Transsibiřská magistrála aneb S pivem v ruce od Finského zálivu k Japonskému moři

Transsibiřská magistrála aneb S pivem v ruce od Finského zálivu k Japonskému moři https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423679/bmid_transsibirska-magistrala-aneb-s-piv-GXP-423679.jpg 4 44 20

Když se řekne Rusko, neznamená to pro našince obvykle bohatou kulturní historii, ale spíše nepříjemnou kapitolu dějin, kontroverzní mezinárodní politiku, KHL a vodku. Dva kluci z Prahy jsou přesvědčení o tom, že podobné generalizace jsou celkem k ničemu, a tak nahodili batohy na záda, dopili poslední české pivo a vyrazili se s Ruskem a Rusy seznámit osobně a hezky zblízka. Milujeme vlaky i metro, a právě kvůli podzemce v Petrohradu a Moskvě a ikonickému vlaku přes Sibiř jsme se do Ruska chtěli odjakživa vydat. O tom, jak vypadá zápas KHL v praxi, kde byl nejhorší boršč a že Rudé náměstí je celkem nuda, se dočtete také. Nicméně hlavní je pro nás ta vůně dálek na palubě několikasetmetrového ocelového hada, který jede mnoho hodin bez zastávky. Za okny se míhá divoká krajina a místní děda se s vámi dělí o vodku, oběd i o svůj životní příběh.... celý text

Přidat komentář

LEGACY
24.01.2024 2 z 5

Takhle si nějak představuji brakový cestopis pro sebeukájení. Nevím jestli už o Rusku vím první poslední a kluci mě prostě nemohli ničím překvapit ba ani poučit, nebo mě prostě iritovalo jak se dokola popisovalo kolik stojí pivo, jak se lidi kolem fotí a sami hrdinové příběhu vlastně neměli pořádně žádný zážitky, kromě těch, kdy do sebe něco lili. Tohle je něco, co má zůstat v deníčku, nic publikovatelného, nic záživného a fakt, že si ve Vladivostoku poklepou po zádech a řeknou si, že si zvládli koupit lístky do vlaku je něco dost úsměvného. O to víc je kniha úsměvná v tom, že "boří mýty" o stereotypech. Kluci nemají jedinou špatnou zkušenost z Ruska, kde nepadla jediná zmínka o historii, nebo politice. Rusové samo o sobě nejsou špatný národ i v těchto časech, ale do těch jejich tělnatých mozkomíšních trychtýřů se jim sypou úplně jiný informace, než nám, no a jejich nacionalismus by udělal zbytek. z mého pohledu to nějaká forma dobrodružství je, kluci se naučili snad trochu rusky, zjistili jakou palandu si zarezervovat ve vlaku, aby se jim dobře spalo, ale jinak je to docela hloupě naplánované klišé po Rusku, kde turisté jedou po hlavní lince a dívají se doleva doprava jak je všechno ne tak úplně špatný. Pro mě je to ale naivní pokus o knihu od někoho, kdo má nakladatelství a tu knihu si pro sebe udělá. Ne pro veřejnost, spíše pro sebe - takhle by to být nemělo.

rumova_kulicka
31.01.2022 3 z 5

I když tam toho piva bylo dost, tak mi to nevadilo. Dala bych si s klukama taky. Oceňuji mnoho reálií, humor i krásné fotky, ale celkově bych knihu zařadila mezi průměrné cestopisy.


Lachtaan
04.09.2021 5 z 5

Na kluky jsem narazil úplnou náhodou na Instagramu a okamžitě jsem musel vidět těch jejich pár vlogů na YT z netradičních cest po střední Asii a podobně. Když jsem přes stránku Pod 7 kilo zjistil, že napsali i knížku, byla koupě okamžitě jasná. A nelze jí litovat v jediném řádku jejich krásně česky odlehčeného cestopisu o jedné železniční výpravě z nejzazší části evropského Ruska až po tuhou Sibiř. Hned bych se sbalil a jel to všecko prožít na vlastní kůži.

keselylenka
07.07.2021 5 z 5

Příjemná jednohubka mezi těžším čtením. Naprosto splnila účel - skvěle jsem se bavila, něco jsem se dozvěděla a naladila mě na to brzy někam vyrazit.

7Clary7
05.05.2021 2 z 5

Čekala jsem více Ruska - lidi, příroda, současný život a dočkala jsem se hodně chlastu. Omlouvám se za ten expresivní výraz, ale tak jsem byla zklamaná. Asi mě měl varovat už ten název a BWT, asi moje chyba.

