Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku

Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167682/trhak-aneb-21-kapitol-o-vasem-mozku-MEK-167682.jpg 3 72 11

Kniha Trhák je knihou o vašem mozku. V knize se dozvíte šokující informace z nejnovějších neurologických výzkumů mozků s propojením do praktické roviny našeho života. Všechno je jinak! Autor Jiří Vokáč Čmolík seznamuje ve 21 kapitolách čtenáře s výsledky svého vlastního výzkumu mozku, ale také s výzkumy kolegů neurologů z celého světa ve více jak 50 převratných výzkumech. V knize najdete všechny aspekty našeho života a seznámíte se s tím, kdo ovládá váš život. S vaším mozkem! V knize je také unikátní kód, díky kterému se dostanete zdarma do bonusové části ke knize na webu. Název knihy Trhák odkazuje na trhací stránky v knize s praktickými návody a cvičeními pro váš mozek. Mozek a peníze, sex, vztahy, jak se mozek učí, mozek v byznysu, mozek a děti, spiritualita a mozek.... celý text

Přidat komentář

Lukas.007
31.01.2022

Nechtěl jsem za takovýto brak platit. Ne, že bych na to neměl, ale proč zvyšovat prodej zvratkům. Tak jsem si stáhl audio verzi. Jestli tohle někdo bere vážně, tak nejspíš věří na to, že planetu ovládají Zednáři, Země je placatá, na Měsíci jsme nikdy nepřistáli, v Area 51 je UFO, po vakcíně na CoVid mi upadnou varlata a naroste ocas, horoskop je věda, stejně jako Reiki, rodinné konstelace, akupuntura a p. Dušek za 1 večer neudělá obrat 97 500,- přesně na korunu. Je totiž vyprodáno. Takhle si na 2 hoďky pokecá 10x měsíčne a má tenhle vzor skromnosti bez nákladů a daní téměř mega. No a Čmolda je víc. Tahá z Vás prachy a za ně si v Karibiku si staví hotely. Ovšem nelegálně, jak se na pravého hlásače slušnosti patří. To si o těch autorech nic nepřečtete vy EZO tetky? Ano jste ženy. Tohle čtou jen nespokojené ženy ve středním věku a výš a on to ví.

Lucif
03.10.2016 5 z 5

Hodně zajímavá kniha, jiný pohled (spojení vědy a spirituality - nikoliv náboženství, jak říká sám autor). Četla jsem jim hned v roce vydání, takže už nevím podrobnosti, ale byla zajímavá a rozhodně ji DOPORUČUJI KAŽDÉMU, kdo ji nečetl!

Vracet se k ní asi zatím nebudu, protože JVČ roste a jeho nové knihy vlastně s ním - navazují, připomínají co už bylo řečeno a navíc dodává stále nové informace a zkušenosti, postřehy i příběhy.., např. Rychlovka je hodně zajímavá a stručná (takové 5 minutovky = jako má i ve svém programu Neurorestart Institute) + kniha Dreamvestice se mi hezky četla, je tam i mnoho příběhů a je tenká, vlastně jako všechny jeho knihy.

DOKÁŽE STRUČNĚ A JASNĚ vysvětlit i obsáhlejší témata. Většinu věcí jsem znala, ale některé jsem zjistila, že vlastně nepoužívám, přestože bych měla :0)


Márinka
05.05.2016 3 z 5

Kniha sice pro mne neobsahovala "převratné informace", je psána trochu populisticky, ale není úplně hloupá a člověku, který by chtěl začít něco dělat se svým mozkem prospěje.

Lucek
23.02.2016 2 z 5

Tak nevím. JVČ jsem nějak nepřišla na chuť - ani po knize, po webináři, ani naživo na semináři. Dokáže být zábavný, ale nějak se mi nedostal pod kůži. Myslím, že je spousta lepších a kvalitnějších koučů...

lucin_a
11.08.2014 3 z 5

Kniha obsahuje velmi zajímavé a podnětné kapitoly o našem mozku, ALE většina informací není dostatečně popsána a vysvětlena hlouběji, jak by si toto téma vyžadovalo. V průběhu čtení narazíte, že detailnější pokračování je na webu. Autor asi pomýšlí na to, že při čtení budete sjíždět jeho web. Moje očekávání od knihy bylo větší než ve skutečnosti, celkově mě autor zklamal.

LordSnape
06.08.2014 odpad!

Čmolík má už vtipné jen samotné jméno a životopis na zadní straně knihy. Čeho všeho je mistrem, zakladatelem či členem mi fakt hlava nebere. Jeho kniha je na tom dost obdobně. Normálně to nedělám, ale tentokrát jsem si při čtení musel dělat i poznámky, které shrnu tady.

