TOYEN - ilustrovaná biografie

TOYEN - ilustrovaná biografie https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517364/bmid_toyen-ilustrovana-biografika-rFv-517364.jpg 4 14 3

Portréty ze života Marie Čermínové alias Toyen. Ilustrovaná biografie sleduje jednoduchou formou výjimečný život a dílo této světoznámé malířky. Marie Čermínová alias Toyen byla světově proslulou umělkyní. Zažila zlatá léta v období první republiky i strasti druhé světové války. Věhlasu se dočkala zejména ve Francii, kde většinu svého života pobývala. Biografie ilustrátorky Lenky Jachanové představuje jednoduchou formou neobyčejný život této výstřední a na svou dobu pokrokové malířky. Nejdůležitější momenty jejího života jsou doplněny originálními ilustracemi, kterými můžete kdykoliv s chutí zalistovat... celý text

Přidat komentář

momo01
02.01.2024 3 z 5

Těžko se píše kniha o někom, o kom se tak málo ví. Ale přesto je tato biografie až příliš stručná. Možná ne po faktické stránce, ale něco mi v ní chybí. Cokoli, co by čtenáře, především děti a mládež, kteří jsou cílovkou, motivovalo hledat obrazy Toyen, přemýšlet o její osobnosti a přemýšlet o „legendách“, které o ní kolují. Doplnění nějakým obrazem či QR kódem s odkazem na její vybraná díla by mohlo přidat interaktivitu. Ilustrace v knize se mi však líbily.

Knihotyna
25.11.2023 3 z 5

Tuhle knížku (nebo spíše knížečku :)) jsem měla zamluvenou v knihovně dva měsíce. A upřímně jsem čekala KNIHU a ona je to opravdu knížečka :).
V naší knihovně je umístěna v dětském oddělení, což mi mohlo napovědět :).
Jedná se o publikaci, kde najdeme množství ilustrací - samotnou Toyen či její díla - a stručné, ale výstižné informace.
Já za sebe mohu říci, že jsem se nedozvěděla nic nového, oceňuji však zpracování, vím zcela jistě, že pokud by někdo třeba na základní škole dělal referát právě na Toyen, určitě bych mu tuto knihu doporučila!
Na první seznámení super!


Gurtha
28.07.2023 3 z 5

Pěkná knížka s rozumně a jasně vybranými informacemi o Toyen. Oceňuji, jak si autorka poradila s tím, co všechno o ní nevíme, i s řadou fám, které o ní panují.

Trochu ale bojuji s tím k čemu a pro koho vlastně knížka je - její grafická stránka není nijak oslňující a obrázky? Jsou takové naivní, milé ale Toyen ani její umění v nich nepoznávám.

Štítky knihy

česká literatura Toyen (Marie Čermínová), 1902-1980

Autorovy knížky

2023  76%TOYEN - ilustrovaná biografie