Mickhesh
16.04.2021 4 z 5

Jeden z lepších cestopisů co jsem četl. Rusko, pivo a dráha. 80%

Alena_S
06.04.2021 5 z 5

Výborné čtení. Kluci jsou sympatičtí, hned tak se nezaleknou a navzdory tomu, že se od začátku netají tím, že vlastně jedou až do Ruska "na jedno" - se zážitky v perfektním poměru střídají s fakty, popisy (míst, jejich pozadí, popředí i chutí) a parádními fotografiemi. Ke konci už se jednu dobu snad až moc zaměřují na brouzdání po barech, ale stejně je to skvěle udělaná kniha. Je vidět, že si na ní dali záležet, a doufám, že svých výletů jednou uveřejní víc.

kuba1991
06.01.2021 5 z 5

Perfekní a pohodové čtení s navíc moc hezkýma fotkama.Přesně u takových cest,když to čtu ,tak si říkám,že bych něco takové chtěl taky zažít,ale na druhou stranu bych nejspíš tolik piva nevypil. :-)

evask
02.01.2021 3 z 5

Autor Honza je chytrý kluk a napsal to zajímavě. Ale ty věčné odskoky na pivo, zdůrazňování potřeby zajít na jedno, to mě rušilo, občas přímo štvalo.

tami1
29.10.2020 5 z 5

Královsky jsem se bavila!
Partička sympatických, mladých lidí vyrazí na divokou vlakovou jízdu přes celé Rusko. Jejich styl cestování je plný zábavných situací, fajn lidí a piva.

snobold
23.10.2020 5 z 5

Kniha, která zapříčinila napsat si Transsibiřskou magistrálu na svůj to-do list :)

marciana
19.08.2020 5 z 5

Líbilo se mi to. Kluci to mají pěkně zpracované. Myslím, že tomu nic nechybí. Pobavila jsem se a zároveň dozvěděla nové věci. Kdo má rád pivo, humor a cestování určitě si přijde na své.

Kesi85
16.08.2020 5 z 5

Na to, že se tam na 260-ti strankách prakticky jen chlastá je to SUPER. Doporučuji. Sranda, sranda. Na každý stránce.

DavidKorbelar
10.02.2020 5 z 5

Na kluky jsem narazil náhodou na instagramu a byl jsem zvědavý na to, co na tom světě vyvádějí. Postupem času vydali svou první knihu, kterou jsem si musel pořídit. S klukama jsem se sešel, čemuž dávám velké plus, protože není nad osobní setkání a rozhovor se samotnými autory. Kluci jsou moc fajn a kniha je ještě lepší. Přemýšlel jsem, co od knihy můžu očekávat a hned co jsem knihu otevřel, tak mě nepustila od čtení. Je napsaná opravdu čtivě a hlavně humorně. Kluci mají opravdu pravý nefalšovaný humor, který se v dnešní době už tak nevidí. Střídání humorných situací nebo poznámek spolu s fakty, které obohacují cestu napříč Ruskem. Klobouk dolů. Těším se na další knihu.

veronika6143
12.01.2020 5 z 5

Kluky Beer with travel znám osobně, jejich přednášky jsem měla tu čest vidět několikrát a vždy to byla naprostá bomba! Proto, když jsem zjistila, že vydávají knihu, nebylo o čem přemýšlet! Tohle si musím přečíst! Jejich filosofie cestování - vlaky a pivo - je mi hodně blízká a kniha je nabitá jak vtipnými, pivem nasáklými příběhy, tak i užitečnými informacemi a fakty. Tato kniha má vše co má skvělá kniha mít. Za mě srdcovka!

dasa6855
07.01.2020 5 z 5

Knížka je parádní - vtipná, přitom plná zajímavých faktů, člověk se rozhodně nenudí! Prvotřídní knižní prvotina.

KatkaStránská
30.12.2019 5 z 5

Kluky jsem doteď neznala, ale jejich kniha mě velmi mile překvapila a pobavila. Hned mám chuť sednout na vlak a vyrazit taky. Držím palce na další cesty a těším se na příští knihu.

MartinFold
23.12.2019 5 z 5

Zábavná kniha, která odlehčeným pohledem vypráví o cestě po Transsibiřské magistrále. Krom piva tu člověk najde i zajímavé faktické informace. Za mě rozhodně palec nahoru!

rave666
21.12.2019 5 z 5

Přesně tento typ cestopisů u nás chybí. Vtipné, netradiční, čtivé - přitom plné faktů. Jednoznačně doporučuji!

Romanola
20.11.2019 4 z 5

Vtipné, svižné, stručné.

Autorovy knížky

2020  87%Transsibiřská magistrála aneb S pivem v ruce od Finského zálivu k Japonskému moři

Kniha Transsibiřská magistrála aneb S pivem v ruce od Finského zálivu k Japonskému moři je v

Přečtených51x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce28x
Chystám se číst29x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x