 4 z 5

Musím říci, že každá knížka této autorky mě něčím upoutá. Zajímavá zápletka, informace z historie a různých oborů. Detektivka má spád. A hlavně jsem se na několika místech opravdu od srdce zasmál, i když se řeší vážné věci:)

konicekbily
15.08.2017 3 z 5

V záplavě strhujících thrillerovských příběhů je to příjemné oddychové čtení, možná je až moc dialogů.

Majdule
29.12.2016 3 z 5

Ze tří evangelistů se tady setkáváme jen se dvěma, ale jsou opět zajímaví, trochu teatrální a přitažliví. Celkově jsou postavy tím největším plusem příběhu, jsou milé a vybočují z řady. Samotný příběh je trochu zmatený, vnitřní monology, stejně jako rozuzlení jako by patřila spíš na jeviště, byť je zápletka docela uvěřitelná. Možná to není úplně top příběh, ale bavil mě. 70 %

soukroma
17.08.2014 4 z 5

Příjemné čtení, jako vždy od této autorky, i když možná příliš upovídané v první polovině - druhá polovina nabere jako vždy velmi rychlý až překotný spád a jde do tuhého. Autorka má mimořádnou schopnost vést své hlavní postavy (velmi svérázné a pomilováníhodné), zejména jejich repliky a myšlenky na tenké hranici mezi genialitou a absurditou, většinou na vtipnou až sarkastickou notu.