Už z počátku mě docela vadil onen familiérní tón, který je čtenáři předkládán. Zas se není čemu divit, vždyť je to klasický postup u new age publikací. Nesmyslů je zde celá řada, a to od starých, folklórních fórů a vydávajících se za reálné události, motání klasických náboženských motivů se spiritualitou, přes notoricky známé psychologické pokusy, až po trhání stránek z knihy a lepení kamsi. Tak či tak, musíme se smířit s faktem, že Čmolík Ameriku neobjevil, ale recykluje jen tradiční new age postupy, které maskuje za něco vědeckého, přičemž o mozku a jeho učení ví asi tolik, jako student biologie na gymnáziu.

Hlavní myšlenkou je tedy propagace businessu v podobě Neurorestartu s pomocí myšlenkových map odvozeného z konceptu Tonyho Buzana. Navíc je vidět na spoustě gramatických chyb a duplikaci stran 105 - 117, že si to vydává sám v rámci svého "super institutu" bez potřebné kontroly a korektury. Nevím, někomu přijde Jiří Vokáč Čmolík jako kouč a šaman v jedné osobě, který vám umožní transformační výstup z matrixu tohoto žití, vydělá vám peníze z ničeho nebo naučí chodit po žhavých uhlících, ale pro mě je stejný, nedůvěryhodný guru asi jako Libor Činka se kterým mimochodem i spolupracuje. Tato kniha je toho jen důkazem.

Pokud se chcete opravdu dozvědět, jak funguje mozek a látky, které nám do těla uvolňuje, doporučuji knihu od lékaře, Dr. Josepha Zehentbauera - Drogy lidského těla. Ten vás aspoň nebude nutit ocucávat osahané mince. :-)

momo01
30.06.2014 odpad!

Populisticky napsaná kniha. Autor nemá dostatečné odborné znalosti. Skládá jen vedle sebe fakta, jak se mu hodí. Je psaná stylem vymývačů mozků.

janulka1310
08.03.2014 5 z 5

Naprosto skvělá kniha! Je to přesně ten typ knížky, kdy po jejím přečtení začínáte mít strach, co kdyby to všechno byla pravda...a ono asi zřejmě je:) Kniha obsahuje hodně vědeckých informací o mozku, které jsou podložené skutečnými výzkumy. Je pravda, že někdy jsem se trochu ztrácela, ale i tak je kniha psaná způsobem, který zvládne každý. Takže teď už jen uvést do praxe!

pecka02
02.02.2014 5 z 5

Rozhodně zajímavá a poučná knížka. Moc se mi líbí to propojení s internetem, kde si člověk může najít více informací o tom, co ho zaujalo nejvíc. Je trochu vědecká, ale není nudná. Všechno je srozumitelné, autorův styl psaní dokáže zaujmout a je i vtipný. Pro mě určitě odrazový můstek k bližšímu zkoumání ovlivňování reality :)

tormenta
23.10.2013 5 z 5

Hodně zajímavá kniha, která vám otevře oči!

Oceňuji propojení knihy s webem, kde si každý podle svého gusta může znovu projít dané témata, shlédnout videa… Je to zábavné zpestření četby, které za to fakt stojí. V knize jsou uvedena i "cvičení pro váš mozek" díky, kterým se z pouhého čtení stane i jakýsi denní rituál, na který se (aspoň teda já i můj přítel) každý večer těšíme, až to vyplníme :)

Knihu si doporučuji koupit, změní vám to pohled na váš život, na vaše okolí a hlavně na to, jak funguje, a jak máte zacházet se svým mozkem. Cena, za kterou se tato kniha prodává, je podle mě opravdu minimální s tím, jaké kvanta informací (užitečných!) se k vám dostane!

kamibe
30.08.2013 4 z 5

Odjakživa mě zajímalo, jak vlastně mozek funguje, takže mi tahle kniha moc dobře sedla. Je nabitá spoustou zajímavostí a novinek, o kterých jsem neměla ani ponětí. Výzkumy ukazují věci, které boří předchozí naučené představy o fungování našeho mozku. Některé jsou skoro magické. Kniha je trochu zvláštní taky proto, že po každé kapitole nás nutí do nějaké akce. To v knihách podobného ražení není obvyklé. Ale jít do akce je dobrá věc, začala jsem pak nahlížet na život a lidi a svět ještě jinak. Vlastně si v knize pořád průběžně listuji.
Mám jedinou výhradu - opravila bych tam několikero chyb a překlepů.
Ovšem na to, aby si člověk po zaregistrování na webu postupně pouštěl další a další úžasnosti, by potřeboval dvojnásobně dlouhé dny.